reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Witam się z rana....
Ja wstałam z mężem bo zrobił mi śniadanie. Do pracy mam na 10 więc zdąże troche ogarnąc dom, żeby wieczorem móc sobie posiedziec. Będe wtedy patrzec jak mąż się uwija :p hehehe ah jakie przyjemne uczucie :p Już mu to wczoraj zapowiedziałam :p
A ta poza tym to Mikołaj (Mąż ) mi kupił prostownice i ma dzisiaj przyjechac :p także będę się w końcu miała czym i jak poczesac : choc już się przyzwyczaiłam :p

Idę sobie włączyc muzyczkę i zajmę się łazienką :p

reklama
witam

sie czwartkowo - ja wczorja bylam u gina ponoc mam cukrzyce musze jeszcze raz powtorzyc lgukoze szlag by trafil, dzis lece z wymazem do lekarza, potem w przyslzym tygodniu jak bedzie wynik pojde rozbic ta krzywa jeszcze raz! szlag mnie trafia yhhh

wczoraj z mezem dokinaposzlamna srode z orange mama dalakod hahaiposlzismy na list doM - hahaoczywiscie w jendympomencie sie pobeczalam jak kobieta zona malajkata) poszla do pokoju ewidentnie przygotowanego dla malego chlopca (dziecko,-ciaze chyba straciala)poszla po zabawki

dla mnie wiara w Boga to też z tolerancja, więc uważam, że każdy ma prawo wyboru w co wierzy, a w co nie, co praktykuje i z jakiego powodu i trzeba to uszanować.

Zapomniałam Wam napisać, że jutro mam usg:) Dopiero o 19.40, więc późno wrócimy. Emilka już zapowiedziała, że chce znów być na badaniu. Mam nadzieję, że Oskar tym razem pokaże swoją buźkę.
zgadzam sie w 100% i powodzenia na usg

Ja się witam wieczornie…
Po pracy trochę zła i troche zmęczona…
.
oj biedna ty...ja bym zmienila lekarza jesli bylaby taka mozliwosc

Monika znam jednego takiego uparciucha i mam go na wlasnosc w domu tez:-)

Cześć wszystkim rannym ptaszkom :)

Maruusia jak nie masz siły, to odpoczywaj i już. Grunt to się nie przemęczać.

Ja wychodze z takiego samego zalozenia jak villandra jak sie nie chce to lezec i juz ja tak robie:-D:-D

Posłuchałam Was dziewczyny i wczoraj cały dzień przeleżałam z książką w ręku :) Gdyby nie obowiązek załatwienia spraw urzędowych, chętnie i dziś zostałabym pod kołdrą :)

Wstawiam linka bardzo fajny kalkulator tygodnia ciąży,jak jest wyliczanie w którym tygodniu będziesz danego dnia to liczy od zapłodnienia i jest różnica 2 tygodni ale wystarczy je dodać.A w pierwszej części pokazuje normalnie
- Kalkulator ciąży i porodu

Sprawdziłam sobie mój termin i się zgadza wszystko co do dnia :)
Chociaż mam cichą nadzieję, że Lenka się pośpieszy troszkę i zamiast 13 urodzi się w mamy urodziny, tzn. 11.03 :)

Jeśli chodzi o prezenty, to my w tym roku nie szalejemy. Kupujemy tylko mojej chrześniaczce, siostrzenicy i czwórce dzieciaków od strony męża, z racji że w tym roku u nich spędzamy święta. Reszcie rodzinki planujemy zrobić jakieś małe paczki, typu kawa, czekolada... Zastanawiam się nad prezentami dla rodziców, ale im to już na prawdę trudno coś kupić. Wszystko mają. No nic jeszcze troszkę czasu jest, to się rozejrzę.
A mężowy dostał w ramach świąt teleskop o którym marzył od dłuższego czasu. Niestety musiałam dać mu szybciej go, bo musiał skręcić i sprawdzić czy sprawny :) Teraz ewentualnie dokupię mu jakiś drobiazg, typu szalik :)

Nic zbieram się na podbój urzędów :)

Do usłyszenia :))

