reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
myślę że 300 to wystarczająca kwota dla siostrzenicy
a tak szczerze to najgorsze są teraz włąśnie te kwestie prezentów dzieciaki mają wszystko a przeliczanie kasy to zawsze problemowe jest bo dla jednego 300zł to góra pieniędzy a dla drugiego może wydawać się mało, uważam że za 300zł można sobie już coś kupić, a pewnie nie będziecie jedyni którzy tak zrobią, może sobie np. odłożyć na prawo jazdy jak nie ma...

Lina siostrzenica jest już prawie dorosła, więc na pewno wie ze czeka cię teraz dużo wydatków z dzidzią, szkoła to trochę kaski idzie. a 200-300 zł wydaje mi się ze naprawdę wystarczy. A pamiętaj ze za kilka lat dostaniesz zaproszenie na śłub i wtedy tez tzreba dać kaskę( i wtedy też daję się około 300 zł)

Mam taką nadzieję - wiem, że moi rodzice też tyle mają w planach dać - są emerytami z najniższymi stawkami :-( każdy chciałby dać jak najwięcej - w czerwcu chrzestną zostałam miałam wtedy drugą pracę, było mi lżej bo zawsze te 1000-1500zł było więcej w domu ( w zależności od ilości zleceń) to dałam 500 ale teraz no nie wyciągnę sobie z gardła :-(
Najgorsze są teraz te wygórowane wymagania - na komunie rower?? śmiech :baffled: najlepiej laptop, nowy aparat albo komputer a jak rower to porządny a nie taki zwykły, jeżdżący :baffled: mimo, iż człowiek chce jak najlepiej nigdy nie dogodzi :sorry2:

Za naszych czasów na komunię dostawało się łańcuszek, medalik albo rower- zwykly składak i sie cieszylismy a teraz najlepiej wypasiony laptop albo quad :szok:

Ja w grudniu mam chrzciny- będę matką chrzestną. I też nie mam pojęcia dać. 4 latemu jak moj mąż był chrestnym to kupislmy taką huśtawkę dla niemowlaka( kosztowała jakoś 350 zł) plus dalismy 200 zł. Ale Wtedy nie mielismy wydatków na dzidzię. Mam nadzieję że 400 zł w tym roku wystraczy i mąz nie bezie miał żadnych pretensji ( bo to córeczka jego siostry)

Ja po wizycie u dentysty . Wymęczyła mnie przez godzinę ale jeszcze muszę podejść za tydzień na wypełnienie bo już nie dałam rady siedzieć z otwartą buzią :sorry2: Robiła mi tylne zęby i pod koniec myślałam już że mi szczeka odpadnie .... A teraz założyła mi opatrunek i boję się nim gryźć bo jeszcze jest miękki ( a minęło już dwie godziny) a wizyta dopiero za tydzień ... Mam nadzieję że jak trochę połknę to nie zaszkodzę dzidzi :zawstydzona/y:

Lina nie patrz na to ile Ty dostałaś .300 zł to dużo liczy się przecież gest a nie kwota :tak:
Ja za to szukam prezentu dla pięciolatki . Coś drobnego ale kreatywnego :-D

Teraz to nie ktorzy mysla ze za przeproszeniem sra.... pieniedzmi.
To nie jest Twoja chesnica wiec moze chrzesnik postaraja sie troszke bardziej.

dzień dobry (taaaa).
UWAGA! GRYZĘ. :angry:

co do tej 18stki. Nie dalabym wiecej niz 200zł jesli nie jestes jej chrzestną. ;]

Przerażające są te komunie ... :szok: Ja pamiętam że niektóre ciotki mi tylko czekoladę przyniosły bo nie miały kasy i nie przypominam sobie żebym była zła czy porównywała od kogo lepszy prezent był . :no:

reklama
Mam taką nadzieję - wiem, że moi rodzice też tyle mają w planach dać - są emerytami z najniższymi stawkami :-( każdy chciałby dać jak najwięcej - w czerwcu chrzestną zostałam miałam wtedy drugą pracę, było mi lżej bo zawsze te 1000-1500zł było więcej w domu ( w zależności od ilości zleceń) to dałam 500 ale teraz no nie wyciągnę sobie z gardła :-(
Najgorsze są teraz te wygórowane wymagania - na komunie rower?? śmiech :baffled: najlepiej laptop, nowy aparat albo komputer a jak rower to porządny a nie taki zwykły, jeżdżący :baffled: mimo, iż człowiek chce jak najlepiej nigdy nie dogodzi :sorry2:
No niestety ;/ takie zycie keidys sie dostalo zlote kolczyki, zegarek dlugopi i kalkulator w komplecie i tyle ..a teraz na komunie skutery, quady,komputery, komorki iphony itd (w gowie sie nie miesci!!!)
mysle ze 200 zyla na 18 tke tez spoko, bo jak wspomialyscie 300-500 zyla daje sie na slub ! a 18 nim nie jest, tym bardziej ze to imprezka paru godiznna, duzy zlot ludzi bedzie ;] niech kazdy da po 200 zyla to sie troche nazbiera;]

u mnie na 18 bylo 20-30 osob i jaby kazdy dal mi 200 zyla to bym miala i na prawko i na jakies male autko typu ciqucento na sma poczatek w sam raz ;]

Do góry