reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

dziewczyny dziękuję za rady, czy któraś wie jak podłączyć zmywarkę;D? kupilismy Candy, bo miała bardzo duzo pozytywnych opinii i programy "szybkie" na których mi zależało, bosha było kilka fajnych ale te do zabudowy miały programy dość długie, też lubię te firmę, moja mama ma ich zmywarke i pralkę i zachwycona, ja mam piekarnik bosha i sprawuje się super, zobaczymy jak będzie prał naczynia nowy zakup. grunt, że koniec z myciem gaaaaróóóóóóów:D i tak za rok planujemy zmianę mieszkania więc może przez rok się nie zepsuje;)

reklama
Wróciłam od lekarza. No i trochę się podłamałam. Morfologia słaba, pogorszyła się od ostatniego razu. Przepisał mi Sorbifer Durules- 2 razy dziennie po 1 tabletce.

O moczu to się lepiej nie wypowiadać, bo mam chyba wszystko co możliwe w nim. Dostałam skierowanie na bakteriologię w szpitalu. Dwa dni z rzędu muszę zawieść mocz z rana i dopiero wtedy podejmie decyzje co robimy. Nie chciał od razu przepisywać antybiotyku, woli sprawdzić jeszcze wynikami.

Ogólnie się trochę podłamałam i mnie jakaś deprecha dopadła :(

Maruusia nie łam się, ja też dostałam Sorbifer i łykam, tylko to trzeba na czczo i popić śliną, żeby zadziałało, a później w ciągu dnia też przed jedzeniem, żeby żołądek był pusty, bo inaczej podobno nie ma sensu,
popijaj żurawinę, można kupić sok w aptece nie zaszkodzi a może wybić co nieco bakterii, głowa do góry:) a masz jakieś dolegliwości z pęcherzem?

Ale mam dobrego męża… nie musiałam lecieć z siuśkami do laboratorium, bo mi je odstawił :-p

mini- gratulacje dla siostry!! :-)
Maria współczuję takiego lekarza i radze zmienić, nic nie tracisz a zyskać możesz spokój…:baffled:
kindzia no to dawaj – igła nici, jakieś prześcieradło i będziesz szyła strój pastuszkowi. Oczywiście baranica obowiązkowo :-)
Almanda jeśli chodzi o zmywarki to ja polecam electrolux, moja siostra zajmuje się sprzętem kuchennym i jak kupowaliśmy to sama mówiła, że tylko ta firma… no ale przeczytałam, że już kupiłaś :-) (u mnie najkrótszy program trwa 36 minut :tak:)

Jeśli chodzi o ćwiczenie oddychania to moja koleżanka podczas porodu nie była w stanie liczyć oddechów (do 3) więc oddychanie i liczenie to podczas porodu bardzo skomplikowana sprawa :tak:

Maruusia nie łam się, ja też dostałam Sorbifer i łykam, tylko to trzeba na czczo i popić śliną, żeby zadziałało, a później w ciągu dnia też przed jedzeniem, żeby żołądek był pusty, bo inaczej podobno nie ma sensu,
popijaj żurawinę, można kupić sok w aptece nie zaszkodzi a może wybić co nieco bakterii, głowa do góry:) a masz jakieś dolegliwości z pęcherzem?

Ostatnio miałam 2 dni gorsze, tzn. swędziało i piekło. Teraz już raczej spokój.
Już wzięłam 1 tabletkę, ale z tych nerwów zaraz zagryzłam czekoladą :/ No nic, jutro się poprawię.

Maruusia, nade mną też szpital wisi. Pomyśl, że to tylko ratunek. Czy w tej byłej zagranicy byłabyś tak zaopiekowana? Trzymaj się !

W Londynie miałam zawsze znakomite wyniki... Nigdy ich nie widziałam, więc trudno mi powiedzieć jak było na prawdę. Chociaż nie sądzę, że w szpitalu w moczu nigdy nic nie miałam, a prywatnie zawsze mi coś wychodzi...

Maruusia dzisiaj większość problemów można szybko i skutecznie opanować - najważniejsze, żeby zawczasu wszystko wykryc i dokładnie wiedzieć, z czym sie ma do czynienia - wtedy kuracja skuteczniejsza, więc głowa do góry - na pewno uda sie wszystko wyprowadzić na prostą ;-)

Amandla acndy to też dobra firma i na pewno posłuży Ci dłużej niż ten upragniony rok. Co do podłączania, radziłabym skorzystać z instrukcji. U mnie podłączenia dokonywał znajomy hydraulik, w sumie z dalszej rodziny (tylko cenę miał bynajmniej nie po znajomości, jak się okazało :cool:)...

Perelanra, dziękuję za radę:) też jestem zdania, że boshe i elektroluxy są naj, ale jakoś ta mi się spodobała i znalazłam strasznie dużo pozytywnych opinii o niej w sieci, no i była od ręki dostępna w sklepie, a już po dzisiejszym zmywaniu byłam zdeterminowana do kupna:D mój mąż też, bo bidulek zwykle wieczorami ogarniał zlewozmywak:) MY oboje jesteśmy tacy postrzeleńcy, że najpierw robimy później myślimy, no ale póki co nam te pomysły się udają:)

Villandra, ja też bym chetnie poprosiła hydraulika, ale mój mąż się tak rozochocił tym podłączaniem, że nie mam serca wprowadzaj konkurencyjnego samca do podłączania:D niech się chłopak sprawdzi, najwyżej jak coś spier... to hydraulik naprawi;D

Maruusia
to po żurawinkę jak piecze, póki co wystarczy, a w Polsce może te laboratoria jakieś bardziej dokładne są:) uszy do góry, wyniki można poprawić, grunt to dobra diagnoza;)

Ostatnia edycja:
Maruusia He,he, ja wczoraj czekoladę pożerałam, na myśl o szpitalu:)
Ale perspektywę jakiegoś ewentualnego pobytu tak traktuję dziś tak, jak powyżej napisałam . Bardziej profilaktycznie niż leczniczo.
To ciekawe z tymi Twoimi wynikami..

reklama
Almanda ja tez jestem osobą typu - dziś decyzja - dziś zakup, bo jak nie kupie czegoś od razu to już raczej nigdy nie kupię... a nasza zmywarka działa 4 lata bez zarzutu, mam nadzieję, ze Wasza też taka będzie.
Dobra i cierpliwa z Ciebie kobieta, że pozwalasz mężowi na realizowanie jego męskich ambicji :-)

Do góry