reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
Atomówka dobrze, że wszystko ok
Dziewczyny wzięłam się za sprzątanie i wyrzucanie niektórych pierdółek - żeby zrobić trochę miejsca na dzidziusiowe rzeczy i jestem załamana... nagromadziłam całą stertę śmieci i nie-śmieci i nie wiem co z nimi począć... dlaczego ja muszę być takim śmieciarzem???:wściekła/y:

to życze powodzenia ;] ja mialam gładz wszędzie nawet tam gdzie ubrania byly w workach i w ofoliowanych szafach - a ze ja uwielbiam czern to hmm wyobra sobie jak "ładnie" wygladalam

No do szafy akurat gładź już nie dociera - piętro chwilowo zamkniete i odcięte od tego syfu, ale kuchnia, pokój, łazienka :no: no i gdzie się człowiek nie dotknie, to od razu biały :wściekła/y:

Chyba Villandra pisała ze meble zamawiała z systemu lego ???Dostałaś już zamawiałaś z neta ?Podobają mi się ale nie wiem jak wyglądają np. szafa narożna od środka czy pojemna a nie mogę znależc na necie zdjęcia.

Owszem - zamówiłam i czekam - daję im czas do końca tego tygodnia (termin realizacji 1-4 tygodni). Zdjęcia (także wnętrz) są na stronie ich sklepu oraz na allegro (tam są już po prostu gotowe zestawy elementów)

System LEGOO - Marmex

na all pod nickiem marmex_meble
Informacje o Użytkowniku marmex_meble

Widziałam też te meble w sklepie Abra - cena "mojego" zestawu droższa o prawie tysiaka...

Cześć Marcóweczki :)
Przybywam do Was z kafeterii z tematu "Termin marzec 2012". Piszę tam pod tym samym nickiem. Można do Was dołączyć?

Witam, witam

Atomówka dobrze, że wszystko ok
Dziewczyny wzięłam się za sprzątanie i wyrzucanie niektórych pierdółek - żeby zrobić trochę miejsca na dzidziusiowe rzeczy i jestem załamana... nagromadziłam całą stertę śmieci i nie-śmieci i nie wiem co z nimi począć... dlaczego ja muszę być takim śmieciarzem???:wściekła/y:

To się nazywa chomikowanie (cecha mojej mamy) - ja się na szczęście wyleczyłam (choć nie w 100% niestety)

A co do jogi...
:no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no:
Tylko się utwierdziłam, dlaczego nie przemawia do mnie joga. Ale nie w tym rzecz.
Odniosłam wrażenie, że kobitka nie do końca wie, jak prowadzić zajęcia z ciężarnymi (byłam ja i jeszcze jedna babka - aż!), nie było żadnego ćwiczenia, którego bym nie znała, ale za to kilka, których nigdy bym nie dała wykonywać ciężarnej. Jedyne co wyniosłam z tych zajęć to zgaga GIGANT, jakiej jeszcze w życiu nie czułam - nic dziwnego, skoro w kilku ćwiczeniach był spory nacisk na brzuch, tak że mi kwasy żołądkowe cofnęły się do ust. Bleeeeeeee... No i kilka ćwiczeń naprawdę mocno obciążających mięśnie brzucha - jakoś nie barzdo to do mnie przemówiło. Fajne było kilka ćwiczeń z piłką, ale nic poza tym :eek:
Chyba jednak będę się musiała zmobilizować samodzielnie w domu - może z pomocą mamy (w końcu po kimś mam to zacięcie do ćwiczenia, to może i mobilizacja się znajdzie ;-))

villandra podziwiam Cię, bo ja zacięcia do ćwiczeń nie mam, ale faktycznie pasowałoby coś zacząć robić
co do chomikowania to staram się nad tym panować ale nie bardzo się daje - jeden pokój i ponad 30 lat życia w nim zmieścić w tym ponad 2 lata małżeństwa - to nie takie proste :eek:

a tak z zupełnie innej beczki weszłam na stronkę papmpers i tam jest kalendarz ciąży z którego wynika, że jestem już w 3 trymestrze... a ja myślałam, że to za 2 tygodnie
a;ez ten czas leci:szok:

reklama
No ćwiczenia rozciągające są świetne (na szczęście ja z "natury" dosyć rozciągnięta jestem, tzn. od lat rozciąganie było takim moim konikiem i efekty tego odczuwam cały czas - na plus oczywiście) i mogą pomóc ochronić krocze przed nacięciem (o ile gdzieś nie jest wykonywane rutynowo). No i każda aktywność jest na naszą korzyść na czas po porodzie, kiedy zostanie w spadku kilka kg (choć niektórym chyba to nie grozi ;-))

Do góry