reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

piszecie i piszecie... czytam i czytam...:-)

dzisiaj spędziłam filmową nockę
koło 22 włączyłam sobie "Dumę i uprzedzenie" - wersja serialowa BBC z Colinem Firthem, a że nie mam zwyczaju przerywać i oglądać dalej następnego dnia to oglądałam prawie do piątej rano. Ależ ten Colin jest słodki... :-) po prostu mniam

Lina prezent na 18-tkę - 200 zł jak najbardziej wystarczy albo właśnie taki karnet do salonu piękności czy coś (może być w granicach 150 zł). W styczniu dałam mojemu bratankowi 100 zł i też uważam, ze wystarczy.

co do palenia - sama paliłam i wiem, że rzucenie wcale nie jest łatwe; z moimi znajomymi było tak, że on rzucił, a ona mniej więcej w tym samym czasie zaczęła palić... po kilku latach on jej kazał rzucić i rzuciła - tzn nie paliła przy nim i przy większości znajomych ale rano do kawki jak była sama w domu, po pracy przy piwku (oczywiście jak nie było męża), potem znów zaczęli palić obydwoje (on zaczął, a ona oficjalnie zaczęła) i tak już jest rok, żadne argumenty nie trafiają :baffled:

Zastanawiam się nad wątkiem wyprawkowym. Przydałoby się jakieś miejsce w którym będzie taka lista. Ja zostanę mamą po raz pierwszyy szczerze mówiąc nie mam pojęcia co trzeba kupić. Np. nie sądziłam, że kupię laktator, a tu się okazuje, ze przydatny... naiwnie myślałam, że butelka niepotrzebna, bo mam zamiar karmić piersią ale co będzie jak się nie uda... więc sama nie wiem

Tak sobie myślę, ze dzisiaj też pooglądam filmik, tyle że mam I sezon "Mentalisty" :-p

reklama
Perelandra... nie mam na ciebie słów :-p
Kocham serialowa wersje dumy z Colinem, ktorego nie dosc , ze uwielbiam tej roli KOCHAM :-D
Mam swoje dvd angielskie ale szczerze mowiac, z calkiem dorbym jezykiem moim.. to takie staroangielskie jak walna monologi to mozna si enogami nakryc :baffled::-D

Angel no to znowu możemy sobie podać rączkę :-D:-D
Colin jest genialny w tej roli, a tak mnie naszło bo chyba z 2 dni temu obejrzałam w tv tę nowszą wersję "Dumy i uprzedzenia" i szczerze mówiąc nieco się nudziłam. Dlatego, żeby zatrzeć negatywne wrażenie zapodałam maraton z Colinem :-p
Szukałam innych filmów z nim ale poza Jak zostać królem" i "Dziennikiem B.J." nie ma nic :baffled:

Angel no to znowu możemy sobie podać rączkę :-D:-D
Colin jest genialny w tej roli, a tak mnie naszło bo chyba z 2 dni temu obejrzałam w tv tę nowszą wersję "Dumy i uprzedzenia" i szczerze mówiąc nieco się nudziłam. Dlatego, żeby zatrzeć negatywne wrażenie zapodałam maraton z Colinem :-p
Szukałam innych filmów z nim ale poza Jak zostać królem" i "Dziennikiem B.J." nie ma nic :baffled:

Ojej a "czego pragną dziewczyny?" :-) Moze i jest tam ojczulkiem ale jest równie słodki :-D
W roli Mareczka Darcy jest nie do zastąpienia :rofl2:

Do tego jeszcze Valmont - podobny klimacik , "Dziewczyna z perłą" ze Scarletką ale totalnie mnie nudził..
Mamma Mia mnie wkurza bo zrobili z niego homo :zawstydzona/y:

Padam ... umordowana jestem całym tym dniem i jeszcze ten opatrunek w gębie mnie denerwuje . Nie mogę się pozbyć jego posmaku :baffled:

Angel czemu chcesz odwlekać dentystę ??
Perelandra mentalista jest suuper , teraz oglądamy serial o jakiejś pielęgniarce ale nie robi za bardzo :blink:

Pinula szkoda że Twój facet ma taką niedojrzałą postawę ... Przecież nie musi zaglądać Ci między nogi .. Chodzi przecież o wsparcie . Poród trwa czasem kilka godzin( chodzenia po korytarzu ) a samo parcie dużo krócej , jak bardzo będzie mu źle to przecież na ten okres parcia może wyjść ...

