reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Home sweet home... Wreszcie! 2,5h w urzędzie pracy to nie na moje nerwy. A co najlepsze, to nie koniec :/ Okazało się, że mężowi przysługuje zasiłek za pracę za granicą, więc trzeba skompletować dokumenty i po niedzieli powtórka z rozrywki. Czy ja dożyję dnia, że podadzą informację poprawną przez telefon, a nie okaże się zupełnie co innego w urzędzie?

reklama
witam piatkowo, ja juz po sniadanku, ale jeszcze ide do wyrka Lejdis sobie obejrzec :-D pozniej moze jakies sprzatanko...

marusia- wspolczuje z urzedami
ivi- gratuluje odwaznego przeczkolaka
tunia- jak tam po wizycie
bozienka- wow juz tylko 2.5 miesiaca superrrrrrr
angel- co z toba?

Drobna zmiana planów - szuflada raczej się dzisiaj nie załapie (na szczęście dokumenty i inne takie już mam uporządkowane ładnie - w segregatorach ;-)).

Jak na razie pomachałam troche pędzlem, żeby zagruntowac kawałek ściany, w pralce suszy się pościel dziadka (tak, w pralko-suszarce dokładnie), trzeba mu jeszcze pokój odkurzyć i będzie gitara. Ale najpierw skończę myć okno (pierwsze, z którym w końcu mogę się rozprawić) - no to czeka mnie zaraz małe wietrzenie na dworze (bo to takie, co sie w ogóle nie otwiera), a tam dzisiaj tak cudownie zimno :eek:.
Ale potem to pewnie jeszcze nasze łózko też przebiorę, a co mi tam - jak już mam wenę do roboty, to trzeba korzystać, a nie sie obijać ;-).
Lecę dalej...

No właśnie też się zastanawiam gdzie Angel???
Ajako - gdybyś ty widziała ile ja robiłam moje pierwsze kopytka pare razy musiałam zrobić żeby wprawy nabrać:-)
Chciałam z wami popisać jak tam siedziałam ale w komórce masakra pisać na forum i działał mi tam net masakryczne.Jestem zadowolona kupiłam sobie czapkę i komin tak prawie pod kolor beżowy koszule do szpitala body dla maluszka ,majtki dla siebie ,tusz z płynem micelarnym z maybelline, płyn do płukania ust i dezodorant :-)Normalnie nie ma jak wyjść do sklepu :-)
Vllandra a jaką masz pralko suszarkę ??Bo ja planuje kupić i odradzają mi .

Normalnie nie ma jak wyjść do sklepu :-)
Vllandra a jaką masz pralko suszarkę ??Bo ja planuje kupić i odradzają mi .

A tak - od razu człowiekowi lżej na duszy (i portfelu) ;-)

I ja tez Ci odradzam - kupiłam ją jakieś 8 lat temu (służy póki co dobrze, ale...) Mam Margerithę z Aristona (wtedy nie było prawie żądnego wyboru, zwłaszcza w sklepach). No ale chciałam taki sprzęt, bo 1. Zbuntowałam się przeciwko franii :confused2: no i 2. napatrzyłam się za granicą na rzeczy, które wyjmowałam z suszarek jak spod żelazka.
No i po pierwszym suszeniu mega rozczarowanie :shocked2:, bo rzeczy wygniecione w diabły, jeden sweterek zniszczyłam na amen (w Holandii suszyłam go w suszarce i było ok). No i teraz wiem, że jak zrobimy łazienkę na piętrze to stanie w niej suszarka (tylko); tej z pralki używam sporadycznie właśnie do suszenia pościeli z kory, awaryjnie do bielizny, ręczników - nic więcej.
Już wiem, że są różne typy suszarek (tj. suszenia) - moja chłodzi się wodą i to jest lipa; trzeba brać taką z nawiewem (i wywiewem) powietrza - sama jeszcze dokładnie nie wiem, jaką teraz wybiorę, ale na pewno chcę nią zastąpić żelazko, więc trzy razy się zastanowię, zanim się zdecyduję.

Dzięki Vill :-)Ale o aristona nie kupiłabym bo znajomi i teście z pralką mieli co chwile kłopot.Ja nie mam za bardzo gdzie suszyć i to ma być awaryjne a chce eco buble samsunga.Osobno taniej można kupić suszarkę.Ale ja nie mam miejsca :-(
Kasiurek - ja mam w takim razie w sobotę studniówkę :-D

witam sie

Doris a jaki chcesz piec chleb ?? na drożdżach cz na zakwasie ??

Byłam dzis w tesco - widziałam śliczny kocyk bawełniany ( eco bawełna ) za 23 zł . Kurcze gdyby nie to że poluje na wełniany to bym brała bo był cudniasty :-)

Zauważyłyście,że ostatnio jakoś Nas coraz mniej i czytania coraz mniej ?

Angel gdzieś Ty ?

Doris gdzie się do szkoły rodzenia zapisałaś? Płatna?
Ja dzwoniłam wczoraj u siebie do szpitala pewna,że się zapiszę a ona żebym pod koniec grudnia dzwoniła bo w tym roku już nie ma zaczynają nowych sesji
Noż kurde jak mi lekarka mówiła msc temu żeby dzwoniła,to byłam mądrzejsza

No faktycznie cicho coś ostatnio. I tematów jakby mniej.
Pewnie większość zajęta porządkowaniem, robieniem przedświątecznych zakupów i td. ;-)
Może po świętach będzie chwila, że więcej nas będzie na zwolnieniach albo już na urlopach, bo jak zaczniemy wracać z porodówek, to pewnie też nie będziemy miałay tyle czasu na forum :-D (albo siły, żeby w ogóle odpalić kompa).

reklama
Do góry