reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Kobity.. macie jakies sposoby na to, by namowic kogos na rzucenie palenia? Nie przemawiaj zadne argumenty : ze dziecko, ze brak pieniazkow, ze zdrowie...
nie mam pomyslu;]

reklama
ja nie wiem teraz to się daje tyle na wsie imprezy że szok..
my na ślub dajemy - ok.300zł
na chrzciny 17lipca2010 Jagoda od chrzestnych dostała: ojciec chrzestny-krzesełko do karmienia, matka chrzestna - leżaczek bujaczek+niania. Na roczek Jagoda dostała od nich rowerek i zjeżdżalnię do piaskownicy.
Ostatnio byliśmy na 18 u kuzyna kupiliśmy dobrą flaszkę i 50zł... jakby była na sali to pewnie prezent albo ok150zł góra w kopertę...
a na komuni w zeszłym roku byliśmy ale nie pamiętam co kupiliśmy..jakiś drobiazg i chyba 100zł...<ale więcej niż 100-150 nie dałabym>
u nas jest taka zasada,że jak dajesz kasę to tyle ile możesz, a zazwyczaj jest to w granicach takich żeby za siebie za knajpę zapłacić. <np. na wesele 300zł,bo 2 x 150ok)
ludzie szaleją z tymi komuniami na moje.... to nie prezenty tylko sakrament a dzieciaki nie zdają sobie z tego sprawy...:baffled:

Mini - Luby mój. Kontra? "jeszcze trochę" , " przecież rzucę" , "nic się nie martw".. - a ja się zamartwiam, bo spokojnie wyprawki przez te "brakujące" 500-600 zł zrobic nie mogę i liczę kazdy grosik.

Przy dziecku nie bedzie palił. Sam nie chce tego robic.. tylko teraz chcialabym/wolalabym te 500 zł przeznaczyc na wyprawkę a nie na pety.

tunia - tylko, ze nam ogromne klopoty finansowe sie pojawiły na 5 miesięcy i ciezko jest mi wyprawke zrobic przez te 500 zł na fajki;]

Kobity.. macie jakies sposoby na to, by namowic kogos na rzucenie palenia? Nie przemawiaj zadne argumenty : ze dziecko, ze brak pieniazkow, ze zdrowie...
nie mam pomyslu;]
odicac od kasy ;p a tak naprwade jak czlowiek sam nie chce to nawet grozby odejscia od niego nie zadziałaja ;/ wiem bo sama palilam przez 10 lat ,pozanalam mojego meza i on powiedzial ze z popielniczka calowac sie nie chce, ze nie chce aby papierosowy oddech w przyslzosci calowal i troszczyl o jego dzieci .... bylo trudno udalo sie siakow ;]

ide rosol grzac, na drugie danie ziemniaczki mrchewka na gesto mniami i kurica ;p

Ostatnia edycja:
Kasiurek - ja tez palilam i lubilam palic, palilam 7 lat...i to sporo. Gdyby bylo mnie stac na wydatek tysiaca zł na papierosy dla nas miesiecznie to bym pewnie wrocila do palenia. No ale sa rzeczy wazne i wazniejsze..

reklama
No i nam sie nie przelewa tylko ze on gada ze dla dziecka o pieniadze zawsze sie postara i wez mu tlumacz dlatego skonczylam gadac mu co kolwiek bo i tak nic nie dziala:-)

Do góry