reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Wobrazacie sobie ze posprzatalam przeciez to jest szok tak to normalnie nic mi sie nie chce a jak nie wiem sama czego chce to latam jak glupia:-)
villandra dziekuje:-)
hahha...no brawo :)

Boli mnie brzuch - jak na okres. Jedna no-spa nic nie pomogła, zaraz wezmę drugą. Na szczęście mąż już wrócił, wiec zajmie się myciem Emilki.
i jak???

dobre wiesci od bozienki...cale szczescie

My po kolejnej szkole rodzenia...naprawde polecam!!!
milego wieczoru!

reklama
nusia porażka z tymi teściami ... a nie wiedzieli że Twoi rodzice się wybierają w tym terminiea świnka Pepa jest super , mój syn też ją lubi

Doskonanle wiedzieli, jeszcze mówili ze moi rodzice maja pierwszeństwo co do przyjazdu do nas. Zeby mama była zaraz po porodzie, a tu widdzisz...takie schody. choc naprawde nigdy nie mogłam narzekać na tesciów, sa kochani ale teraz? Dobra mieszkamy w domu, ale i tak 6 ososb doroslych to juz tłum. A zwlaszcza ja nie wiem jak bed esie czuła, te hormony itd. MAm nadzieje ze wszytko sie wyjasni

lece do łóżka, bo w nocy nie mogłam spać...A spisałam sobie w końcu wszytkie ubranka które mam:-) i jest tego troszkę

:-)

dobranoc

Ps , Kangurzyca z tego co ja wiem na opryszczke ni emozna nic stosoać, zadnych masci.Sama mialam w 2 miesiacu ciąży i pytalam sie mamy farmacurki, i sama bylam w patece i mowili ze nie mozna nic stosoac. Ja przykładalam cytryne bodajze

ja tez w szoku ze Bozienka juz w odmu u nas trzymaja 3 doby przy jakims ciulstwie za przeproszeniem , jak cos powazniejszego to minum 7 dni a jak cos takiego jak Bozienka to ja bym pewnie tam ze 3 tygodnie lezała jak nic!!!

Kangurzyca ostatnio się zasłuchiwałam w Sojce - sonety Szekspira :-)
a kilka dni temu wpadła mi w oko nowa płyta Grzesia Turnaua . I wiem już co chce na gwiazdkę :-D

Pinula teraz panuje taki wirus . U nas też przelazł po wszystkich

Kurcze Lina też znikła :-( co się dzieje dziewczyny

Cześć dziewczyny, czy można jeszcze do Was dołączyć?
Jestem w 26 tc ciąży wg OM, wg USG termin porodu na 10.03. Wiemy na pewno, że będzie to Grześ :-)
Pozdrawiam

tricia, dzięki. Moja malutka nie jest, a do tego czuję się jak przy przeziębieniu, nie będąc przeziębioną.
Zovirax, mówisz. Zobaczymy.

A dla wszystkich, co mają ochotę teraz zatańczyć - polecam:

WRZUTA - Stanisław Sojka - Wywar z przywar - mp3

:)))))))))))

nie nie nie - nie mam siły...
Zbudowałam sobie piernikowy domek jako zwieńczenie mojej tegorocznej akcji i dość. Koniec. Kropka. W kolejnych dniach już tylko się relaksuję. Zaczynam jutro z rana wypadem do kina, a co! Należy mi się.

Amandla współczuję chorego męża i życzę, by szybko wrócił do zdrowia, co byś się z nim za długo męczyć nie musiała, bo jak sama piszesz - chory chłop - wiadomo :tak:

Mój M dziś totalnie bez życia - po 20:00 poczłapał spać. Nie zrobił nic (a takie miał plany), ale dzielnie to zniosłam i ani słówkiem nie zagderałam (żeby mu oddać sprawiedliwość, ostatnio sporo popracował), ale w międzyczasie zaszczycił mnie nawet trochę swoją uwagą, co nie zdarza mu się często, więc jestem usatysfakcjonowana.

Kasiulka (dobrze zapamiętałam nick? bo nieco mało przytomna już jestem) dołanczaj do nas śmiało - witamy ciepło ;-)

To ja jeszcze luknę na inne wątki, potem pryszniczek i łóżeczko.
Życzę wszystkim spokojnej nocy - wyśpijcie się dobrze, niech maluchy w nocy za dużo nie rozrabiają.

reklama
Jejku ile wy piszecie :-D nie daję rady was nadrobić i już nie pamiętam co miałam komu napisać :)

U mnie dziś nieco spokojniej - poszlam do pracy na 9 i miałam tam posiedziec do 14 a potem pojechać zająć się koniem, bo już prawie tydzień u niego nie byłam ( a koń musi jednak chodzić minimum 5 dni w tygodniu). ale po drodze mnie wezwano na budowę i poległam tam do 16.30!!! kurcze i znowu na gwałt leciałam do domu bo opiekunkę powinnam zwolnić o 16.30 a zwolniłam znów po 17!
W pracy nic nie zdążyłam też zrobić i musze wreszcie popracować- ale jutro też nie mam jak, bo rano musze oddać auto do naprawy i pojechać autobusem do pracy a potem na 14 do gin - a jadę do pracy prawie godzinę i do gin chyba będzie jeszcze dłużej bo nawet nie wiem jaki autobus!! dramat :) Więc znów nie popracuję.
Do tego mnie dziś urząd skarbowy ścigał i będą mi firmę trzepać - no same nerwy.
Kurcze w ogóle tyle nerwów w tej ciąży że ja się nie dziwię że mała się w ogole nie odzywa - ale szczerze to mnie to już mega martwi - w ciągu dnia jej w ogóle nie czuję, dopiero teraz wieczorem jak się rozciągnę to tak leciusieńko pyka ! to chyba nie normalne w połowie ciąży kurcze.

A słuchajcie to ile teraz jest tego urlopu macierzyńskiego? i czy jest jaka róznica jak ma się drugie dziecko? i może któraś wie czy jak ma się własną firmę to jest jakoś inaczej? no chyba nie mam wtedy urlopu zwykłego o ile mi wiadomo - no bo niby kto mi za niego zapłaci. ale może są jakieś inne też róznice?

Do góry