reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
Atomówka dobrze, że wszystko ok
Dziewczyny wzięłam się za sprzątanie i wyrzucanie niektórych pierdółek - żeby zrobić trochę miejsca na dzidziusiowe rzeczy i jestem załamana... nagromadziłam całą stertę śmieci i nie-śmieci i nie wiem co z nimi począć... dlaczego ja muszę być takim śmieciarzem???:wściekła/y:

to życze powodzenia ;] ja mialam gładz wszędzie nawet tam gdzie ubrania byly w workach i w ofoliowanych szafach - a ze ja uwielbiam czern to hmm wyobra sobie jak "ładnie" wygladalam

No do szafy akurat gładź już nie dociera - piętro chwilowo zamkniete i odcięte od tego syfu, ale kuchnia, pokój, łazienka :no: no i gdzie się człowiek nie dotknie, to od razu biały :wściekła/y:

Chyba Villandra pisała ze meble zamawiała z systemu lego ???Dostałaś już zamawiałaś z neta ?Podobają mi się ale nie wiem jak wyglądają np. szafa narożna od środka czy pojemna a nie mogę znależc na necie zdjęcia.

Owszem - zamówiłam i czekam - daję im czas do końca tego tygodnia (termin realizacji 1-4 tygodni). Zdjęcia (także wnętrz) są na stronie ich sklepu oraz na allegro (tam są już po prostu gotowe zestawy elementów)

System LEGOO - Marmex

na all pod nickiem marmex_meble
Informacje o Użytkowniku marmex_meble

Widziałam też te meble w sklepie Abra - cena "mojego" zestawu droższa o prawie tysiaka...

Cześć Marcóweczki :)
Przybywam do Was z kafeterii z tematu "Termin marzec 2012". Piszę tam pod tym samym nickiem. Można do Was dołączyć?

Witam, witam

Atomówka dobrze, że wszystko ok
Dziewczyny wzięłam się za sprzątanie i wyrzucanie niektórych pierdółek - żeby zrobić trochę miejsca na dzidziusiowe rzeczy i jestem załamana... nagromadziłam całą stertę śmieci i nie-śmieci i nie wiem co z nimi począć... dlaczego ja muszę być takim śmieciarzem???:wściekła/y:

To się nazywa chomikowanie (cecha mojej mamy) - ja się na szczęście wyleczyłam (choć nie w 100% niestety)

A co do jogi...
:no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no:
Tylko się utwierdziłam, dlaczego nie przemawia do mnie joga. Ale nie w tym rzecz.
Odniosłam wrażenie, że kobitka nie do końca wie, jak prowadzić zajęcia z ciężarnymi (byłam ja i jeszcze jedna babka - aż!), nie było żadnego ćwiczenia, którego bym nie znała, ale za to kilka, których nigdy bym nie dała wykonywać ciężarnej. Jedyne co wyniosłam z tych zajęć to zgaga GIGANT, jakiej jeszcze w życiu nie czułam - nic dziwnego, skoro w kilku ćwiczeniach był spory nacisk na brzuch, tak że mi kwasy żołądkowe cofnęły się do ust. Bleeeeeeee... No i kilka ćwiczeń naprawdę mocno obciążających mięśnie brzucha - jakoś nie barzdo to do mnie przemówiło. Fajne było kilka ćwiczeń z piłką, ale nic poza tym :eek:
Chyba jednak będę się musiała zmobilizować samodzielnie w domu - może z pomocą mamy (w końcu po kimś mam to zacięcie do ćwiczenia, to może i mobilizacja się znajdzie ;-))

villandra podziwiam Cię, bo ja zacięcia do ćwiczeń nie mam, ale faktycznie pasowałoby coś zacząć robić
co do chomikowania to staram się nad tym panować ale nie bardzo się daje - jeden pokój i ponad 30 lat życia w nim zmieścić w tym ponad 2 lata małżeństwa - to nie takie proste :eek:

a tak z zupełnie innej beczki weszłam na stronkę papmpers i tam jest kalendarz ciąży z którego wynika, że jestem już w 3 trymestrze... a ja myślałam, że to za 2 tygodnie
a;ez ten czas leci:szok:

reklama
No ćwiczenia rozciągające są świetne (na szczęście ja z "natury" dosyć rozciągnięta jestem, tzn. od lat rozciąganie było takim moim konikiem i efekty tego odczuwam cały czas - na plus oczywiście) i mogą pomóc ochronić krocze przed nacięciem (o ile gdzieś nie jest wykonywane rutynowo). No i każda aktywność jest na naszą korzyść na czas po porodzie, kiedy zostanie w spadku kilka kg (choć niektórym chyba to nie grozi ;-))

Do góry