reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Monika 2412, tak znamy się z Kafe, tak jak z Angel. Tak jak pisałam tam, mam sporo czasu więc chętnie będę uczestniczyła w życiu forum na kafe jak i tu :)
Dziękuje za miłe przyjęcie.

U mnie noc też bez szału, często się przebudzam, mam wrażenie że to dlatego,że śpię w swojej nienaturalnej pozycji, tj. na lewym boku, kojec z motherhood pomógł bardzo, ale wolę zdecydowanie pozycję na brzuchu :/

reklama
Witam
Ja zjadłam śniadanko i zmykam do pracy. Dziś mi mają przywieżc nową umowe. Wiec zobaczymy na ile będe miała podpisaną.
Tak poza tym to średnio mi sie chce, ale to chyba od ciąży nie zależy. Dobra idę na poniewierke.
Wam miłego i spokojnego dnia życzę.... Buziaczki

Mini, MaMicurina - sorry, że nie odpowiedziałam, ale wczoraj położyłam się i leżałam, przy komputerze bardziej mnie bolało.
Kasiulka - witaj.
Kangurzyca - ja miałam opryszczkę w ciąży z Emilką i ginekolog pozwoliła na wszelkie maści w tym konkretnie Zovirax.
Villandra - trzeba czasem docenić dobre chęci męża, każdy może mieć słabszy dzień.
Maria - nie dziwne, ze nie czujesz małej w ciągu dnia, bo nie masz czasu, żeby się skupić na jej ruchach. Ja też w pracy rzadko czułam ruchy, a jak posiedziałam w domu dwa dni, to czuję maluch bryka cały czas. Urlop macierzyński trwa 20 tyg + 4 dodatkowy (od 2012r). Jak masz firmę, to będziesz miała zasiłek macierzyński - pod warunkiem, że jesteś zgłoszona i w terminie opłacasz dobrowolną składkę chorobową. Urlopu zwykłego nie masz.

Wczoraj przestraszyłam się tego bólu brzucha. Zaczęło mnie boleć ok. 18-tej - ból jak w okresie - taki jednostajny, żadnych skurczów nie czułam, żeby macica się nie spinała. Wzięłam no-spę, potem drugą, a za jakiś czas jeszcze dwie na raz i dopiero przeszło - ok. 22-giej. Na szczęście Maluch cały czas intensywnie się ruszał, ale nie "zbyt intensywnie" więc to mnie pocieszało. Dzisiaj już nie boli, więc jest ok.

Nusia mama i tesciowa pod jednym dachem???, nie nie nie!!
jedna bedzie miała swoje madrosci co do pilegnacji maluszka druga swoje ,
bede kłotnie, morze łez a Ciebie niedopuszcza do Filipka.
i to nie kilka dni a tyle czasu..
chcesz sie przekonac czy tak bedzie?
uwierz mi ze nie chcesz sie nawet przekonac czy mam racje

nusia ale będziesz miała zamieszanie w domu… chyba bym się nie zgodziła na taki tłum w takim czasie

.

Dzieki dziewczyny. wczoraj meżu pogadał z rodzicami:-) i sie wyjasniło. Moja mama przylatuje na 2 tygodnie, tata albo tez na 2 albo tylko tydzien. A potem dopiero Teściowie. Tak jak patrzyłam na loty to razem beda 2 dni:-) tyle to wytrzymam:-) Ale całej trójki nie dałabym wytrzymać. Od razu siwych włośów bym dostała hehhe

A tak poza tym:)

Dzień dobry:-) Spałam bardzo dobrze:-) w sumie ponad 9 godzin:-) a na siku wstałam dopiero po 7:-) Niby jestem wyspana, ale jeszcze bym polezała,ale to przez pogodę:/ znowu pada, pochmurno.
Ja dopieor do pracy na 15, ale za to do 24:/ ale jakoś dam radę.
Moje śniadanko dzisiaj: jeden kawałek Twixa, ale tak mi się chciało ze nie mogłam sie opanować. Zaraz bdzie trzeba zjesc coś bardziej pożywnego:-)

Kasiulka witaj w marcowych mamach:-)

witam się i ja

witam serdecznie nowe mamusie marcowe:-D

nocka taka jak zawsze czyli z pobudkami i oczywiście pobudka przez skurcze łydek musi być
mnie od rana męczy gonitwa do wc,coś już mojemu żołądkowi nie podpasowało
dzisiaj idę na troszkę odstresowania mam wizytę u fryzjera to choć troszkę ucieknę z domu hihihihihi

reklama
Mini, MaMicurina - sorry, że nie odpowiedziałam, ale wczoraj położyłam się i leżałam, przy komputerze bardziej mnie bolało.
dobrze ze juz lepiej :tak:
Zasnełam i dopiero teraz sie obudziłam:-D
szczesciara :-)

ja dzis od gina na 14 ;/ yhhhhh nciekawe jakie nowisc mi powie !
powodzenia :tak:

Ja sie wszystkiego tak wczoraj przestraszylam ze dzis potulnie wiłam się w wyrku do 1130...zrobilam obiad ktory nikomu poza mna nie smakowal (czyt.moja mama) i teraz znow wkrecam sobie jakiegos dola...

Ale coz tak jakos te ciezarowy juz maja:-)

Do góry