reklama
Kasiurek1983
Fanka BB :)
Ajako - tak bedzies zmogla po macieryznskim 20 + 4 tgodnie wziasc urlop za rok 2011 i za rok 2012 (u nas tylko mozna brac urlop slusznie prepracownay czyli np jelsi do wrzesnia bed emiala urlop to za 9 miesiecy bede mogla wzaisc) no i opieke nad dzieckiem jelsi masz cota takiego u mniebierze maz zawsze ;]
i co takiego tesciowka zrobila?
ja dzis vill - zrobilam piernikowe ciasto z twojego przepisu hihi tylko ze przyprawe rozpuscilam w miodzie nie we wodzie zoabcze jak wyjdzie hihi w czwartek piec bede ;]
pozatym dzien leniwie spedzam u mamy juro do gina nie chce mi sie ;/
i co takiego tesciowka zrobila?
ja dzis vill - zrobilam piernikowe ciasto z twojego przepisu hihi tylko ze przyprawe rozpuscilam w miodzie nie we wodzie zoabcze jak wyjdzie hihi w czwartek piec bede ;]
pozatym dzien leniwie spedzam u mamy juro do gina nie chce mi sie ;/
Mini55
&&&&&
Kindzia dzięki za troskę . Borys już lepiej . Jeszcze w nocy ciepły był ale teraz już lepiej . Jutro jeszcze w domu ale jak będzie wszystko ok to w czwartek go poślę do przedszkola ..
A siostra puki co nie urodziła i jest na L4 chyba do 26 a potem zobaczymy ...
A siostra puki co nie urodziła i jest na L4 chyba do 26 a potem zobaczymy ...
V
villandra8
Gość
Czas na przerwę...
Moja teściowa na szczęście wczoraj nic mi przykrego nie powiedziała - wręcz przeciwnie - skomplementowała, że ładnie wyglądam . Choc z nią nie zawsze jest tak różowo, no ale co robić.
Kindzia ja się modlę, żeby mi kurtki zimowej starczyło (chociaż wątpię - w razie czego pewnie jakiś lumpek, bo szkoda kasy na kurtkę na jeden sezon). No i mam zamiar się odkuć po porodzie, jak już (mam nadzieję) do jakiejś formy zacznę dochodzić - wtedy na pewni zrobię remanent w swojej 4-metrowej szafie i wymienię to i owo ;-). Nie żałując sobie.
Fajnie, że nas co raz więcej - MARTIG witaj :-)
to mi wygląda na hormony - na pewno przejdzie, jutro bedzie lepiej, a dziś straj się robić to, na co masz ochotę i niczym innym się nie przejmuj
Kasiurek na pewno wyjdzie dobrze
Moja teściowa na szczęście wczoraj nic mi przykrego nie powiedziała - wręcz przeciwnie - skomplementowała, że ładnie wyglądam . Choc z nią nie zawsze jest tak różowo, no ale co robić.
Kindzia ja się modlę, żeby mi kurtki zimowej starczyło (chociaż wątpię - w razie czego pewnie jakiś lumpek, bo szkoda kasy na kurtkę na jeden sezon). No i mam zamiar się odkuć po porodzie, jak już (mam nadzieję) do jakiejś formy zacznę dochodzić - wtedy na pewni zrobię remanent w swojej 4-metrowej szafie i wymienię to i owo ;-). Nie żałując sobie.
Fajnie, że nas co raz więcej - MARTIG witaj :-)
kindzia taki dzien do dupy chce mi sie plakac i nie wiem z jakiego powodu a za chwile moge sie smiac pozniej znowu jestem taka wciekla ze bez kija nie podchodz
to mi wygląda na hormony - na pewno przejdzie, jutro bedzie lepiej, a dziś straj się robić to, na co masz ochotę i niczym innym się nie przejmuj
Kasiurek na pewno wyjdzie dobrze
*Doris*
Zadomowiona(y)
Kasiurek - jeśli nie jest to Twoja pierwsza praca, to nie mogą Ci ograniczać wymiaru urlopu na dany rok do proporcji przepracowania - z dniem 1 stycznia nabywasz prawo do pełnego wymiaru urlopu za dany rok - to są przepisy kodeksu pracy. Co więcej pracodawca ma obowiązek udzielenia Ci urlopu w pełnym wymiarze, chyba że na wniosek pracownika zostanie on podzielony na części. Jeśli bezpośrednio po macierzyńskim będziesz chciała wziąć 20 lub 26 dni za 2012 rok, to nie mają prawa Ci tego urlopu ograniczyć.
V
villandra8
Gość
tunia ależ proszę - miło widzieć znowu uśmiechnięta buźkę w poście ;-)
Dobra - koniec przerwy - najpierw coś na ząb, a potem stawiam dach i "przysypuję" go śniegiem
Dobra - koniec przerwy - najpierw coś na ząb, a potem stawiam dach i "przysypuję" go śniegiem
reklama