reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Hej dziewczyny musze sie komus wyżalic :crazy: zmarł dzisiaj mój dziadek i poszłam na różaniec na koniec różanca naskoczyła na mnie jakas kobita że co ja tutaj robie że w ciąży sie nie chodzi itp wydarła mnie prawie na siłe na zewnątrz i zaczęła cos jojczec że mam jutro nie przychodzic bo w ciązy sie nie chodzi na pogrzeby bo jakas jej tam Jadźka czy któś źle skonczył ;/ :wściekła/y: tak mnie zdenerwowała :/ o co to chodzi to już kobietom w ciąży nie można isc na pogrzeb czy co ;/ takie niby katoliczki a w jakies głupie zabobony wierzą ;/ Każdy ma prawo chyba pożegnac bliską osobe. wrrrrrrr taka jestem wściekła . Musiałam sie komuś wyżalic :-)

współczuję straty Dziadka

ehh te "kościelne" przesądy - juz zaobserwowałam, że jak ktoś bardziej się z "wiarą" obnosi to i w stare zabobony wierzy... jedyne zagrożenie to jak by się dotykało zmarłego, a potem np. pocierało ręką oczy czy ust dotykało... no i ewentualnie gdyby udział w pożegnaniu wiązał się z bardzo silnymi emocjami, a ciąża zagrożona...
Ja w dniu kiedy dowiedziałam się, że na rano musze się stawic na patologii tez miałam pogrzeb, ale z racji tego, że mi ciśnienie skakało nie poszłam. I tak przezywałam to na odległośc... W tym tygodniu byłam pożegnać sąsiada który nagle zmarł i jakoś nikt krzywo się nie patrzył ani n mnie, ani na inne ciężarne (a było ich kilka...)

Dobrusia po drzemce 2-godzinnej wstała rześka i radosna - długi wieczór się zapowiada :baffled:

reklama
kadza wspolczuje bardzo pamietam jka ja sie czulam jak moj dziadek zmarl...
A te zabobony to tak samo zeby na cmentarz nie chodzic daj sobie spokoj i rob tak ja Ci serce podpowiada;-)
pinula i my bysmy chcieli chrzcic w wielkanoc:-)

kadza współczuję śmierci dziadka, a Ty rób tak jak Ci serce nakazuje, a nie słuchaj głupich bab.
tunia, fajny pomysł z Wielkanocą, my z mężem w tym roku w wWielkanoc braliśmy ślub, fajnie by było chrzcić dziecko w tym samym dniu:)

aaa u mnie byliśmy na to w rodzinie przygotowani więc wielkiego zaskoczenia nie było. Normalnie znosiłam cały różaniec dopóki mnie te baby ze zdenerwowały ;/ jakies chore zabobony. Noo ale i tak mam to gdzies i jutro też pójde. Żadne babska mi nie będą mówiły co mam robic :-p

Tricia ja czegoś nie kapuje ... gdzie Ty lecisz ?? :eek:

Kadza co za głupi babsztyl :wściekła/y: A znałaś ją w ogóle ?? Jak można tak się wtrącać w nie swoje sprawy :baffled:

Dziewczyny szalejecie -już temat chrzcin ??? :-D

Angel twarzowy kolor wlosów, świetnie wyglądasz!
Monika- kojec jest super ja uwielbiam ( mój mąz też mi czasem podkrada:)
dziewczyny, które mają Tesco w okolicy jest promocja 50% na body niemowlęce, cuuuudne, za grosze można kupić!

Mini z długim rekawem po 2 sztuki pakowane za 20 zł, pięciopaki śliczne ze smokami i krokodylkami z krótkimi rękawami też po 20 zł komplet 5 szt, długie rozpinane całościowo z długi rękawami też ok 20 zł, strasznie duży wybór był, w cenach od 20-45 zł za całe komplety

A my po kolejnych zakupach, robota w kuchni pełną parą, biedny mężo w garach na urlopie heh ;-)

Mi za to smutnawo patrząc na przygotowane na jutro i "degustowane" przez coponiketórych już dzisiaj speciały alkoholowe :zawstydzona/y: Szczególnie na uwielbianą whisky z colą...jaaa pół roku za mną a tu jeszcze tyle miesiecy czasu do ulubionego drineczka :wściekła/y::laugh2: Są tu jeszcze jakies przymusowe abstynentki? :-)
A tak wogóle to szczerze współczuje dziewczynom co paliły ( nie wiem czy u "nas" takie są) i teraz 9 miesiecy jak nie dużo dłużej od nałogu wstrzymywania..jaaa :sorry:

reklama
Do góry