reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Maruusia morfologia kobiet w ciąży może odbiegać od normy ale bakterie w moczu to już chyba nie fajna sprawa , dobrze że to skonsultujesz :tak:

Wstępnie konsultowałam się z moim internistą i mówi, że to normalne, że kobiety w ciąży mają coś w moczu. Ale dla swojego świętego spokoju pójdę pokazać wyniki ginekologowi.

reklama
Jezeli chodzi o mocz to u mnie sa zawsze bardzo liczne bakterie w moczu co badanie nic sie nie zmienia, ale narazie mam spokoj moze ten urosept cos [pomogl i te tabletki ktore mi przepisal dowcipne:-)teraz ide na badania 29 listopada moj lekarz zapisal wszystkie swoje pacjentki wszystko przebadaja nawet tarczyce, wiec zobacze jak to teraz jest z tym moczem.
A do szkoly rodzenia to i my sie zapiszemy tylkko jeszcze nie wiem gdzie musze popytac.

No i juz wszystko wiem jezeli chodzi o ta szkole u mnie w szpitalu we wtorki od 16 do 18 wystarczy przyjsc nie trzeba sie zapisywac wiec od wtorku wyruszamy:-)bedziemy oddychac:-)

Ostatnia edycja:
To sie naoddychaliscie:-)tutaj pewnie bedzie tak samo, no ale w sumie to chyba wielkiej filozofii nie trzeba do tego oddychania moze dlatego tylko jedne zajecia:-)

Hej dziewczyny :-)A ja ostatnio oglądam serial na necie 39 i pól i tak się wciągnęłam ze zapominam do was zaglądać.
Mini -gratuluje siostrzeńca:-)
Ja byłam u dentysty kanałówkę mi skończył jeszcze wypełnienie za tydzień i ząb zrobiony w końcu :-)
Maria -ja mam 12 kg do przodu i jak mowie mojemu lekarzowi ze za dużo tyje a on się śmieje i mówi że tak ma być i ze każda ciąży inna ze nie puchnę to mam się nie martwić najważniejsze ze maluch zdrowy i jak bym chudła to można się martwić :p.I zmieniaj lekarza bo ci starej daty niby fajni ale ja się przekonałam ze niestety nie znają nowości i nie douczają się moj mi odstawił luteine bo stwierdził ze inny mi dał bez powodu i mi się zaczęły bóle i rozwarcie zrobiło i szpital a bardzo możliwe ze obyło się bez jak bym brała .
Kindzia- mój maluch ma być pasterzem i myślę też skąd to ubranko mam wytrzasnąć??

Mini gratulacje!!!!!
my też niedługo zaczynamy szkołę rodzenia, ciekawa jestem jak będzie, ale wszyscy co byli mówią, ze superrr:) Mój małż już się doczekać nie może, ja zresztą podobnie:)
Kindzia fajny strój:D na bank będzie po domu w nim latał :)
Maruusia - nie martw się tymi wynikami, u mnie też zwykle coś nie gra z tym moczem, pomimo, że regularnie piję świeżą żurawinę i robię serie uroseptem, też mój lekarz nie robił z tego afery, więc widocznie taki urok:)

Kasiurek no to Ci się chciało z tym domkiem ;-). Mój czeka juz tylko na celofan.

Dziewczyny, które macie problem z Mężami palaczami znalazłam coś takiego Nie Pal Przy Dziecku - O Kampanii zamierzam tą wypowiedz dziś pokazać M - ma zacząć rzucać palenie inaczej Małej nawet na ręce nie dostanie :wściekła/y:

No wszystko pięknie, ładnie - tylko że mój i tak w domu nie pali (prędzej bym chyba zabiła niż się na to zgodziła) - pozostaje mu podwórze, a zimą kotłownia. A jak powiem,, że jako palący ma sie do dziecka nie zbliżać, to będzie miał świetną wymówkę, żeby się dzieckiem nie zajmować - tylko czeka na jakiś dobry pretekst.
Mnie na początku też jakoś więcej w tym temacie szanował - po paleniu myte ząbki albo przynajmniej jakiś tic tac, a teraz to nic - wie, że nie lubię go calować jak śmierdzi, a że najwyraźniej całowania mu nie trzeba (bo to dobre dla bab), to ma mnie z głowy - prośby by coś zmienic w tym temacie nic nie dają ( i dziwić się potem że się zastanawiam, czy mu w ogóle jeszcze na mnie zależy). W aucie też nie palił, jak je kupiliśmy trzy lata temu, bo często ja nim jeździłam (i szkoda auta mu było), a jak zaczęłam wyjeżdżać za granicę=nie korzystać z naszego auta, bo nawet teraz jak coś to biorę dziadkowe (czemu nie ma się co dziwić aktualnie), to przestało mu przeszkadzać przerabianie pojazdu na popielniczkę.
W tej kwestii jestem totalnie bezradna. Próbowałam chyba już wszystkiego i żadne świętości nie pomagają, bo on po prostu NIE CHCE i już :no::no::no:

A wiecie dziewczyny może czy z pesserem można chodzić do szkoły rodzenia bo u mnie też jest i z chęcią bym pochodziła.
Wczoraj cały dzień prasowałam przy serialu ale nadrobiłam zaległości:-)A nienawidzę prasowania.
Muszę poszukać mebli dla dzieci do pokoju i nie za drogich może znacie jakieś stronki z fajnymi meblami ??

reklama
kurde kupujemy zmywarkę, mam dość tego mycia naczyń! napisałam do małża smsa, odpisał, że nawet dziś kupimy, więc muszę coś szybko wybrać, czy polecacie jakąś firmę? szer. 45 cm do zabudowy mi potrzebna , na gwałt!

Monika zajrzyj na wątek z urządzaniem pokoików, może coś tam jest, my wybraliśmy mebelki z Klupś, fajne i niedrogie są, mogę Ci kilka powklejac linków do firm, może coś znajdziesz, a czego potrzebujesz konkretnie, jakich mebli poza łózeczkiem? Na allegro jest mnóstwo ofert w fajnych cenach, można poszperać:)
Jakbym dysponowała odpowiednim miejscem lub osobnym pokoikiem dla dziecka to wybrałabym mebelki z tej firmy, z serii Marsylia, strasznie mi się podobają
http://www.pinio.com.pl/oferta
ta firma też ma fajne wzory, ale nie wiem jak cenowo: http://www.baggi.com.pl/
firma bellamy też ma ładne, ale ciut droższe http://www.babydeco.pl/pl/c/Kolekcje-mebli/110

Ostatnia edycja:
Do góry