reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Witam!

Marusia super, że już się z grubsza urządziliście!

my przez cyfrówke to tez malutko zdjęc mamy wywołanych. Trzeba sie zmobilizowac, bo jak dojdzie drugi maluch to juz całkiem będzie zamieszanie z fotkami :sorry: na szczęście mamy w miare posegregowane, kopie na płytach i na dysku zewnętrznym, więc nie ma strachu, że przepadną :tak:

u nas też ponuro, spać mi się chce, ale musze podgonic z zamówieniami, bo mało ostatnio robiłam, a terminy gonią...

Miłego dnia!

reklama
Witam Kobietki :-)

Dwa dni internetu nie miałam :-) ale już nadrobiłam główny zaraz lecę dalej :-)

Nusia
mi już kolejny miesiąc codziennie rano leci krew z nosa - nieraz chwilkę a czasami do południa nie mogę sobie dać z tym rady - podobno to normalne :-)

Coś miałam jeszcze napisać ale zgłupiałam z tej ilości stron :sorry: Wszystkim chorowitkom życzę szybkiego i bezinwazyjnego powrotu do zdrowia :-)

U mnie Tato dziś wraca do domu - tzn prawdopodobnie, jeszcze czekamy na ostatnie wyniki badań :-)

Dzien doberek, odstawilam mala do przedszkolka, zaszlam do sklepu i tak mi zeszlo, dopiero usiadlam,
wielki glod sie odzwya, ide sobie zrobic sniadanko i troche posiedze z Wami, pozniej musze robic nalesniki (wrrrr nie znosze, bo mi srednio wychodza) krokiety musze zrobic. Mam sporo miesa z kuraka ugotowanego, musze wykorzystac, ale to moj pierwszy raz, troche sie boje.l
Czy ktos tu pisal, ze robi takie?? czy cus mi sie przysnilo??

Maruusia- dobrze Kasiurek pisze- na skurcze łydek to magnez, chyba, ze to nie skurcze, a tak Cie bola, to najpewniej od łażenia, tez tak mam, na zakupy wieksze pojade, albo sie troche w domu narobie i juz mnie cale łydy bola wieczorem.

spadam, bo mi gra w brzusiu, pojem to sie moze mniejszy głodek obudzi, jak sie dlugo nie odzywa to tesknie za nim heheh

ajako ja też dzisiaj debiutuje w kuchni ... Mięsko z rosołu ( wołowo- drobiowe ) muszę jakoś wykorzystać i chyba zrobię łazanki z mięskiem i kapustą ... NIgdy nie robiłam łazanek więc nie wiem co mi wyjdzie :zawstydzona/y:

Lina to trzymam kciuki żeby wyniki były jak najlepsze :tak:

maruusia mam nadzieję że będziesz teraz zaglądać częściej do nas - jak Ci chrześniaczka pozwoli :-)

U nas też dziś buro i ponuro ... i znowu straciłam powera :confused2:

heyka

u mnie tez zimno , buro... za oknem
w domku ciepło bo w kominku ogien bucha..

Mini sis urodziła?
Marusia witaj w burym kraju, naciesz sie naciesz...

Hej dziewczyny!

Wczoraj zarzuciłyście temat z fotkami- i dolączam do grona zawalonych milionem fot na kompie i nie wywołanych :no: Ba ja ze slubu od 2 lat wywolac nie moge! I wczoraj wzielam plytke slubna i mówie wybiore wkoncu i wywolam- tym bardziej, ze poszłam tropem na allegro gdzie sa tak tanie odbitki, ze wogole szczęke z ziemi zbierałam :szok: 200szt zdjęcia 10x15 FUJI CA odbitki po 19gr (1930493592) - Aukcje internetowe Allegro same pozytywy i w komentach, ze super jakosc :tak:

No więc zabrałam sie, za te fotki.. swoja ddroga przez padniecie laptopa 1,5 roku temu stracilam bezpowrotnie część fotek ze ślubu...... Ale przestałam się tym martwić zupełnie wczoraj odkrywając, że te co zostały to raptem 1030 zdjęć :szok::szok::szok:
Myślałam, że osiwieję wybierając "najlepsze" ujęcia z 10 podobnych kazdego etapu slubu i wesela :growl: Wkońcu przebrnęłam i wybrałam.........370 :/ Podałam się i dzis z nich spróbuje wyselekcjonować dalej coś..ale nie wiem ile takich etapów mnie czeka :sorry:
Do tego troche fot z wakacji i innych ktore juz dawno chcialam wywolac..
MASAKRA!
Od teraz bede serio czesciej sie za to zabierala, bo cyfrowka nawale po kilkaset fotek z byle wypadu i tak to lezy gdzies na plycie czy kompie i potem "znika"...

