reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Witam
Ja klikam z pracy.
kiepski dziś dzień... Wychodząc do pracy zjadłam na szybko dwa zimne pierogi i mnie po nich bolał żołądek :( masakra :( Nic nie pomagało... ale w końcu przeszło. Teraz czekam do 18 żeby móc pójśc do domu... Chciałabym już... Towaru dziś było tyle że aż strach. Wiec i pracy było dużo. plecy mnie bolą dobrze że choć w domu nic wiele nie musze robic.
A wam jak minął dzień??

reklama
mini - właśnie przedszkole, ale nie robią problemu z "prawie" dwulatkiem :) Po prostu trochę inne zasady go obowiązują, nie ma zajęć jak starszaki, tylko przede wszystkim wspierany jest rozwój społeczny, higiena itd. No i przede wszystkim mały nie będzie tam całe dnie, tylko max (docelowo) 3-4 godziny. Zaczynamy od godzinki - dwóch. I zobaczę jak mały na to wszystko reaguje. Póki co jestem niesamowicie zaskoczona (pozytywnie) :-)
najważniejsze że to nie pieerwsze dziecko tak małe u nich w grupie. Jeden chłopczyk trafił tam w sierpniu, a w październiku dopiero skończył 2 latka. To Tymek trafił tam teraz, a 2 latka skończy w styczniu :-)

Villandra ja mam ochotę od jakiegoś czasu na krem Kingi Rusin ;-)

ivi to jakieś fajne przedszkole . Prywatne ?? To masz otwartego i dzielnego synka skoro tak bezproblemowo został godzinę sam :tak:Ja sobie strasznie chwalę przedszkole - naprawdę dużo dziecku daję ( pod warunkiem że dziecko jest na nie gotowe ) Także trzymam kciuki za bezbolesną i szybką aklimatyzację :-)

A mnie nadal niedobrze po tej glukozie :eek::laugh2:

Buuuuuu noc miałam koszmarną
Położyliśmy się o 1 do wyrka a zasnęłam o 8 rano dopiero. Obudziłam się o 11 i o 13 znowu kima. Dopiero o 15 doszłam do siebie
Masakra
Cała noc nieprzespana
Tak mnie bolały żebra,że myślałam,że mi zaraz pękną
tRAgiczne uczucie, jakby mi ktoś balona wsadził do środa i dmuchał aż wymiotować mi się chciało
Najgorsze jest to ,że codzinnie mnie bolą jak posiedzę dłużej przed kompem ale tej nocy to był istny horror:wściekła/y:

Monika ja mam podobnie czasami
Mój co prawda z pracy wraca prosto do domu ale i tak cały dzień go nie ma
Jak wychodzi np o 12.30 to wraca dopiero przed 24 więc cały dzień sama i też czuję się niepotrzebna czasami
Poszłabym do sklepu, na spacer, na basen, gdziekolwiek ale nie moge to zaraz brzuch boli
Siedzieć na kompie nie mogę bo zaraz żebra i plecy bolą
I co robić??? Masakra, chciałabym wrócić do pracy ale dupa blada

Co do psa
Nie jego wina, ale Twojego faceta niestety
Jeżeli nie jesteście stanowczy i raz pies może leżeć na łóżku raz nie to sam już nie wiem co może

Całe szczęście ja nie mam tego problemu, u mnie psy leżą gdzie chcą :-)

Hejo:-)
Wróciłam od mamy:-)dziewczyny jak ktoras bedzie po terminie to polecam moja mame urodzicie odrazu tak mnie dzisiaj przespacerowala ze boli mnie kregoslup a do tego cos mi weszło w tyłek i sie podniesc nie moge jak wrocilam to normalnie czułam ze urodze:-D
Jutro wizyta i chyba mi sie panika włącza:-)jak zwykle:-)
Maruusia tak ja juz wszystko załatwiłam naszczescie:-)

Moj Zyzol tez lata gdzie chce i gubi wiecej włosow jak by sie mozna bylo spodziewac bo jak juz zrzuca futro na wiosne albo jesien to wszedzie jest futro:-)ale wkoncu dom to nie muzemu:-)

Ostatnia edycja:
aaaaaaaaa pozostalo mi rowniutenkie 3 miesiace do terminu :D a jak bedzie tak jak lekarze przewiduja to 2,5 miesiaca :D sie doczekac niemoge kiedy moja slodka malutka kruszynke przytule :) boje sie coraz bardzie ;) aa tak pozatym to czesc ;-)

Bozienka witaj kochana:-)
Cos czuje ze pierwsza pochwalisz sie zdjeciami swojej kruszynki skoro lekarz przewiduje 2,5 miesiaca:-)

tunia sie okaze :) hehe po tych wszystkich zaszczykach rozkurczowych przeciw porodowych jeszcze bedzie tak ze mi beda wywolywac ;) bo mala sie nie bedzie chciala wybrac :)

Bozienka szok :szok:. Ja przewiduję poród za trzy i pół a nawet za cztery miesiące :-)
Jak się czujesz ?? nie dają Ci w dupę te tablety na serduszko ??

reklama
Do góry