reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
Atomówka - też mam takie upławy, leci ze mnie ogólnie białko kurze i noszę od 3-4 miesiąca podpaski bo tyle tego jest. Ale czasem jest wlaśnie biały i gęsty. Jak ci nic nie wyszło w badaniach moczu nie pokojącego (poza licznymi bakteriami które są też normą) to masz wszystko ok.

Angel - nieźle przeszłaś, najgorsze co może być to nie wiedza ! wtedy zupełnie nie wiadomo co się dzieje i jeszcze nie ma jak pomóc! Ja akurat mam w tych samych miejscach bóle tylko dużo mniejsze. Boli mnie pod lewą łopatką - tak jak by mnie tam rozrywało i nie mogą leżeć zupełnie na lewym boku bo rozrywa mi wnętrzności. To pod lewą łopatką jest raz mocniejsze raz lżejsze. pojawia się wieczorami zwykle i raz dlużej raz krócej. Wtedy głęboko oddycham i odrobinkę to poprawia stan, dlatego myślę że to są nerwo bóle. Ale ciekawe czy dojdziesz do tego co to jest.

Mata - moja siostra robi taką sztukę uliczną, zobacz sobie co ona z tymi koronkami robi (bo odbija je w glinie) i tak to wygląda: NeSpoon

Ja dziś zrobiłam z koleżanką baklawę - i jest zabójczo pyszna i słodka jak cholera! a robi się ją w 10 minut !- polecam
Byłam też w smyku i nic nie kupiłam małej bo zawsze mi się wszystko podobało dla dziewczynek a dziś tylko dla chlopca mi się podobalo :)

Właśnie przymierzyłam moją 'wigilijną' sukienkę z zeszłego roku i dobra jest:szok:. Opina się ładnie na brzuchu:-). Przy okazji znalazłam w szafie super czerwoną tunikę, o której zapomniałam. Teraz by mi się do niej jakieś wąskie dżinsy przydały:cool2:. I jakiś kremowy sweterek, hmm. Chyba muszę zapowiedzieć mężowi zakupy na weekend:-p.

Dzień dobry:-)
Się dziś wyspaaaałaaam:tak:...jak codzień...o 4 w nocy zjadlam ciastko w drodze do wyrka i dziecko sie rozkopało na dobre:-D

Dziś ja mam fryzjerową wizytę a wieczorkiem gdzieś pewnie sobie wyjdziemy ze znajomymi:tak:
Zycze wam milego piatku!
tzn masz uplaty takie biale czy przezroczyste jak ja ? :>
mam białe-lekarz mowi ze to normalne

Witam.
nie jestem w stanie was nadrobic.Powiedziałam zę ide na zwolnienie więc swojego dzisiejszego dnia nie skomentuje. :(
hej! az tak zle?:-(

No to ładnie jak mam grzyba
gdybys miala to lekarz by wiedzial pewnie!:tak:

MaMicurina a ja... Maniaczka win... ale zrobiłam łyczka jak już otworzyłam :-)
niee no ja od mamy zawsze lykam kilka lykow bo lekarz powiedzial ze krzywdy nikomu nie zrobie przez upaplanie buziuchny w winku:tak:....po trochu oczywiscie:tak:

Właśnie przymierzyłam moją 'wigilijną' sukienkę z zeszłego roku i dobra jest:szok:.
osz ty:szok:-zazdroszcze:-)...ja z malego 36 jestem juz na roz 38 regularnym i nie ma szans zebym przecisnela cos przez szanowny tylek i brzucho:-D

Cześć dziewczyny :-)
Angel -jak super ze jesteś już z nami :-)Dzielna jesteś kobitka i najważniejsze ze już wszystko dobrze :-)
Ja ma dużo nauki szkoła w weekend i egzaminy.Wiec mało zaglądam i jeszcze ta bezsenność potrafie do 3 w nocy kręcić się w łóżku a potem wstać o 7 i o 10 padać ze zmęczenia.
Villandra- dostałaś mebelki , jestem bardzo ciekawa i muszę zamawiać niedługo żeby wyrobić w styczniu z remontem.Wiec bardzo ładnie proszę o zdjęcia:-)
Pinula- nie przejmuj się ważne twoje i maluszka zdrowie :-)
Tricia -pozazdrościć figurki.Ja na święta tunika i leginsy za rok nadrobię :-)
Miłego dnia wszystkim ja zmykam nadrobić inne wątki:-)

Witam!

