reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Byłam na dworze... mokro ponuro, zimno.... Nazbierałam moim gadom głogu całą torebkę, jutro pójde po jeszcze, bo dziś mi już całc=kiem rękawiczki przemokły... :( Teraz idę smażyc mace :p Jak ktoś wie o czym mówie... :p
Później przyjedzie mąź i będziemy się relaksowac i minie mi kolejny wolny dzień

reklama
poczytałam Was troszkę ale sił brak na odpisywanie,powiem że do chodze po tej glukozie do siebie,a jeszcze ta chorba daje mi się we znaki to w ogóle do niczego jestem

co do porodu rodzinnego to jak zwykle co szpital to inaczej,u mnie była mama przy porodzie i nic nie płaciłam za nic,a dzieci miałam cały czas przy sobie na sali a sale u nas sa 2 osobowe 3 i taka duza sala chyba z 6 łóżek jest

Jest tak zimno ze normalnie nie chce sie nigdzie wychodzic a ten snieg to nie dlugo i do mnie przyjdzie...na nic jest:-)
Ten balsam palmers śmierdzi starsznie!!!:-)ale moze chciaz bedzie dobry i nie bedzie rozstepow:-)

Atan ja cie nie pomoge. Ale jak się ktoś zna to też mam pytanie…
Mam umowe na czas określony do końca stycznia. Wiem że przedłuża mi się ona do dnia porodu, tylko czy w takim wypadku należy mi się zasiłek macierzyński na urlopie macierzyńskim i co po urlopie?? Muszę iśc do jakiegoś radcy prawnego żeby mi to wytłumaczył i poradził co mam negocjowac z pracodawcą żeby dla mnie było najlepsze.
hej, należy ci sie zasiłek z zus, pracodawca liczący ponad 20 pracowników sam wysyła dokumentacje do zus. nie bedziesz miała urlopu macierzyńskiego, bo nie bedziesz juz w zatrudnieniu, ale otrzymasz wynagrodzenie z zus czyli zasiłek macierzyński.

atan po zmianie etatu ptrzelicza sie nowa stawka do wypłaty chorobowego etc wiec zasiłek tez bedzie uwzgledniał te okresy "z po zmianie etatu"

pozdrawiam wszystkie was goraco, potem doczytam reszte coscie upisały bo ledwo z pracy wróciłam :-)

Ten balsam palmers śmierdzi starsznie!!!:-)ale moze chciaz bedzie dobry i nie bedzie rozstepow:-)
Ja też palmers używam, to pewnie ten sam. Ja go wzięłam, bo u mnie był najtańszy. Ale ja nie wierzę w balsamy przeciw rozstępom, chciałam tylko cokolwiek, czym można sobie brzuch w ciąży mazać.

tricia ja zamowilam bo ten z babydream mi sie skonczył a musteli podziekowałam za cene:-)
Jakos mam parcie na robienie ozdob swiatecznych tak mysle ze moze bym sie przespacerowala jutro bo jakies rzeczy i moze zaczela bym cos tworzyc moze zaczne robic te serduszka z filcu:-)

reklama
Do góry