reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

dziekuje za odpowiedz dotyczace strojenia okien - ja kupilam te gwiazdki w ikei i syn mnie meczy zeby juz powiesic no musi sie jeszcze troche uzbroic w cierpliwosc ;]

co do lampionów - Mata to jelsi siorka jezdzi na giełde to na pewno beda, no i wlasnie musi byc na pewno na baterie, i z plastiku czy papieru zeby przy ewentualnym przewroceniu sie nic sie nie stalo małej ;]

ja sie umowilam do lekarza wkurzylam sie bo dzis zas gadac nie moge !!!!! a mam dosc juz syropkow , tablteke na gardlo ic alej reszty !!!!!!!!! tylko musze poczytac o antybiotykach kotre w ciazy brac mozna !!!

reklama
Tunia to super że już tak organizm przygotowany :-)

Ja używałam wkładki babydreama wtedy były za grosze bo coś 3.99 w promocji a teraz już są droższe . Spoko były choć przeciekały ale za te pieniądze się opłacało ...
Mata dobry pomysł z tymi wielorazowymi , ja jeszcze widziałam takie muszelki plastikowe do których się zbiera pokarm , ale nie wiem na ile są praktyczne ...:dry:

Ivi ale masz synka czyścioszka :-D

Jest słonko - i od razu człowiek inaczej się czuje :tak:

Cześć dziewczyny :-)
Widzę że energia u pozostałych na podobnym poziomie :tak:. Ja znów wstałam połamana, ale co tam - dzisiaj mam pracę na siedząco - będę kleić daszki (szkoda że mojego blaszanego tak sama pokleić nie mogę :baffled: bo sąsiada jak nie ma tak nie ma - nic nie skutkuje, ale wiem, że nie ma ściemy, bo chłop naprawdę po nocach z robotą śpi - autentycznie, aż baba go zostawiła, ale to inna bajka).

Villandra normalnie głodna się zrobiłam jak zobaczyłam takie pierniczki :-)Mogłabyś takie cudeńka sprzedawać.

No właśnie takie jest ich przeznaczenie :tak:

Ja o porządkach na razie w ogóóóóóóóóóóóóle nieeeeeeeeeeeeee myślęęęęęęęęęęęęęęę. Nie będę się chwalić swoim bałaganem :baffled:, który skutecznie staram się ignorować. Napiszę tylko, że oprócz zadymy piernikowej mam w domu akcję GŁADŹ. Kto wie z czym to sie je, ten wie o czym piszę... Myślę, że o porządkach to pomyślę gdzieś za miesiąc - i tak czeka mnie takie generalne sprzątanie do bólu, więc po co mam się męczyc dwa razy (zwłaszcza, że jak w sobote była umyta podłoga, to w niedzielę rano wyglądała prawie tak samo jak przed myciem :dry:). 20 grudnia wybieram się do fryzjera, dwa dni później babcia M ma 90-te urodziny, Wigilia w tym roku u mnie (mama i teściowie) - mam nadzieję, że do tego 20-tego będę miała już wszystko ogarnięte i będę mogła się zająć tworzeniem atmosfery świąt, bo teraz to o ozdobach i tak mogę zapomnieć...

Ależ się znowu rozpisałam - cała ja - czyli gaduła :-D

Bawcie się dziś dobrze, korzystajcie ze słońca, tam gdzie świeci - ja będę pewnie zerkać między dachami szopek (jeszcze tydzień - albo tylko :szok:)

Mini daje radę - wyjścia nie ma, tylko dzieci szkoda (dwójka), widuja się regularnie, ale wiadomo - to już nie to samo. Chłop naprawdę złoty, całymi dniami tyra, żeby kasa była - przy babie miał tak samo, bo ta bardzo wysokich standardów wymagała, a pzry tym jeszcze chłopa w domu mieć chciała (najlepij cały czas), tylko nie pomyśłała, że choć facet ma własną firmę, to jest zwykłym budowlańcem a nie prezesem i że jak sam z robotnikami na dach nie wejdzie i nie ich nie przypilnuje, to firme niedługo będzie mógł zwinąć. Niektórym ciężko dogodzić.
Zagadywałam nawet mojej mamie, że sąsiadowi dobra kobiet by się przydała (a jej dobry chłop :-D), ale słyszeć o tym nie chce... :no::-D

helooo
jestem, zyje, mam sie dobrze!

Kasiurek- dzieki kochana za pamiec i smski! sorki, ze sie nie odezwalam, ale wczoraj mialam mega dzien, od rana poza domem, nawet nie patrzylam na telefon, nie slyszalam w ogole jak dzwonil czy cos, nawet moja sis sie zmartwila, ale tak mam czasem jak wrzuce do torebki, albo zostawie gdzies w sypilani czy cos, to sobie mozna dzwonic i glucho u mnie.
pozalatwialam pare spraw, a teraz musze szukac dentysty na gwalt, bo mnie zab rozbolal :szok:

ide sobie zrobic sniadanko i chce poczytac co u Was.