Villandra he he chyba mamy podobnych mężów :-D Znając go też by mi tak powiedział ( z tym całowaniem )

Mata uśmiałam się z argumentu twojego M ...:-D no tak zawsze mogło by być gorzej :-)

A z listą wyprawkową jest tak jak z każdym tematem . Ile mam tyle opinii . :-D:-D:-D:-D

ja dziś rano jak wstałam czyli jakos po 5 miałam natchnienie i zaczęłam spisywać swoją listę, jakoś telepatycznie działamy marcóweczki :-D mam ok 70 rzeczy już zapisanych nie liczę tego w sztukach tylko w ilości pozycji :szok:

ivi sie nam tu przeciez napracowała i są jej listy https://www.babyboom.pl/forum/marzec-2012-f418/zakupy-dla-mamy-i-dzidzi-52364/index40.html myślę jak Mini ile mam tyle pomysłów, ile dzieci tyle potrzeb... temat rzeka :happy2:

Hej Kobietki,

Ostatnio nie mam czasu nadrobić tego co napisałyście :( Nasze ostatnie 2 dni w Londku i tyleee spraw do ogarnięcia...
Jak już będę w domciu to postaram się być na bieżąco :)
Tymczasem kawusia i zabieram się za sprzątanie mieszkania, co by na jutro było gotowe.

Miłego dzionka wszystkim!
no to musi byc ekscytujące ze niedlugo bedziecie w domku w PL:-)

Kobietki mam pytanie za 100 punktów (zmieniam temat przy okazji)

Na początku grudnia mam 18 ste urodziny córki mojej siostry - nie jest moją chrześniaczką, ale jest jedynaczką i więcej rodzeństwa mieć raczej nie będzie - ile teraz dają takie bliższe ciotki na 18'stki??? Ile wy byście włożyły - chcę dać karteczkę z kasą bo dziecko ma wszystko i jakikolwiek prezent kupić to byłby nie lada problem :confused:
Ojej 200PLN max i ani grosza więcej :-)

Poszło szybko i nie było tak źle jak przypuszczałam. Dziurka zaklejona - nic strasznego (jak zwykle przekoloryzowałam), reszta ząbków też w porządku, więc jeśli nie będzie ewidentnie dziury, to mam się nie pokazywać, bo na siłę pani dentystka żadnych ubytków szukać nie będzie i niepotrzebnie wiercić. Dziąsełka trochę gorzej, ale takie już uroki tego stanu, więc nie ma co ubolewać. :-)

Popielniczka już w domu - zamknął się w łazience jak przyjechałam, więc musiałam pędzić z pęcherzem do... wychodka. Brrr...:wściekła/y: Za ciepło to tam nie było. Nie wiem co go naszło z tym zamykaniem drzwi :confused:
Teraz polazł na dwór (pewnie na dymka) nawet nie zaszczyciwszy mnie spojrzeniem czy jakimkolwiek innym dowodem na zauważanie mojego istnienia... :confused::confused::confused::confused::confused:

vilandra , mini....to dobrze ze zabek pod kontrola juz nie bedzie wiecej dokuczał...

a "popielniczce" zamkniej drzwi od domku jak "dupke przemarznie" to nie bedzie mu sie chciało wiecej wychodzic na dymka...

Lina dziewczyny dobrze pisza, co Ty na weselicho sie wybierasz czy jak? wiecej nie trzeba kasiorki dawac .. a jak nie kasa to karnet na siłke czy spa czy do fryzjera umowic i opłac jakas fajna fryz...

Dla mnie taki watek wyprawkowy uwazam za zbedny.. a Tym co zostana mamą po raz pierwszy tez doradzac nie bede, bo kazda musi na sobie/dzieciaczku wyprobowac to i owo..
...............i tak jak wiekszosc ktora bedzie mama po raz drugi "kocha" bodziaki i tylko bodziaki to dla młodych mam moze to okazac sie calkowitym niewypałem, bo bedzie sie trudno przez głowke zakładało i takie własnie "przeze" mnie nie lubiona kaftaniki okaza sie super rozwiazaniem
.............ja nie znosiła wanienki profilowanej a sa mamy co bez niej zyc nie moga....
.................jedna kapia na gabce inne powiedza ze to siedzisko bakterii..
i tak za kazdym razem

tak samao o wozkach.. (dla mnie to watek zbedny) i tak kazda kupi taki na jaki ja bedzie stac (jedne za tysiac inne za 2,5 tysiaca) i nie ma idealnego..
...........ja nie znosze siedziska kubełkowego a sa takie co kochaja quinny buzz.
jedne powiedza ze tylko kołka pompowane sie zprawdzaja inne wrecz przeciewnie bo wozek jest wtedy bardzo ciezki... itd

reklama
Kindzia dokładnie :tak: . Ja np uwielbiam bodziaki zakładane przez głowę i dużo lepiej i łatwiej mi się ubierało je niż te zapinane po całości które większość dziewczyn poleca . I tak można by o każdej rzeczy pisać .

Do góry