reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
odnosnie zniesienia ulg i takich tam ..."Będziemy proponowali decyzje w zakresie ulg w podatkach. Chcę rozwiać niepokój niektórych. Będziemy używać instrumentów w celu wzmocnienia dzietności w Polsce. Ulga prorodzinna na dwoje pierwszych dzieci pozostaje bez zmian. Na trzecie i następne dziecko ulga wzrośnie o 50% - zapowiedział Tusk..." moj maz stwierdzil -no to machamy wiecej dzieci hyhy

Ajako- baby drem na promocji sie oplaca plyn kotry uzywsz jako plyn do kapieli i szmapon litr kotuje 9,99 na promocji 8,99 z pompka
chusteczki 4 pack po 12 zyla na promocji ogolnie chyba 15 zł, kremy do twarzy na słonce, zime itd (rozne rodzaje) sa tez smiesznie tanio.
Ja je wybralam bo sa tanie, strasnzie wydajne przy moim dziecku kotry musi miec piany po zeby, to taki plyn starczy nam na 2 miesiace (codzinnie sie kapielimy, co 4 dni wlosy myjemy) patyki do uszu te bezpieczne ogolnie 3 zyla na promocji 2,19 - sa super ja czyszcze uszy i nos synkowi. Podklady poporodwe z tego tez maja i tanio wychodza- kupilam dos pzitala juz sobie hahabo tez na promocji byly 9,90 za 10 sztuk ;]
Acha te serie baby dream sa 3 zielona- rumiankowa, niebieska- ja jej uzywam od paru miesiecy i biała z rozwa nakretka to sa dla alergikow uzywalam tego bo syn mial przypuszczenie Atopowego zapalenia skory i emolium ,oliatum atoper baby go uczulaly!!!!! a to nie - kazda seria oprocz tej zielonej ma wsyztsko w sowim zestawie od kremow po chusteczki do pupci ;]

acha maja tez sloiczki -wiem wiem za wczesnie ale 80% sa produkowane z zaosbow ekologicznych ;]

zapomnialam o oliwce- haha cala ciaze pierwsza i ta smaruje sie oliwka, syna tak samo, dlaczego bo jest :-
ładnie pachnie
- syzbko sie wchlania
- ubrania nie sa tłuste jak po J&J,
- nie maja tyle chemi co w/w nivea tez beznadziejna, bambino weldug mnie smierdzi,
fajna butelka bo jak sobie dasz na reke to ona ma taki korek jak w ketchupach ze jak nie nacisniesz to oliwka sie nie wyleje ;p a to dla mnie wazne

mydełko z b- uzywam do higieny imtymnej ;]

Lina sceny łózkowe są na poziomie- jak na film na podstawie ksiązki gdzie takowych ZUPEŁNIE nie było :crazy: Nie no sie postarali ;-)
Ale tunia ostrzegam ten cały Belli poród jest ...no hard troszkę ;-) Ja na noce horrorow chodzilam i zero, a dzis sny mialam bardzo nieciekawe po nim :-( Moze co innego isc za dnia, potem cos porobic caly dzionek i pojsc spac wieczorem ;-) A nie tak rozemocjonowanym o 3 zaraz po filmie ( i cheesburgerku z mc :zawstydzona/y::zawstydzona/y: )

MAM PYTANKO DO MAM!!

Nie chodzi o mebelki czy zakupy ale jednak o miejsce dla dziecka w pokoju. Chodzi mi o to,że jak wywnioskowalam wiele nas pierwszych mam bedzie mialo malenstwa przy sobie na jednym pokoju. Czy ktoras z obecnych mam tez tak miala?
Chcialabym spytac o czysto psychiczno-fizyczna sfere takiego rozwiazania..
Jak to jest? Jak maluch spi to na palcach nic sie nie da zrobic, czy wrecz przeciwnie - znajoma brz problemu odkurza nie mowiac o muzyce /tv :confused: Pierwsze tygodnie to pewnie itak spanie i czuwanie przy malcu..ale potem juz jakis rytm znowu sie nabierze, sprzatanie, gotowanie, telewizja itp i tak zaczelo mnie to frapowac jak to jest wykonalne przy malenstwie w jednym pokoju..

Mini nie wiem - nie powiedział, słucham expose - ale przy zarobkach warszawskich to chyba żaden warszawiak sie na to nie załapie - nikt nie liczy kosztów życia itp. - takie moje spostrzeżenie ;-)a i dziewczyny wiek emerytalny nam wydłużają :sorry:

Becikowe tylko dla rodzin, które mają mniej niż 85 tys. przychodu rocznie. Kolejna zmiana zapowiadana przez premiera.

Tusk zapowiada ulgi w podatkach, również w zakresie becikowego i składa obietnicą: Chcemy podwyższyć o 50 proc. ulgę prorodzinną na 3 i każde następne dziecko

Zamożni Polacy, którzy mają 1 dziecko, nie otrzymają ulgi, kiedy zdecydują się na drugiej i kolejne dzieci, to ją otrzymają - precyzuje.

To nie będzie łatwa decyzja, szczególnie dla ludzi, wiedzących co to jest ciężka praca fizyczna. Musimy się jednak zdecydować na ten twardy krok. Od 2013 rok będziemy stopniowo zrównywać i podwyższać wiek przechodzenia na emeryturę kobiet i mężczyzn, finalnie do 67. roku życia - zapowiada premier.

reklama
Wyobrażacie sobie Babcie 67 lat w sklepie na kasie??? Dopiero będą kolejki... w urzędach... nauczycielki.... to wszystko stare kobity, które już nie mają weny, zacięcia do pracy będą musiały robić to dalej... a młodzi ludzie będą bez pracy

Do góry