reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

u mnie w okolicy pierwsze ozdoby pojawiają się w oknach i td. w pierwszą niedzielę adwentu ;-)

Za mną pracowity dzionek - w moim piernikowym lesie poprószyło śniegiem i przechadzają się mikołaje. A szopki zaczęły sie budować - przeraża mnie tylko jeszcze ten cały zwierzyniec (z marcepanu)... Mama jak zwykle pomagała - kochana jest.

Zobacz załącznik 408426Zobacz załącznik 408427

A dzidzia dzis daje do wiwatu - kopie na całego, a w przerwach męczy matkę zgagą - jak ja za tym ostatnim tęskniłam!
moge prosic na priva przepis na pierniki?? sa one miekki?

A ja zakupiłam wkładki laktacyjne bo pociekuje mi z mojej prywatnej mleczarni:-)
no nie tylko ja i mata ciekniemy ;]ale mie nie kapie chyba ze ucisne przycisne to wtedy

prosze o wklejenie gdzie badz linka

reklama
Kasiurek jeden przepis już wrzucałam, ale właśnie miałam zamiar wrzucić drugi - taki na miękkie pierniczki (małż sie właśnie dokopał do mojego pudełka z "gratisami" i wygląda na to, że będę musiała poszukać dla niego innej lokalizacji - dla pudełka oczywiście - inaczej nici z mojego "marketingu" na jarmarku :-D)

aha - to na marcówkach w kuchni

edit: wrzuciłam - str.19

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Villandra jakie śliczne te twoje choinki, aż samej mam ochote takie zrobic.:p Po prostu cud mód i orzeszki... a raczej piernik lentylki i polewy. :p
Nie mam pomysłu co ze sobą zrobic. Spac mi sie nie chce nie mma ochoty nic robic a bezczynne siedzenie na kanapie mnie męczy, internet przeczytałam już cały.... buuuuu

No ja na dzisiaj juz zmykam - małż chce nawet troche ze mną pogadać - trzeba korzystać póki dobry :-D, więc życze jeszcze miłego wieczorku, wyśpijcie się dobrze i do jutra ;-)

Villandra oj schrupałoby się taka choineczkę :tak:

Kasiurek dzięki za linka - tylko ja wolałbym najpierw pomacać czy to całkiem bezpieczne te lampiony, albo samemu zrobić, bo znając wybryki mojej córki :rofl2: musze jeszcze pogadać z chrzestną, bo może gdzies na giełdzie znajdzie?

Tunia witaj wśród zalanych :-D u mnie nie jest źle, póki co cieknie mi jedynie,kiedy bez stanika chodzę, a że staniki mam wszytskie już lekko przyciasnawe, to jakoś tamują wycieki. Ale jeszcze troche czeka mnie zmiana rozmiaru i wtedy pewnie zacznie się częstsze zalewanie... ja się zastanawiam nad wilorazowymi wkładkami, bo pamiętam, że mi te jednorazowe szły błyskawicznie, paczka za 10 zł starczała na 2 max 4 dni...

a ja dziś przysiadłam - dzwoneczek, gwiazdki i bombka zrobione - a na jutro postanowienie, żeby jak najwięcej usztywnić... no i uwinąc się z zamówiona maskotką...

Zmykam spać, bo rano znów pobudka...

Witam Panie :-)
dzisiaj robiliśmy małą rewolucję w pokoju
wyrzuciliśmy jeden regał (okazało się, że nie mamy problem z upchnięciem tego co na nim było), bo w tym miejscu ma stanąć łóżeczko, a jutro mąż jedzie do castoramy po nową wykładzinę więc trzeba było uporządkować to i owo... a poza tym nudy
mata
te lampiony z allegro - Lampion roratni, adwent, roraty - tworzywo nowy (1921951659) - Aukcje internetowe Allegro są bezpieczne, one są plastikowe, na baterie, mają diodę i świecą chyba na 3 sposoby...
jeśli będziesz robić sama to musisz wstawić świeczkę, a to może grozić podpaleniem :no:
te są super GOLAdekor___LAMPION na roraty____LATARENKA___ (1925436114) - Aukcje internetowe Allegro, bo można wstawić świeczkę, która jest za szybką i to jest bezpieczne :tak:
a tak w ogóle to w sklepach z artykułami religijnymi już są dostępne takie rzeczy i na pewno coś ciekawego znajdziesz :tak:

reklama
Pierwsza jestem??:-)No nie wierze:-)Wstałam siusiu i zasnać juz nie moge niestety:-)
Perelandra te drugi lampionik mam taki sam kupilam na wakacjach w home and you:-)kosztowal 7 zl:-)
Ide robic bialy serek ze smietanka rzodkiewka i szczypiorkiem mam nadzieje ze szybko sie obudzicie i nie bede tu sama:-D

Do góry