reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

villandra to niedroga ta szkoła, u nas kosztuje ok. 500 -600 zł, ta szkoła do której ja będę chodziła kładzie nacisk na tatusiów i ich zaangażowanie przy dziecku i mamie, poza tym ma zajęcia z masażu dla maluszków i noszenia w chuście, pogotowie pielęgnacyjne i laktacyjne:)

odnosnie becikowego, to nawet jesli się nie narzeka na brak pieniędzy to moim zdaniem tysiąc złotych gratis zawsze może się przydać;D co innego jakby to bylo 300-400 zl, to pewnie jeszcze więcej ludzi by sobie tym gitary nie zawracało, ja bym tam nie płakała jakby mi tysiąc do kieszeni wpadł :)

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiurek ja myślę że sytuacja się nie zmieni , bo ja nie mam dzieci dla becikowego i nawet jak by go nie było to bym się na dziecko zdecydowała . Dlatego chyba doszli do wniosku że to becikowe to głupio pomysł był bo i tak nic nie dawał ...
To samo z rozliczeniem podatku i ulgą na dzieci . Moja koleżanka ma dwójkę i nie może sobie odliczyć pełnych 2tyś bo ma za mały podatek odprowadzony . Więc najwięcej na tym korzystali Ci co najwięcej zarabiali :baffled:
Nie ma chyba złotego środka i najbardziej chyba odpije się to na klasie średniej bo najbiedniejsi dostaną , bogaci nie będą musieli a my szaraczki zostaniemy na lodzie :-(

dziewczynki a co sądzicie o wiaderku do kąpania:D widziałam takowe na targach brzuszek i maluszek i na pierwszy rzut oka wydaje się fajne, ale... nie wyobrażam sobie trzymania dziecka za główkę w trakcie kąpieli, no i przede wszystkim jakoś nie wiem jak dokładnie wymyć dziecko w takiej pozycji, co o tym wynalazku myslicie?
http://www.urwis.pl/sklep/z4852_tummy-tub-wiaderko-do-kapieli-niemowlat.html

Amandla koleżanka miała i sobie chwaliła , ale ja chyba wolę tradycyjną wanienkę . Jak już wolała bym kąpać dziecko w misce bo chyba łatwiej je trzymać niż w takim wiadrze :tak:

villandra to niedroga ta szkoła, u nas kosztuje ok. 500 -600 zł, ta szkoła do której ja będę chodziła kładzie nacisk na tatusiów i ich zaangażowanie przy dziecku i mamie, poza tym ma zajęcia z masażu dla maluszków i noszenia w chuście, pogotowie pielęgnacyjne i laktacyjne:)

w tej szkole też są zajęcia z masażu niemowlaka, noszenia w chustach czy zajęcia joga-pilates dla ciężarnych
oczywiście wszystko odpłatnie ekstra

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a widzisz to dlatego u nas cena wyższa, bo w programie zajęć są te masaże i inne cuda, ale osobne kursy dla dzieci po 6 tygodniu z masażu tez są, fajnie:) Oglądałam ostatnio w tv program o meksykańskich zwyczajach po urodzeniu dziecka i tam dziecko jest standardowo codziennie masowane, podobał mi się ten pomysł

U mnie jest śnieg… A u Was??

Mata ty masz dzisiaj glukoze??

Ja wstałam zjadłam śniadanie i organizuje jakaś prace dla siebie. Blisko kanapy. Obiad mam porządek mam więc pracy nie mam… :p

Atan ja cie nie pomoge. Ale jak się ktoś zna to też mam pytanie…
Mam umowe na czas określony do końca stycznia. Wiem że przedłuża mi się ona do dnia porodu, tylko czy w takim wypadku należy mi się zasiłek macierzyński na urlopie macierzyńskim i co po urlopie?? Muszę iśc do jakiegoś radcy prawnego żeby mi to wytłumaczył i poradził co mam negocjowac z pracodawcą żeby dla mnie było najlepsze.

Zimno i ponuro.... buuuu

pinula to gdzie Ty mieszkasz, że śnieg u Ciebie? Bo u mnie dach nadal przykryty tylko folią - blacha nadal czeka i boję się, co by też ten śnieg mnie nie zaskoczył :szok:
I zazdroszczę braku zajęcia - ja juz dawno powinnam "sadzić" swoje choinki, a wciąż tutaj siedzę...
A potem marcepanowe zoo...

reklama
Dzien dobry:-D
Wstałam dopiero dobra jestem nie:-)
A ja juz bym chciala snieg:-):-):-)jakos sie steskinilam tylko moze nie koniecznie za tym zimnem:-D
23 tydzien zaczynamy dzis:-D

Do góry