Maria - Ja bym nie bagatelizowała możliwej wady serca, ale spróbuj na początek może zdiagnozować innym sposobem, jeśli jest za drogo - np. jeśli Twój lekarz uważa, że na usg widział, że jest nieprawidłowo zbudowane, to poproś o ponowne skierowanie i idź do innego lekarza na usg - jeśli się potwierdzi, to bym się nie wahała żeby wydać pieniądze. Albo idź do szpitala na izbę przyjęć (z dokumentem ubezpieczenia) i coś powiedz - żeby Cię zbadali - np, że nie czujesz ruchów (chyba ostatnio pisałaś, że jeszcze nie czujesz) i boli Cię brzuch (pewnie się też zdarza), a ostatnio lekarz stwierdził, że serce może być źle zbudowane i się boisz... Zrobią Ci ktg i usg (jakby co, to na Żelaznej robią na izbie przyjęć) - moim zdaniem lepiej przebadać dziecko - podobno niektóre wady można leczyć jeszcze w ciąży.
Ewstra - a ile trwa macierzyński w Anglii?
Kasiurek - trzymam kciuki, żeby okazało się, że jednak nie masz cukrzycy.

Witam z rana - wymyśliłam sobie dzisiaj, że upiekłabym chleb, ale nigdy tego jeszcze nie robiłam, nawet nie mam przepisu. Może poszukam czegoś w necie. A może macie jakieś sprawdzone przepisy?

Dziewczyny witam się porannie, właśnie jestem w trakcie badania na krzywą cukrowa, wiec siedzę sobie w poczekalni i pracuje, a co:-D
a jak wrócę, lecę z moim dzieckiem do przedszkola!! od wczoraj mam przedszkolaka w domu:-D:-D W tym sensie, że będzie chodził na kilka godzin i bawił się w grupie dzieci. A jak się zaaklimatyzuje to będziemy mysleć dalej;-)

Kasiurek - opisywanie kluczowych momentów filmu powinno być jakoś oznaczone (w dialekcie internetowym nazywa się to SPOILER) żeby kto nie chce, nie czytał ;-) ja na szczęście film widziałam ale dla niektórych może to być ujawnienie całkiem fajnego fragmentu.. Może wyedytuj ten wpis co?:) albo w ogóle mniej "otwarcie" napisz o nim... :-)

Witam!

witam was
No ja standartowo umieram po pracy, ale wchodze do domu a tu tak cudnie wysprzatane obiad gotowy swiece sie pala nastrojowa muzyka i przepiekne kwiaty w wazonie:) w szoku jestem.
Doris odpoczywaj na L4 ,bo ja bede zmuszona isc na wczesniejszy macierzynski by odpoczac troszke.Powodzenia jutro na wizycie

wow super, ale M się postarał :tak:

Ja dostałam już 2 tyg temu skierowanie na echo serca i dziś chciałam się zapisać ale jak usłyszałam cenę zrezygnowałam, Zadzwoniłam do szpitala i chciałam państwowo ale bez skierowania od mojej gin panstwowo to nie mam szans się dostać w tej ciąży, Więc pobiegłam szybko na wizytę do mojej gin prywatnie a ona mi nie pomoże - bo chodze do niej prywatnie i nie przyjmie mnie państwowo ani nei da mi skierowania państwowego! szlag mnie trafił,

a nie możesz pójś do państwowego gina, albo tak jak pisze Doris? Lepiej przebadac serduszko, a może uda się na nfz :tak:

ale piszecie ostro - ja coś bez energii jestem, dziś obiecałam sobie pełna mobilizacje i zaraz lecę pranie szykować (co u mnie wiążę się z przeglądaniem każdego ubranka Dobrusi i zapieraniem, bo tak sie codziennie czyms ubabra w przedszkolu :baffled:). Potem szydełko w ruch, zeby dzienna norme wyrobić ;-)

miłego dnia

reklama
hej dziewczynki,

ja dzisiaj wstałam też raniutko, musiałam zanieść mocz do badania i na posiew. Dzisiaj na dworze okropnie, ponuro, mgliście, mżawka, blee.
Chyba zaraz położe się na godzinkę. Później mam w planach zrobić kopytka :).

Do góry