Witam już prawie weekendowo,
Przebrnęłam przez ponad 12 stron a tylko mnie jeden dzień nie było.
Marusia, ja miałam tez bakterie w moczu i tematu nie wolno bagatelizować, dostałam antybiotyk (Monoural - jedna dawka za bagatela 50pln) ale jak ręką odjął - no i żurawinę polecam, w soku, w owocach suszonych, w tabletkach - działa cuda.
Angel, oj super kolorek, chyba muszę też umówić się do fryzjerki.
Maria, tu masz link do kalkulatora wagi,
Kalkulator wagi w ciąży, Twoja waga w ciąży (Ciąża) | Viggo.pl ale to oczywiście orientacja, każda z nas jest inna, a tą ginekolog to zmień, bo jak to czytałam to maskra jakaś, ciekaw co o niej piszą np. na str. znany lekarz.pl a jak masz wątpliwość czy Twój były gin gdzieś pracuje to zadzwoń na oddział np. na inflancką to ci pielęgniarki powiedzą, mój gin to mi na pierwszej wizycie numer telefonu dał, a pracuje na madalińskiego i w LIMie i Medicover, ale nie wiem czy tam masz to ubezpieczenie?
A ja pokonałam stan zapalny gardła i katar, ufff, :-):-):-)jednak leżenie w łożku pomaga.
Teraz to mam juz tylko uczucie napchanego nosa, ale to mój progesteron taki efekt daje, polecam spray do nosa QUIXX (no i Tantum verde), normalnie cuda działa a niby w środku woda z oceanu i NaCl. Piję też dwa razy dziennie syropik dla ciężarnych *spam* ale to już profilaktycznie, i wirusom mówię a kysz, a kysz!!!
Jutro idę do gin na kontrolę, oj zawsze jakaś niepewność, czy szyjka ok, czy nie ma rozwarcia. Grunt tylko, że mała niunia fitness systematycznie u mnie w brzuchu ćwiczy.
A czy Wy się też tak czujecie ociężale, normalnie wolniej chodzę i jakoś człapię, mój M woła do mnie kochane słoniątko. Aha u 'napisałam list do św. Mikołaja przyniesie mi na 6 grudnia tą poduszkę/kojec w kształcie litery C do spania, przynajmniej tak obiecał. Zobaczymy!