reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

dzień dobry, chciałam sie przywitać:-) Dopiero wróciłam z pracy a za 3 godzinki muszę znowu tam wrócić , dobrze e tylko na 3 godzinki. Jestem zmęczona, niewyspana...... W nocy co godzinę chodziłam siusiu:/ spróbuję was nadgonić co napisałyście ale to będzie trudne tyle tego naskrobalyscie

reklama
ja już po obiadku pyszny był i ledwo teraz siedzę,pranie się skończyło ale nie mam siły wstać i je wybrać :-D

Lina czyli nie jest źle jak ma siłę na żarty,oby szybko urodziła

Pinula - dlaczego do pracy po wizycie, nie bierzesz zwolnienia?

po wczorajszej akcji w domu stwierdziłam że wole chodzic do pracy niż denerwowac się w domu. Wiadomo domowe problemy są bardziej stresujące niż te w pracy, je zawsze moge olac a domu czasem trudno... :(
Zreszta jestem wzorowo zdrową ciężarną podobno. Tak mi doktor dziś powiedział...

pinula i ciesz sie ze jestes zdrowa i nic ci nie jest:-)
Zarejstrowalam sie wszedzie na podanych przez Was stronach, zobaczymy co poprzysylaja:-)

Powiedzcie mi kobiety czy znacie jakies opinie medyczne o piciu soku z marchewki w ciąży? Ja przyznam sie piję prawie codziennie swieżowyciskany razem z jabłkiem , ale tak się zastanawiam, bo przecież to jest wit.A, której w ciąży nadmiar szkodzi i już sama nie wiem co pić;D

nio mi tez się tak wydaje, ale moja koleżanka była dziś u dermatologa bo jest w ciązy i dostała jakiejś wysypki i pani doktor z miną znawcy rzekła, że marchewki nie powinno się jeść w ciąży , a poza tym zapewne od niej dostała wysypki;)

wyczytałam przed chwilą, że :
w marchewce nie ma witaminy A ponieważ rośliny jej nie wytwarzaja ale wytwarzają jej prowitaminę która jest nieszkodliwa.picie marchwi nawet w dużych ilościach jest wskazane

marchewka nie zawiera witamy A, tylko Prowitaminę A - czyli betakaroten, którego nadmiar organizm bez problemu usuwa z organizmu ( nadmiaru wit. A nie jest w stanie usunąć )

Ostatnia edycja:
Wiadomo domowe problemy są bardziej stresujące niż te w pracy, je zawsze moge olac a domu czasem trudno... :(

No właśnie. I jak ja mam się nie denerwować!? Jak nie jeden (m) to drugi osioł uparty - dziadek. Właśnie wkurzył mnie ten drugi. Bo od dwóch lat z okładem nie może pojąć, jak się pali w piecu zasypowym - że trzeba dołożyć węgla i zostawić w ŚWIĘTYM SPOKOJU :wściekła/y: a nie latać co 15 minut, otwierać, zaglądać i grzebać jak kura pazurem :wściekła/y:. I tłumaczy człowiek, prosi, opiernicza, znowu tłumaczy, a tu jak groch o ścianę! Wrrrrrrrrrrrrrr!!!

No, ale wysprzątałam dziadkowi kuchnię ( nie rozumiem jak można doprowadzić do takiego bałaganu jaki w jego części domu panuje :szok:), uwinęłam się z podłogami, nastawiłam i rozwiesiłam jedno pranie (normalnie skąd się tego tyle bierze, pojąć nie mogę :no:).
Teraz biorę się w końcu za te swoje naleśniki (po kilku pomniejszych przekąskach i zakąskach nie odpuszczam :-)), a potem - jak mi starczy siły (po tym spięciu z dziadkiem, co właściwie się nie zdarza, żeby mi w stosunku do niego nerwy puszczały jestem naładowana energią jak bateria energizera), to chyba sił starczy jeszcze na tę stertę prasowania, co zbiera się od tygodnia - nie ma zlituj, bo zapasy w szafie się kończą...

PS. Żebyście się nie głowiły - mieszkam w domu na wsi razem z mężem i dziadkiem (tato mojej mamy, która mieszka dwa km od nas).Dziadek ma swoją kuchnię i pokój. Kompletu dopełniają trzy kociambry ;-)

marchewka nie zawiera witamy A, tylko Prowitaminę A - czyli betakaroten, którego nadmiar organizm bez problemu usuwa z organizmu ( nadmiaru wit. A nie jest w stanie usunąć )
Dokładnie:tak:. Jak się dużo pije/je marchewki, to można co najwyżej zżółknąć albo zrobić się brzydko pomarańczowym. Ale regularne picie niewielkiej ilości soku daje ładną opaleniznę;-).

reklama
Do góry