reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Home sweet home... Wreszcie! 2,5h w urzędzie pracy to nie na moje nerwy. A co najlepsze, to nie koniec :/ Okazało się, że mężowi przysługuje zasiłek za pracę za granicą, więc trzeba skompletować dokumenty i po niedzieli powtórka z rozrywki. Czy ja dożyję dnia, że podadzą informację poprawną przez telefon, a nie okaże się zupełnie co innego w urzędzie?

reklama
witam piatkowo, ja juz po sniadanku, ale jeszcze ide do wyrka Lejdis sobie obejrzec :-D pozniej moze jakies sprzatanko...

marusia- wspolczuje z urzedami
ivi- gratuluje odwaznego przeczkolaka
tunia- jak tam po wizycie
bozienka- wow juz tylko 2.5 miesiaca superrrrrrr
angel- co z toba?

Drobna zmiana planów - szuflada raczej się dzisiaj nie załapie (na szczęście dokumenty i inne takie już mam uporządkowane ładnie - w segregatorach ;-)).

Jak na razie pomachałam troche pędzlem, żeby zagruntowac kawałek ściany, w pralce suszy się pościel dziadka (tak, w pralko-suszarce dokładnie), trzeba mu jeszcze pokój odkurzyć i będzie gitara. Ale najpierw skończę myć okno (pierwsze, z którym w końcu mogę się rozprawić) - no to czeka mnie zaraz małe wietrzenie na dworze (bo to takie, co sie w ogóle nie otwiera), a tam dzisiaj tak cudownie zimno :eek:.
Ale potem to pewnie jeszcze nasze łózko też przebiorę, a co mi tam - jak już mam wenę do roboty, to trzeba korzystać, a nie sie obijać ;-).
Lecę dalej...

No właśnie też się zastanawiam gdzie Angel???
Ajako - gdybyś ty widziała ile ja robiłam moje pierwsze kopytka pare razy musiałam zrobić żeby wprawy nabrać:-)
Chciałam z wami popisać jak tam siedziałam ale w komórce masakra pisać na forum i działał mi tam net masakryczne.Jestem zadowolona kupiłam sobie czapkę i komin tak prawie pod kolor beżowy koszule do szpitala body dla maluszka ,majtki dla siebie ,tusz z płynem micelarnym z maybelline, płyn do płukania ust i dezodorant :-)Normalnie nie ma jak wyjść do sklepu :-)
Vllandra a jaką masz pralko suszarkę ??Bo ja planuje kupić i odradzają mi .

Normalnie nie ma jak wyjść do sklepu :-)
Vllandra a jaką masz pralko suszarkę ??Bo ja planuje kupić i odradzają mi .

A tak - od razu człowiekowi lżej na duszy (i portfelu) ;-)

I ja tez Ci odradzam - kupiłam ją jakieś 8 lat temu (służy póki co dobrze, ale...) Mam Margerithę z Aristona (wtedy nie było prawie żądnego wyboru, zwłaszcza w sklepach). No ale chciałam taki sprzęt, bo 1. Zbuntowałam się przeciwko franii :confused2: no i 2. napatrzyłam się za granicą na rzeczy, które wyjmowałam z suszarek jak spod żelazka.
No i po pierwszym suszeniu mega rozczarowanie :shocked2:, bo rzeczy wygniecione w diabły, jeden sweterek zniszczyłam na amen (w Holandii suszyłam go w suszarce i było ok). No i teraz wiem, że jak zrobimy łazienkę na piętrze to stanie w niej suszarka (tylko); tej z pralki używam sporadycznie właśnie do suszenia pościeli z kory, awaryjnie do bielizny, ręczników - nic więcej.
Już wiem, że są różne typy suszarek (tj. suszenia) - moja chłodzi się wodą i to jest lipa; trzeba brać taką z nawiewem (i wywiewem) powietrza - sama jeszcze dokładnie nie wiem, jaką teraz wybiorę, ale na pewno chcę nią zastąpić żelazko, więc trzy razy się zastanowię, zanim się zdecyduję.

Dzięki Vill :-)Ale o aristona nie kupiłabym bo znajomi i teście z pralką mieli co chwile kłopot.Ja nie mam za bardzo gdzie suszyć i to ma być awaryjne a chce eco buble samsunga.Osobno taniej można kupić suszarkę.Ale ja nie mam miejsca :-(
Kasiurek - ja mam w takim razie w sobotę studniówkę :-D

witam sie

Doris a jaki chcesz piec chleb ?? na drożdżach cz na zakwasie ??

Byłam dzis w tesco - widziałam śliczny kocyk bawełniany ( eco bawełna ) za 23 zł . Kurcze gdyby nie to że poluje na wełniany to bym brała bo był cudniasty :-)

Zauważyłyście,że ostatnio jakoś Nas coraz mniej i czytania coraz mniej ?

Angel gdzieś Ty ?

Doris gdzie się do szkoły rodzenia zapisałaś? Płatna?
Ja dzwoniłam wczoraj u siebie do szpitala pewna,że się zapiszę a ona żebym pod koniec grudnia dzwoniła bo w tym roku już nie ma zaczynają nowych sesji
Noż kurde jak mi lekarka mówiła msc temu żeby dzwoniła,to byłam mądrzejsza

No faktycznie cicho coś ostatnio. I tematów jakby mniej.
Pewnie większość zajęta porządkowaniem, robieniem przedświątecznych zakupów i td. ;-)
Może po świętach będzie chwila, że więcej nas będzie na zwolnieniach albo już na urlopach, bo jak zaczniemy wracać z porodówek, to pewnie też nie będziemy miałay tyle czasu na forum :-D (albo siły, żeby w ogóle odpalić kompa).

reklama
Do góry