reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
Witam Kobietki

Wchodzę... czytam, żeby poprawić sobie humor i odpocząć a tu taka informacja... Strasznie mi przykro... Nie wiem co napisać bo chyba żadne słowa nie są w stanie oddać ogromu tragedii...

A was wszystkie witam .
Czy ktoras swietuje marcinki ? my tak :))

Ja świętuję z racji posiadania Męża Marcina ;-);-) właśnie kończę ostatnie przygotowania do kolacji dla najbliższej rodziny (no najbliższa a wyszło 16 osób);-);-);-)a jutro jeszcze ta 18'stka... ja chyba zbankrutuje... do końca miesiąca będę jeszcze 1000 rzeczy z ziemniaka - placki ziemniaczane itp.:-D:-D

Mata
proszę daj przepis na rogaliki - bardzo chciałam zrobić w tym roku ale nie miałam sprawdzonego... Ale za to zrobiłam tradycyjne pierogi z Żubra :-D:-D:-D:-D zobaczymy jak będą smakować :-D:-D:-D

heyka

Swiatełko dla Kate
[*]
bardzo to smutne

a ja pamietam jak Ajako własnie niedawno na watku o płci pisała ze zdradzi nam tajemnice
i Kate bedzie miala synka, bo ja do listy dopisałam nawet...
Ajako na pewno mocno ta wiadomość przezyłaś... taki starszny wypadek z tirem... i taka młoda osobka 28 lat.. ..mysle o jej mezu.. rodzicach... córeczce... ciezko tak...to wytłumaczyc dlaczego ona...

.......................

Nie moge przestać o tym myśleć.. takie rzeczy mi się poporstu w głowie nie mieszczą.. :-(

My po spacerku, pogoda cudowna i nawet u nas słynne rogale w cukierniach ;-) Wzięłam jednego na spróbowanie do podziału bo nie dość , że na KG sprzedaja i takie to to dosc drogie wychodzi :sorry2: To jeszcze zobaczylam , ze to z makiem..a fee ;-) Pół moge do kawy spróbować ;-)

Ale przechadzka super, fajne zdjątka znowu do kolekcji i wogole..
Nie dospanie daje sie we znaki..

Ma Micurina ty widze wiesz co ja przeywam ;-) ;-)

Jak zobaczyłam nick Kate wydał mi się znajomy i rzeczywiście - była jedną z Marcówek 2008. Okropna tragedia.

Dzisiaj jestem sama w domu z Emilką, jutro pewnie też, bo mąż ma mnóstwo pracy i terminy go gonią - taki urok własnej firmy. Ale Emilka wstała w dobrym humorku, ja też, więc jest ok.

Witam
Ja wczoraj nie miałam jak tu do Was zaglądnąc. Po powrocie z pracy na dole była impreza więc się dosiedliśmy, pojedliśmy, popiliśmy, co kto mógł :p Później miałam energii tyle że jeszcze w łązience posprzątałam hehe
Dziś natomiast pospałam do 9 a teraz zrobiłam już placka torta orzechowego z masą kawową. Tzn placki upieczone, masa się schładza tylko ją z masłem połączyc i przełożyc… mniam mniam…

Mój Maluszek tak kopie że mi się cały brzuch trzęsie heheh. Widac że ma coraz więcej siły, to dobrze niech rośnie zdrowo..

Wczoraj mój maż zarezerwował bilety do kina na Listy do M ale mu odmówiłam. Bo szaleniec chciał mnie wziąć na seans o 23, głupek… O tej porze to ja już grzecznie w łóżeczku powinnam być a nie się włóczyć gdzie nie bądź :p więc wypad przeniesiony na niedziele wstępnie.

Ajako ja też już do ubierania butów musze kucnąc albo usiąść albo nogi na schody. Nie ma już tak łatwo że się zegnę w pół i zameczek zasunę oj nie. Już brzucho lek przeszkadza.

Ja śpię dobrze, poza tym że łapią mnie w nocy skurcze łydek i musze wstawac, podreptac troche i wtedy przechodzą

Manta pokaż te twoje ozdoby. Też bym chciała coś zrobic…. Może podzielisz się pomysłami.??
Pelerandra ty też daj przepisy na te swoje ozdoby. Koniecznie

Kangurzyca gratuluje Synka.

U nas na Marcina odpust w parafi, ale się nie pofatygowałąm do kościoła, bo dopiero się skończyło (od 11) a tyle na pewno bym nie wystała, A pod grubszą kurtką nie widac brzuszka i nikt by nie wpadł na pomysł żeby mi ustąpić miejsca.

Z powodu Kate-bush bardzo mi przykro, włączyłam te zdjęcia i pomyślałam tylko tyle że chwałą Bogu że jechała sama. Bo po samochodzie widac że nikt nie miałby szans wyjśc cało
[*] bardzo przykro…

Villandra - w wątku kulinarnym wrzuciłam przepis na pierniki.

U nas Św. Marcina się nie obchodzi w żaden sposób. A szkoda - chętnie zjadłabym takiego rogalika...

straszne przykre wiadomości... życie zaskakuje na wiele różnych sposobów
[*]

U nas bardziej w centrum -wschodnim PL nie ma zwyczaju obchodzenia św. Marcina ale może będziemy obchodzić za rok jak się synek urodzi :-)
ale za to zrobiłyście mi smaka na rogale :-)

reklama
u nas tez św Maricna sie nie obchodi w sumie z tkaich imiennych to tylko Barbórke i tyle ale kazdy sie boi bo zawsze przed Barbary jest jakas tragedia na kopalniach

maz zrobil z synem kopiec kreta .....

Ja tez musze sie wyginac zeby buty załozyc- ale wzielam sie na patent haha ubieram buty wskakujac do nich i ich nie zawazuje sznurowki mam w butach ;> a ze teraz dresy sa moimi przyjaciolki to ....

Do góry