reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
Hej kobitki!
Wpadam tylko się zamledować, że u nas wszystko ok, a nie było mnie kilk dni, bo matryca w lapku w sobotę siadła i dopiero dzis udało się ja wymienić ;-)
Zmykam bo pora spania Dobrusi, a nie coś rozkłada... zobaczymy czy uda mi się nieco Was nadrobic (a widze, że duuużo naklikałyście ;-))

Ja już dzisiaj odpadam - to pewnie przez tę wczesną pobudkę. Marzy mi się podusia, więc żegnam się na dziś.
Miłego wieczoru, wyspanej nocy i do jutra.

_Lina trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze. Się najadłaś strachu. Biedna…

Witam nowe mamusie….

Aadka hmmm jak masz mieszany katar to najlepsze by były inhalacje. Bo sinupret jest najlepszy przy zatkanym nosie zawalonych zatokach.

Tak poza tym to mam dzisiaj wieczór zajęty uczelnią wiec zmykam, bo obowiązki czekaja

Ale dzień minął mi spokojnie i nawet nie jestem zmęczona...

ok udalo mi sie glowny doczytac :)

Super, ze Bozienka juz w domku=- mam nadzieje ze juz reszta ciazy bedzie bez problemow

Lina- widze, ze troche stracha mieliscie, dobrze ze wszystko ok, i no mam nadzieje, ze nastepna wizyta juz po odejsciu wod :)) czyli za 3 miesiace

witam nowe mamuski, niebylo mnie 2 dni a tu tyle nowych :)

ja dzis bylam w ikei, kupilam komplet talerzy i szfke z szufladami na rzeczy malca :)
a teraz lenie sie, a tyle w domu do zrobienia ......

reklama
a ja byłam dziś u mojej gin, i nieźle się zdenerwowałam.
Opieprzyła mnie że taka gruba jestem strasznie mnie to załamalo, bo mam na tym punkcie od początku ciąży mega doła! codziennie o tym myślę a jeszcze ona - baba około 70 lat baaaaaaaaaaaardzo sucha mnie opieprza za to.
Bartka rodziłam z wagą 69kg ( w sumie od początku do końca ciąży utyłam z nim 9 kg). Teraz zaczełam ciążę z wagą 64kg i już ważę dziś 75kg (czyli 11 kg na plusie!!!!!) cholera staram się nie jeść dużo, i wydaje mi się że dwie kanapki na śniadanie, jedna popołudniu, obiad o 17 i czaaaaaasem mała kanapka o 20 nie są zbyt dużą ilością jedzenia. Ja bardziej obstawiam za tym że to moja tarczyca która znowu mega nawala - bo mam strasznie złe wyniki, a wizyta u endokrynologa dopiero za miesiąc!!! I też nie wiem co z tą tarczycą robić bo moja choroba podobno groźna jest dla płodu, a tu lekarz dopiero za miesiąc!!! Więc wyjaśniła mi moja gin że ruchów mogę nie czuć przez mój tłuszcz i że muszę uważać żeby przytyć do końca maks 4 kg!!!
Po za tym muszę zrobić echo serca płodu, bo może być coś nie tak. I w moczu miałam mega ilość bakterii ale tego nie skomentowała.
Jak zaczełam się pytać co ona sądzi o moim porodzie czy cc ( bo pierwszy poród był cc) czy sn to też była nie miła że o czym ja mówię na początku ciąży !
Ah no i stwardniał mi tak brzuch przez te nerwy i zapracowany dzień ( w tym bez auta czyli dużo km na piechotę) że od 17 nie mięknie już.

Historia jednej z was z tymi nerkami - straszna - kurcze nie wiedziałam że nawet coś takiego może mieć wpływ na ciążę - a ja mam od lat piasek w nerkach i problemy z tym.

Do góry