reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Witam
Ja klikam z pracy.
kiepski dziś dzień... Wychodząc do pracy zjadłam na szybko dwa zimne pierogi i mnie po nich bolał żołądek :( masakra :( Nic nie pomagało... ale w końcu przeszło. Teraz czekam do 18 żeby móc pójśc do domu... Chciałabym już... Towaru dziś było tyle że aż strach. Wiec i pracy było dużo. plecy mnie bolą dobrze że choć w domu nic wiele nie musze robic.
A wam jak minął dzień??

reklama
mini - właśnie przedszkole, ale nie robią problemu z "prawie" dwulatkiem :) Po prostu trochę inne zasady go obowiązują, nie ma zajęć jak starszaki, tylko przede wszystkim wspierany jest rozwój społeczny, higiena itd. No i przede wszystkim mały nie będzie tam całe dnie, tylko max (docelowo) 3-4 godziny. Zaczynamy od godzinki - dwóch. I zobaczę jak mały na to wszystko reaguje. Póki co jestem niesamowicie zaskoczona (pozytywnie) :-)
najważniejsze że to nie pieerwsze dziecko tak małe u nich w grupie. Jeden chłopczyk trafił tam w sierpniu, a w październiku dopiero skończył 2 latka. To Tymek trafił tam teraz, a 2 latka skończy w styczniu :-)

Villandra ja mam ochotę od jakiegoś czasu na krem Kingi Rusin ;-)

ivi to jakieś fajne przedszkole . Prywatne ?? To masz otwartego i dzielnego synka skoro tak bezproblemowo został godzinę sam :tak:Ja sobie strasznie chwalę przedszkole - naprawdę dużo dziecku daję ( pod warunkiem że dziecko jest na nie gotowe ) Także trzymam kciuki za bezbolesną i szybką aklimatyzację :-)

A mnie nadal niedobrze po tej glukozie :eek::laugh2:

Buuuuuu noc miałam koszmarną
Położyliśmy się o 1 do wyrka a zasnęłam o 8 rano dopiero. Obudziłam się o 11 i o 13 znowu kima. Dopiero o 15 doszłam do siebie
Masakra
Cała noc nieprzespana
Tak mnie bolały żebra,że myślałam,że mi zaraz pękną
tRAgiczne uczucie, jakby mi ktoś balona wsadził do środa i dmuchał aż wymiotować mi się chciało
Najgorsze jest to ,że codzinnie mnie bolą jak posiedzę dłużej przed kompem ale tej nocy to był istny horror:wściekła/y:

Monika ja mam podobnie czasami
Mój co prawda z pracy wraca prosto do domu ale i tak cały dzień go nie ma
Jak wychodzi np o 12.30 to wraca dopiero przed 24 więc cały dzień sama i też czuję się niepotrzebna czasami
Poszłabym do sklepu, na spacer, na basen, gdziekolwiek ale nie moge to zaraz brzuch boli
Siedzieć na kompie nie mogę bo zaraz żebra i plecy bolą
I co robić??? Masakra, chciałabym wrócić do pracy ale dupa blada

Co do psa
Nie jego wina, ale Twojego faceta niestety
Jeżeli nie jesteście stanowczy i raz pies może leżeć na łóżku raz nie to sam już nie wiem co może

Całe szczęście ja nie mam tego problemu, u mnie psy leżą gdzie chcą :-)

Hejo:-)
Wróciłam od mamy:-)dziewczyny jak ktoras bedzie po terminie to polecam moja mame urodzicie odrazu tak mnie dzisiaj przespacerowala ze boli mnie kregoslup a do tego cos mi weszło w tyłek i sie podniesc nie moge jak wrocilam to normalnie czułam ze urodze:-D
Jutro wizyta i chyba mi sie panika włącza:-)jak zwykle:-)
Maruusia tak ja juz wszystko załatwiłam naszczescie:-)

Moj Zyzol tez lata gdzie chce i gubi wiecej włosow jak by sie mozna bylo spodziewac bo jak juz zrzuca futro na wiosne albo jesien to wszedzie jest futro:-)ale wkoncu dom to nie muzemu:-)

Ostatnia edycja:
aaaaaaaaa pozostalo mi rowniutenkie 3 miesiace do terminu :D a jak bedzie tak jak lekarze przewiduja to 2,5 miesiaca :D sie doczekac niemoge kiedy moja slodka malutka kruszynke przytule :) boje sie coraz bardzie ;) aa tak pozatym to czesc ;-)

Bozienka witaj kochana:-)
Cos czuje ze pierwsza pochwalisz sie zdjeciami swojej kruszynki skoro lekarz przewiduje 2,5 miesiaca:-)

tunia sie okaze :) hehe po tych wszystkich zaszczykach rozkurczowych przeciw porodowych jeszcze bedzie tak ze mi beda wywolywac ;) bo mala sie nie bedzie chciala wybrac :)

Bozienka szok :szok:. Ja przewiduję poród za trzy i pół a nawet za cztery miesiące :-)
Jak się czujesz ?? nie dają Ci w dupę te tablety na serduszko ??

reklama
Do góry