No a pozatym bylismy w nocy na premierze Zmierzchu- niespodziewanie bardzo mi się podobał :happy: Nie spodziewałam się, że tnąć ostatnia ksiazke na pół uda im się zrobić ciekawy film z pierwszej połowy. Ale dla brzuchatek wrazliwszych odradzam chyba ogladanie w tym momencie :sorry: Ja do takowych nie należe, a dzis w nocy troche mialam 'jazde' ze snami po tym filmie ( Uwaga spoiler nie czytac w nawiasie jak ktos nie zna fabuły- > w filmie jak ktos wie to bella jest w ciazy i znosi ja fatalnie, zrobili to mega wyrazowo, a potem sama akcja z tym jej ...ekhm porodem, no moze wjechac przyszlej mamie na łeb troszkę :shocked2: tak więc zastanówcie sie jak sie czujecie na to ;-) )

Rano mąż zawiózł mocz na to badanie beda wyniki juz po 16 ale zabieramy je we wtorek ze soba na połówkowe.

Pozatym dzien szary, a my bedziemy chyba poprostu zamulac ;-)

Miłego dzionka!

Aha Maruusia myslalam o tobie wczoraj, a ze mam zdolność, do wywoływania ludzi wcalem nie zdziwiona, żeś dzis napisała :-D
Co do wypłacania kasy z bankomatu polskiego praktykujemy to bez problemu- kurs w tym banku co wyplacamy jest zawsze bardzo korzystny i raz nawet przysiegam wyzzszy byl jak w kantorze :tak: A mowa o WBK- on jako jedyny przed wyplata na monitorze pokazuje jaki oferuje kurs i jakie bedzie dokladne obciazenie w funtach :tak: W innych jest lipa bo odrazu wklepujesz w zl ile cchcesz i tak ci wyplaca i nie wiadomo ani jaki kurs ani ile Ci zżarło z konta :crazy:

ajako wprawdzie nie pisałam, ale robiłam takowe jeszcze z kapucha na zeszłę swieta i teraz zrobilam mi takiego smaka , ze chyba wyjde z siebie i stane obok :-) A bedziesz je potem obtaczac w buleczce i smazyc?

Co do krwi w nosie, ja mam non stop :sorry: Nie leci , ale przy smarkaniu jest caly czas, najwyrazniej mam slabe naczynka czy co..

Ostatnia edycja:
Kindzia jeszcze nie ... Termin ma w sumie dopiero na koniec listopada więc ma trochę czasu jeszcze , choć już miewa mocne skurcze :tak:Martwi się tylko ,bo lekarka jej wyznaczyła termin na 16-tego ( mimo że z USG i jej długich cyklów wychodzi na koniec listopada początek grudnia ) i chce jej sztucznie wywoływać poród a ona bardzo tego nie chce

Angel- Ty tutaj o 10 rano??????????
fajnie z mezulem, co?;-):-D aha....jak amsz dopiero z slubu do wywolania to wlasnie radze to zrobic teraz, bo pozniej dzidzia bedzie miala tysiace fotek i juz w ogole sie nie obrobisz:laugh2: ja nie wiem jak z 2 lat zycia Julki wybrac te foty:eek: przeciez byly urodzinki, swieta, wakacje itd itp....zwariuje teraz z tym,a tak bym chciala sie tez z tym ogarnac zanim mlody czlowiek sie pojawi.

mini- łazanki mniaaaaam pycha, pozniej sie wymienimy opiniami, ok? czy nam wyszlo heheheh, ja sie boje tych krokietow, zeby suche nie byly z tego miesa. Czy myslicie, ze moge dodac tam pieczarek i ten serek topiony do srodka?

Hehe a widzisz :-D Wstać musiałam na ten mocz, mężo pojechal wrocil, polozyl sie znowu :-D a ja musialam zjesc juz i tak zamulam.. A z mężulem cudownie.. dni tak szybko teraz lecą.. ehh nie wiem jak przezylam tyle tygodni sama ;-) Mam szczera nadzieje, ze po raz ostatni w zyciu! ;-)
I co do zdjec masz racje ostatni gwizdek :tak:

reklama
marusia witamy w kraju

Angel fajnie że film się podobał

Mini łazanki pychota ja też nie umiem ich robić,ale smakują wyśmienicie jak ktoś zrobi hihihhii

Ajako jedzonko ważna rzecz

też mama skurcze łydek i okropnie bolą a magnez łykam cały czas
co do fotek to rzeczywiście jak się je cyka telefonem lub cyfrówką to ciężko się zebrać do wywołania
ja wybrałam zdjęcia z komunii Bartosz i jeszcze są nie wywołane

Do góry