reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Mój mąż palił przez ponad 15 lat. Próbował rzucić kilka razy, ale nic z tego nie wychodziło. Jak zamieszkaliśmy razem, to nie palił przy mnie - wychodził z domu. Po każdym paleniu mył ręce i twierdził, że nie powinno mi to przeszkadzać. Ale jak się miała urodzić Emilka to zrozumiał, że to złe. Mówiłam mu, że będzie chciał się przytulić, pocałować dziecko, a takie malutkie niemowlę będzie musiało wdychać smród z jego oddechu. Tłumaczenia sprawiły, że sam chciał rzucić - wyznaczył sobie termin na 1 lutego (miałam termin na 25 marca) i rzucił. Może dwa tygodnie łykał tabletki na uspokojenie, bo był podenerwowany, a potem już niczego nie używał. Żadna stresowa sytuacja nie zmieniła jego postanowienia i nie pali do dziś. Trzeba mieć odpowiednią motywację i tego chcieć, to się na pewno uda.

reklama
olavip- a moze jak ci beda chcieli cos na swieta to niech dla maluszka cos kupia???

no wlasnie !!!kindzia- to jest agrument ja synowi po urodzeniu kupic musialam jedzenie pre nan ktore starczalo na gora dwa dni cena kolo 30 zyla, niektorzy prywatni lekarze,jakies leki itd to ciagnie kady w brud a jak jeszcze uczulenia zy inne ziadostwo to masakra zamiast np wydawac 30 zyla na kosmetyki (rosmann) wydajesz 100-150 na oliatumy , masci , jak ma dziecko skaze bialkowa to w ogole ....

Moj ciagle chorował, alergik (wziewny i pokarmowy) i miał takie tuby i te wkłady kosztowały w sumie około 150zł (dwa),a do alergologa tylko prywatnie,lekarz ogolny to robi szablonowo, chore.. zapisujemy antybiotyk i do widzenia.
ja nie podawałam antybiotykow
a teraz 70% dzieci to alergicy
Ale o tym ile kasy idzie na dziecko przekonałam sie jak ono juz było zwłaszca jak choruje.

Zrobilam pranie rozwiesilam i znowu siadlam:-)swietny pomysl z tymi watkiem na nasze listy wyprawkowe i do szpitala jestem za,ja wlasnie swoja skonczylam robic pewnie w miedzy czasie cos tam dopisze i z kupieniem nie bede chyba czekac na ostatnia chwile bo pozniej z wiekszym brzucholkiem bedzie mi nie wygodnie po sklepach latac.

Wróciłam od lekarza. Dostałam zwolnienie na razie na tydzien, jak dalej będzie złe to w przyszłym tygodniu idę po następne. Dostałam antybiotyk, ale po konsultacji z mamą ( pracuję w aptece) powiedziała że moge brać.
Więc póki co kładę sie do łóżka i się będę wygrzewała.
Jak zjem coś, spróbuję nadgonic co napisałyście przez te 3 godziny jak mnie nie było:szok:

Aha Lina co do kasy na prezetn zdecydowanie uważam , że 200 zł to odpowiednia kwota.
Nie jesteś chrzestną- moja chrzestny kupił mi na tamte czasy pierwszą cyfrówkę za 400-500 zł. A 100 zeta dajemi do dzis na urodziny ;-)

Moj ciagle chorował, alergik (wziewny i pokarmowy) i miał takie tuby i te wkłady kosztowały w sumie około 150zł (dwa),a do alergologa tylko prywatnie,lekarz ogolny to robi szablonowo, chore.. zapisujemy antybiotyk i do widzenia.
ja nie podawałam antybiotykow
a teraz 70% dzieci to alergicy
Ale o tym ile kasy idzie na dziecko przekonałam sie jak ono juz było zwłaszca jak choruje.
wszytsko ładnie, jak dziecko jest zdrowy i idealnie sei rozwija, jak trzeba na rehabilitacje bo u nas np byla asymetria i rehabilitacja zreszta wiekszosc donosznych dzieci ma asymetrie - jak nie elczone krzywe kregoslypu sa- no i tez prywtanie sie chodzilo 40 zyla za 40 minut , jelsi ktoras sie zdecyduje na szczepiania te 3w1,5w1 itd to tez nie maly koszt, pneumokoki itd a to dopiero poczatek ;] takie wyprawki meble, łozeczka, wozki to wierzchołek gory lodowej ;>

widze temat papieroskow ja sie przyznam ze palilam w 1 ciazy do 8 tygodnia (jak sie dowiedzialam rzucilam ) niepalilam asz skonczylam karmic po skonczeniu zaczelam palic zaczelo mnie ciagnac i tak dalej wiec zaczelam teraz mnie odrzucilo wiec to bylo jeden z 1 objawow ciazy :) i teraz mam tak ze jak maz zapali i przyjdzie do domu to go wywalam z luzka bo smierdzi a ja palilam od mlodosci a zucic bylo strasznie trudno maz powiedzial ze rzuci ale chyba siebie z mostu bo o fajkach niema mowy a tocze znim walki :wściekła/y:

reklama
Podziwiam, że wytrzymujecie z palącymi facetami. Dla mnie to jest tak obleśne, że nie byłabym w stanie się z takim całować:no:.
Może tym sposobem spróbujcie?:confused: Że w ciąży strasznie wam smród papierosów przeszkadza i żadne mycie zębów ani nic nie pomaga?

Do góry