reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

witam Panie :)
wpadłam tylko na chwilkę powiedzieć, że glukoza była całkiem dobra :-D, zupełnie jakbym piła herbatkę mojego męża...
zajrzę później bo jedziemy do Tarnowa do hurtowni i może pooglądamy bryki dla potomka :-D
Miłego dnia:-)

reklama
Mata wydaje mi się, że z octem ciasteczka mogą mieć nie za ciekawy smak, ja bym się tego wina nie bała, jest tego tak mało, a poza tym przy pieczeniu on paruje.

Wróciłam z połowów wózka i nadal nic nie wiem:-D
ale zato kupilysmy z mama duzo innych fajnych rzeczy :-)

Heej :)

U nas od rana śnieg. Duuużo śniegu... Trzeba w końcu wymienić opony na zimowe :D
Odebrałam wczoraj wynik 1 posiewu i nic nie znaleźli, uff na całe szczęście.
Ostatnie 2 dni poszalałam na zakupach :D Wczoraj kupiliśmy kołyskę i ciuszki :) Zamówiłam też pościel na allegro i trochę potrzebnych drobiazgów :) Moja Mamusia chce nam kupić łóżeczko i powiedziała, że mam zamówić jakie chcę, a ona zapłaci i to będzie jej prezent świąteczny dla wnuczki :)

Jutro jedziemy do Warszawy :) Dzień dla nas :D Doczekać się nie mogę :D ):)

No i dziś weszłam w 28 tydzień i ostatni etap ciąży :) III trymestr wita :)
super ze posiew ok,ze masz troche sniegu no i kochaną mamcie:-)-moja tez dzis zaszalala ze mna

_Lina, Mini przepis jest taki, za forum cincin przytaczam:

25dkg masła
28dkg mąki tortowej
6 łyżek białego wina ( ja dałam tokaj)

małe foremki do wykrajania wzorów

Ugnieść ciasto i włożyć do lodówki, ja trzymałam ok. 45 minut, ale mozna krócej lub dłużej, minimum 20 minut ciasto wywałkować dosyć cienko i foremką wykrajamy ciasteczka, które kładziemy
na blaszki ( ja piekłam na papierze do pieczenia) Pieczemy w temp. ok 180 C ciasteczka mają jasny kolorek i są bardzo kruche, jak faworki.
Piecze się ok 15 minut, można nieco dłużej, wyjmujemy jak będą złote, obficie posypujemy cukrem pudrem, bo w cieście nie ma cukru:)
Ja zrobiłam z połowy porcji i wyszło mi 3 blaszki ciastek, ciastka się nieco kurczą w piekarniku, więc można dośc gęsto układać je na blaszce. Jak najbardziej nadają się dla nas, bo w trakcie pieczenia cały alkohol wyparowuje:D

przepis wkleję też do marcówek w kuchni:)

Mini
gratulacje i wbijam się na party!
ooooo super!nawet ja to zrobie moza :D

Lina ja też dzisiaj wyjątkowo cały dzień w domu odchorowuję:), a niedawno włożyłam do piekarnika pieczeń rzymską z jajkami i pomału organizuję mężowi wyprawkę ubraniową na narty

Mini55 - gratulacje z okazji studniówki :D No i niezła impreza! :)

Wróciliśmy z mężem z miasta :) Kupiliśmy sobie małą cyfrówkę :) Mamy lustrzankę i stwierdziliśmy, że przy Małej będzie nieporęczna, więc zaszaleliśmy :)

Idę się pobawić nowym nabytkiem :) Przy okazji porobię zdjęcia rzeczom, które wczoraj nakupowaliśmy i się pochwalę :)

Nie kupiłam winka - więc nie robię ciasteczek .
Zresztą słodyczy mamy tyle że aż grzech było by jeszcze dokładać :-)
Właśnie się zajadamy krówkami - mordoklejkami . Słodkie takie że aż gryzą gardło :-D chyba bardziej niż glukoza..

Marusia też myślę o małej poręcznej cyfróweczce :-) Jaką wybraliście ??

Mata
chyba że ocet jabłkowy dodasz to może się nada

My juz po pediatrze . Osłuchowo czysty - jak zawsze , ale zestaw leków dostał . Jeszcze laryngolog ( chłopaki się właśnie zbierają ) i zobaczymy czy to uszy czy może jakaś alergia :dry:
Nie zdziwiła bym się jak by to było przez to nasze powietrze ... mamy niedaleko zakłady azotowe i podobno znowu coś wypuściły :wściekła/y:

Byłam dziś w pracy odebrać kasę na święta - och jak miło dostać premię :-D

reklama
Do góry