Kasia- a Ty juz chcesz isc po antybiotyk?kurde ja juz bralam dwa razy w ciazy i tak sie boje tej zimy....nie chcialabym juz brac w ciazy....choc moze ten dzialajacy miejscowo by Ci przepisali, zdaje sie; Bioparox, moja kumpela przed sama cesarka brala, bo miala mega zapalenie krtani, gardla, cala opuchnieta byla, szok na prawde i do samej cesarki musiala brac, bo ledwo zywa byla.
moja mala charla jak gruzlik, ale chodzi do przedszkola poki nie ma kataru, goraczki, a slysze z sali, ze tam polowa dzieci tak kaszla jak gruzliki normalnie, szok.

ide, bo mnie ssie

Witam
Przed chwilą wstałam...Podagałam z Małym chwile czego mamuśki nie budzi wcześniej jak taka ładna pogoda to wtedy zaczął kopac :p Ale słońce przepięknie świeci... cud miód.... pojde znowu na głóg dziś...

W lodówce mam pustke totalna nawet nie mam co liczyc na chleb z masłem na śniadanie bo ani chleba ani masła :( Ale do sklepu dopiero za chwile pójdę... ide nazazie ukraśc coś mamie z lodówki tylmanrdziej że mam jej obiad przygotwac bo ona wróci poźniej a taka o 14 do pracy więc trzeba zjeśc... Wiec córa w związku z tym że ma wolne to zrobic ma...

Co do porządków to mnie ciąża bardzo zmobilizowała do sprzątania.... zawsze był syf cały tydzień a sterylizacja była dwudniowa w piątek i sobote cały dzień... Ale jak sie okazało że jestem w ciąży i mam się oszczędzac to trzeba było zmianic przyzwyczajenia. Teraz codziennie robie cos, średnio mi to zajmuje godzinke czasem mniej ale cały czas mam względny porządek, że jak goście wpadną to się nei będe wstydzic... a poza tym sobota jest dniem kiedy jest już posprzątane i mogę się relaksowac albo odpoczywac albo jechac na zakupy :p także bardzo mi sie ten plan podoba i mam nadzieje utrzymywac to nawet po ciązy i z maluśkim dzieckiem :p

A teraz idem coś robic....

PS. Biopraoxu już nie produkują.... koniec z nim na zawsze... :( buuu a był dobry lek

ale gdzieniegdzie jeszcze bioparox mozna dostać, z innych antybiotyków to wiem też że można amotaks i chyba amosiclav (czy jakoś tak) - sądząc po nazwie, to pewnie zawierają tę samą substancję czynną - nie znam sie na tym, ale lekarze powinni wiedzieć (choć jak widać na moim przykładzie, różną wiedzę lekarze mają).
Ja sobie chwalę pod niebiosa sinupret (to już nawet bez recepty można dostać), ale to głównie na zatoki i zapchany nos. Na katar euphorbium w sprayu. tyle z mojego doświadczenia.

Idę pomalować kilka gałązek na złoto i srebrno pokazując się pzry okazji słoneczku :-)

MaMicurina nie kuś :-D na śniadanie był chlebuś z miodkiem - na razie starczy słodkości

reklama
mata - Ty jesteś nieźle zorganizowana widzę!! ja od rana walczę z dzieckiem, które jedyne co dziś chce robić to myć zęby:szok::szok::szok:i biega po całym domu ze swoją mikro szczoteczką i pastą, udaje że nakłada pastę na szczoteczkę i szoruje zęby:-D

Co do wkładek też fortunę na nie wydaliśmy..

Tak zroganizowana... jak do poniedziałku palcem nie kiwnełam, to już tona kurzu była :-p z musu ogarnełam, bo wiedziałam że jak przy kompie siądę, to po robocie będzie :-D
Zdrówka!
Ja używałam wkładki babydreama wtedy były za grosze bo coś 3.99 w promocji a teraz już są droższe . Spoko były choć przeciekały ale za te pieniądze się opłacało ...
Mata dobry pomysł z tymi wielorazowymi , ja jeszcze widziałam takie muszelki plastikowe do których się zbiera pokarm , ale nie wiem na ile są praktyczne ...:dry:

Ja nie mogłam wszytkich wkładek uzywać bo niektóre mi włókna zostawiały na sutkach i najpierw musiałam nitki ściągać zanim małą przystawiłam :baffled: (a w rossmanie zaczelismy się zaopatrywac jak wkładki juz potrzebne nie były ;-))

co do lampionów - Mata to jelsi siorka jezdzi na giełde to na pewno beda, no i wlasnie musi byc na pewno na baterie, i z plastiku czy papieru zeby przy ewentualnym przewroceniu sie nic sie nie stalo małej ;]

ja sie umowilam do lekarza wkurzylam sie bo dzis zas gadac nie moge !!!!! a mam dosc juz syropkow , tablteke na gardlo ic alej reszty !!!!!!!!! tylko musze poczytac o antybiotykach kotre w ciazy brac mozna !!!

Zobaczymy coś na pewno uda się zroganizować :tak:

zdrówka i przyciśnij lekarza, na pewno sa jakies lepsze leki - a chyba bezpieczniejsze jest już wzięcie czegos mocniejszego niż tyle czasu z infekcjami chodzić :sorry2:

uff a ja pochowałam nitki w ozdóbkach, wyszło póki co 19 gwiazdek, 3 dzwonki, 5 bombek, 5 aniołków i jeden sopelek na próbę ;) ciekawe czy w garażu znajde jakis styropian, bo wygodniej będzie mi to suszyć... potem obiad - soczewicowa, fotki na allegro i fajrant ;-)

Do góry