Angel to mialaś niezłe przejścia w szpitalu :baffled: dobrze, że to juz za Tobą i oby więcej ten ból fizyczni (i psychiczny) Ciebie juz nie spotkał :tak:

tricia mnie do stroju wigilijnego z przed roku przydała by się tylko figura z przed roku

:-D:-D :-D tylko w tym roku bardziej wpiszemy się w tematyke świąt - do wyboru bałwanki, bombeczki :-p

dziewczyny co do wydzielin, upławów... w ciązy zwiększona ilośc wydzieliny jest normalna, jak to jest przeźroczysta jak kurze jajo czy lekko galaretowata to na bank jest ok, mleczna - jak widać czasem wynika z "urody" ;-) jak zmienia się kolor czy zaczyna różne zapaszki mieć to wtedy raczej coś się dzieje, juz nie wspominając, że swędzi czy piecze ;-) a grzybka na pewno byście nie przeoczyły (szczególnie jak złapałby was pierwszy raz, bo to taki dyskomfort, że ma sie ochotę szczotki drucianej użyć :zawstydzona/y:). A ja we wtorek musze smignąć do lekarza, bo znów cos sie wylęgło - normalnie nie mam juz sił...

Maria normalnie zakochalam się w tych glinianych koronkach! Masz utalentowaną siostrę :tak: Ja serwetki jaknajbardziej macham, praktycznie każdą zrobię i każdy rozmiar, ale jak do takiego typu prac to wydaje mi się, że bardziej opłaca się lumpki szturmować, bo za grosze można kupic fantastyczne serwetki :tak: nie wiem czy siostra tych serwetek na jeden raz nie uzywa, a wiadomo jak ciekawy wzór, to najczęściej czasochłonny i wtedy koszt serwetki większy

A ja Dobrusię puściłam do przedszkola - katar lekki ma, kaszlu prawie wcale, a jak zobaczyłam jakie zasmarkane dzieci prowadzą do przedszkola, to już nie miałam wyrzutów, że jej w domu nie trzymam :sorry2: poza tym, póki gorączki nie ma, niech ma kontakt z zarazkami - i tak juz mniej choruje, jedynie katar jak już, więc nie jest źle

zmykam działać dlaej na kiermasz - dzis na tapecie przytulanki ;-)

witam was
wyspalam sie tryskam dobrym nastrojem, wy tu o wypiekach a ja mam w planach ciasteczka kruche i pierniki ale czekam az mam podesle mi foremki bo tutaj nie widzialam takich jak ja chce.Zaraz musze jakies sniadanko zjesc bo w brzuszku to mi burczy bardzo.No i w planach mam dzis wizyte w sklepie by obejrzec dla Tosi jakies ubranka , lozeczko jakas komode .Mam nadzieje ze dzis nic mnie nie zaskoczy tak jak wczorajszy grzyb a fuuu

dzień dobry:-)
Jestem już w Irlandii:-( Wczoraj wieczórem wróciliśmy. Mam takiego doła ze szok. Następny wujazd do Polski dopiero gdzieś w lipcu..... dziś mam wolne, więc muszę rozpakowac walizki i trochę poodpoczywać. Pobyt w Posce udany, ale troszkę meczący- chodzenie po sklepach... no ale wszytko kupione najwazniejsze:-)

Wyczytałam ze Angel była w szpiatlu:-( mam nadzieje ze wszytko juz dobrze. Uściski dla niej:-*

A przez te 1,5 tyg tak się rozpisałyscie ze szok:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam piątkowo - syn sprawił mi niespodziewajke i wstal o 8 40 ;] wyspalam sie jak nigdy ;] zjeldismy śniadanie i teraz sie bawimy ;]

dziewczyny - mam pytanie dotyczacego krzyza (koledowego nie anatomicznego)-poniewaz w tym roku chce wpuscic kolede (zeby ni emiec problemu ze chrzsztem drugiego dziecka,komunia nataniala itd) nie mam krzyza takiego na stol w ogole nie mam krzyza w domu, od mamy sie dowiedzialam (jak chcialam wziasc z domu rodzinnego krzyz) ze krzyz trzeba samemu sobie kupic bo jak sie od kogos dostanie to oznaczac bedzie ze nosi si enie tylko swoj los ale i osoby od której sie dostalo ow krzyz -słyszala ktoras cos o tym ?

pogoda do dusyz mi sie nic nie chce ;/ bleh

Do góry