reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Hej dziewczyny musze sie komus wyżalic :crazy: zmarł dzisiaj mój dziadek i poszłam na różaniec na koniec różanca naskoczyła na mnie jakas kobita że co ja tutaj robie że w ciąży sie nie chodzi itp wydarła mnie prawie na siłe na zewnątrz i zaczęła cos jojczec że mam jutro nie przychodzic bo w ciązy sie nie chodzi na pogrzeby bo jakas jej tam Jadźka czy któś źle skonczył ;/ :wściekła/y: tak mnie zdenerwowała :/ o co to chodzi to już kobietom w ciąży nie można isc na pogrzeb czy co ;/ takie niby katoliczki a w jakies głupie zabobony wierzą ;/ Każdy ma prawo chyba pożegnac bliską osobe. wrrrrrrr taka jestem wściekła . Musiałam sie komuś wyżalic :-)

współczuję straty Dziadka

ehh te "kościelne" przesądy - juz zaobserwowałam, że jak ktoś bardziej się z "wiarą" obnosi to i w stare zabobony wierzy... jedyne zagrożenie to jak by się dotykało zmarłego, a potem np. pocierało ręką oczy czy ust dotykało... no i ewentualnie gdyby udział w pożegnaniu wiązał się z bardzo silnymi emocjami, a ciąża zagrożona...
Ja w dniu kiedy dowiedziałam się, że na rano musze się stawic na patologii tez miałam pogrzeb, ale z racji tego, że mi ciśnienie skakało nie poszłam. I tak przezywałam to na odległośc... W tym tygodniu byłam pożegnać sąsiada który nagle zmarł i jakoś nikt krzywo się nie patrzył ani n mnie, ani na inne ciężarne (a było ich kilka...)

Dobrusia po drzemce 2-godzinnej wstała rześka i radosna - długi wieczór się zapowiada :baffled:

reklama
kadza wspolczuje bardzo pamietam jka ja sie czulam jak moj dziadek zmarl...
A te zabobony to tak samo zeby na cmentarz nie chodzic daj sobie spokoj i rob tak ja Ci serce podpowiada;-)
pinula i my bysmy chcieli chrzcic w wielkanoc:-)

kadza współczuję śmierci dziadka, a Ty rób tak jak Ci serce nakazuje, a nie słuchaj głupich bab.
tunia, fajny pomysł z Wielkanocą, my z mężem w tym roku w wWielkanoc braliśmy ślub, fajnie by było chrzcić dziecko w tym samym dniu:)

aaa u mnie byliśmy na to w rodzinie przygotowani więc wielkiego zaskoczenia nie było. Normalnie znosiłam cały różaniec dopóki mnie te baby ze zdenerwowały ;/ jakies chore zabobony. Noo ale i tak mam to gdzies i jutro też pójde. Żadne babska mi nie będą mówiły co mam robic :-p

Tricia ja czegoś nie kapuje ... gdzie Ty lecisz ?? :eek:

Kadza co za głupi babsztyl :wściekła/y: A znałaś ją w ogóle ?? Jak można tak się wtrącać w nie swoje sprawy :baffled:

Dziewczyny szalejecie -już temat chrzcin ??? :-D

Angel twarzowy kolor wlosów, świetnie wyglądasz!
Monika- kojec jest super ja uwielbiam ( mój mąz też mi czasem podkrada:)
dziewczyny, które mają Tesco w okolicy jest promocja 50% na body niemowlęce, cuuuudne, za grosze można kupić!

Mini z długim rekawem po 2 sztuki pakowane za 20 zł, pięciopaki śliczne ze smokami i krokodylkami z krótkimi rękawami też po 20 zł komplet 5 szt, długie rozpinane całościowo z długi rękawami też ok 20 zł, strasznie duży wybór był, w cenach od 20-45 zł za całe komplety

A my po kolejnych zakupach, robota w kuchni pełną parą, biedny mężo w garach na urlopie heh ;-)

Mi za to smutnawo patrząc na przygotowane na jutro i "degustowane" przez coponiketórych już dzisiaj speciały alkoholowe :zawstydzona/y: Szczególnie na uwielbianą whisky z colą...jaaa pół roku za mną a tu jeszcze tyle miesiecy czasu do ulubionego drineczka :wściekła/y::laugh2: Są tu jeszcze jakies przymusowe abstynentki? :-)
A tak wogóle to szczerze współczuje dziewczynom co paliły ( nie wiem czy u "nas" takie są) i teraz 9 miesiecy jak nie dużo dłużej od nałogu wstrzymywania..jaaa :sorry:

reklama
Do góry