reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

tunia to trzeba zaspokajać swoje zachcianki jedzeniowe, ja wczoraj tez miałam kupić rzodkiewkę, ale jakoś w listopadzie nie przemawia do mnie wiarygodność tego warzywa, a dla odmiany wciągnełam kanapki z serem i dżemem morelowym, zasłodziłam się na pół dnia :)
a ten kawałek ze Zmierzchu też wrzucałam na forum, chyba z miesiąc temu, chociaż dla mnie trochę takim "weselnym" rytmem trąci, ale siostrzeniec zasypiał przy nim na komendę;)

reklama
a dla mnie ona jest za monotonna, jak sobie słuchałam kiedyś w samochodzie soundtracku ze Zmierzchu to jakoś ten kawałek najmniej mi podszedł
na Merlinie dużo fajnych płyt w dobrych cenach jest :)

Ostatnia edycja:
dementuje plotki o jesiennej rzodkiewce :-) rzodkiewka ma własnie dwa "dobre" terminy na wschodzenie i "dojrzewanie" do jedzenia - wczesna wiosna, zanim zrobi się za ciepło (bo wtedy nie grubieje tylko od razu kwitnie) i jesienna, gdy już nie jest mocno ciepło (j.w.), ale nadal nie jest na tyle zimno żeby zamarzła ;) Wiec ...chyba można próbować:-D

Mój mąż dziś został w domku (jupi!) zwaliłam na niego opiekę nad młodym i siadam przy kompie. Ostro popracuje 2-3 godzinki i nadrobie trochę zaległości mam nadzieje z pracy. A na 13 idę do rodzinnego na tzw "konsultacje internistyczną" - nie mam pojecia o co kaman, ale na pewno ekg serducha będą robić:tak:

Tunia jak to tak bez parówek :-D
Spoko ta kołysanka :tak:

Księgi ocalenia nie oglądałam ... w ogóle do tyłu jestem z filmami .

Dziś mnie czeka kosz prasowania i odkurzanie ... dobrze że M ma wolne to obiad zrobi :-) Wczoraj tak wyszorował kuchnie że ja się tam nie zbliżam co by na mnie nie było :-D

Hej Kobietki

Fakt zestresowałam się strasznie w weekend ale już ulga, że po wszystkim - ciągle ze mnie schodzi i odsypiam cały pobyt w szpitalu - mogłabym spać non stop - tylko raz na jakiś czas mnie Zuzanek budzi :-) to się człowiek tylko cieszy :-)

Atomówka fakt mała jest wyjątkowo duża - ale prawdopodobnie tak jak było od początku mówione ciąża jest starsza - termin porodu z usg wyszedł mi na 20 lutego - także 13 dni wcześniej niż z miesiączki :szok: albo Szkrab tak rośnie ekspresowo - ja sie tylko modlę, żeby do stycznia donosić - później już będzie 8 miesiąc i mnie stresu :-)

a ja wyciągnęłam z piekarnika pachnące biscotti :)
Zobacz załącznik 410690Zobacz załącznik 410691

W tym momencie stwierdziłam, że jestem głodna i warto zjeść śniadanie :-) pysznie wyglądają :-)

Maria jesteś z Wawy a może warto by było wybrać się prywatnie do jakiegoś polecanego lekarza - tam macie ich wybór - niech Ci wszystko wyjaśni dokładnie a tą traktować dodatkowo skoro za nią nie płacisz - u nas na forum są nawet dziewczyny z Wawy niech Ci kogoś polecą - najgorsze są takie stare, wypalone lekarki... A wagą się nie martw ja startowałam z 60 kg (6-7tc) a przed ciążą i podjęciem kuracji aby zajść w ciążę ważyłam 52,53 kg - dziś mam już 70 kg - także po rozwiązaniach zakładamy nowy wątek - ODCHUDZANIE :-D razem jakoś damy radę :-)

mini prasowaniemozesz podrzucic, ale odkurzanie nigdy w zyciu nie nawidze tego robic dlatego robi to moj kochany maz:-DA nie chcialo mi sie paroweczek:-D
ivi w takim razie poprosimy o relacje z konsultacji internistycznej:-)
Moj chyba jutro wezmie sobie wolne i pytam sie po co?????:-Dcaly dzien mnie bedzie wkurzal znajac zycie i jego:-)ale juz ja mu zajecie znajde, komode dla dzidzi sklada juz tydzien i bidny zlozyc nie moze:-)

Rany Tunia już komodę macie??? pokaż :-D:-D ja zaczynam wyprawkę zbierać od niedzieli - tak sobie wyznaczyłam, że na dwór wyjdę 1 dzień po choróbsku - tak mi położna doradziła - żebym torbę już w sylwestra w razie gdyby uszykowaną miała ;-)

reklama
Lina kochana zdjecia pudelek mam Ci zrobic?:-D:-D:-Dprzeciez on nawet tego nie rozlozyl jeszcze zabiera sie jak pies do jeza:-)No mamy bo z kazdym moim wyjscie wracam z czyms przeciez i juz miejsca nie mam zeby to gdzie kolwiek wkladac:-)

Do góry