reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Witam z rana - pierwsza :confused:

Kamilaedi oj jak mi sie marzy spać do oporu... ale to jak chyba jak dzieci z domu sie wyprowadzą :rofl2:

Perelandra szopka z masy solnej - musiała super wyglądać :tak: ja sie przymierzam do szydełkowej ;-) a wczoraj z masy solnej nic nie wyszło, bo mała co chwilę inne zabawy wymyślała, dzisiaj nadrobimy ;-)
rzeczywiście szybko cos rozstępy wyskakują - ale masz może do nich predyspozycje genetyczne? Mi na początku poprzednio wyskoczył jeden wielki rozstęp na piersi, a potem dopiero w 8 mc mnie wysypało... póki co nie zauwazyłam rzadnych nowych, ale mam tyle po poprzedniej ciąży, że chyba nie ma miejsca na nowe :zawstydzona/y: ciekawe czy są preparaty co można bezpiecznie stosowac w ciąży na świeże rozstępy?

Dobrunia po końskiej dawce leków (wczoraj 6 na raz - tak ma na wieczór, potem rano i koło obiadu po 3) czuje się nieco lepiej i nawet ładnie spała, mi przez noc pospływało wszystko i pozasychało więc kaszlę na całego, ale potem powinno byc ok - z tym, że mam zapalenie zatok :confused2: dopijam kawkę i wskakuje do łóżka - może uda mi się skończyć bieżnik dla teściowej, bo w kolejce czeka czapeczka na chrzest ;-)

Miłego dnia!

reklama
Hej Kobietki ;)

A ja wyjątkowo wstałam rano głodna jak wilk (ostatnimi czasy pierwszy posiłek około 11.30 jadłam) a dziś kanapeczkę rano z pomidorkiem i wszystko ok :) nie ma biegu do łazienki :) oby było tak dalej i skończyły się już te męczące wymioty :) :) :)

Czwartek już :) a w sobotę idę do szkoły :) wkońcu wyjdę z domku do ludzi :) radość wielka :) tylko nie wiem jak wysiedzę 8 godzin skoro non stop w domu siedzę ( w sumie leżę) ;)

Mini filmik jeszcze wczoraj oglądnełam ;) ja M w pracy był :)

Mata - zdrowia dla Dobrusi. Emilka od wtorku poszła do przedszkola po tygodniowej przerwie i też już zaczyna pokasływać.
Perelandra - masz może jakieś zdjęcia takich szopek?

Witajcie, ja ledwo się dzisiaj zwlokłam z łóżka - byle do weekendu.

Czesc!

nooo Kasiurek- dobrze, ze sie odezwalas babo!! prosze tak nie znikac bez zapowiedzi! a teraz sie baw dobrze i korzystaj, ze na 'chodzie' jestes! a mnie sie tak marzylo wlasnie, ze z mezem po roku jego nieobecnosci w domu, w czasie ciazy, zanim sie uziemimy na troche w domu, gdzie powychodzimy, nadrobimy zaleglosci; kinowe, wyjsciowe i kurde du....a:-(

mata- zdrowka dla Was dziewczyny!!!

Perelandra- o ciups serio juz rozstepy:szok: ja po pierwszej ciazy nie mam ani pół, ale czuje, ze tym razem tak dobrze nie bedzie, chocby po tym, ze brzuch nagle mi wyskoczyl w ciagu tygodnia doslownie, wiec obawiam sie, ze jak teraz zacznie rosnac to bedzie meeega.

dobra, ja tez zycze milego dnia laski, ide pod prysznic, bo wczoraj odpadlam na tv po 21:eek:

aaa ps. tunia- swietny zakup i to za taaaaka kase!!! ale serio super!

Ola ja na "bezsenność" cierpiałam jak Borys się urodził . Byłam tak zmęczona że myślałam że usnę od razu jak tylko głowę przyłożę do poduszki , a mimo to nie mogłam zasnąć a każdy nawet najmniejszy szelest mnie budził ... To była masakra :oo2:

Mata
szóstki ?? Myslałam że mleczaki kończą się na piątkach :szok:

Perelandra
musisz mieć chyba skłonności bo rzeczywiście dość wcześnie jak na rozstępy ... A to na pewno są rozstępy ??

Ja już obskoczyłam na pocztę , grzemarka ( kupiłam bluzeczkę dla dzidziusia unisex) i zaraz zbieram sie do dentysty . Dobrze że obiad mam z wczoraj to może dziś poprasuję :dry:

Mata szóstki ?? Myslałam że mleczaki kończą się na piątkach :szok:
Ja już obskoczyłam na pocztę , grzemarka ( kupiłam bluzeczkę dla dzidziusia unisex) i zaraz zbieram sie do dentysty . Dobrze że obiad mam z wczoraj to może dziś poprasuję :dry:

Mini to nie mleczaki, to juz stałe ;-) Dobrusia tydzień przed ukończeniem 4 miesiaca miała ząbka, potem co chwilkę kolejny, ale około 18 miesiąca już wszystkie mleczaki były ;-) no a teraz jestem zaskoczona, że juz 6 sie szykują, bo stałe wychodzą mniej więcej wtedy,kiedy mleczaki zaczynają wypadać - więc wygląda na to, że jeszcze przed 4 urodzinami wróżka zębuszka przyjdzie ;-) zęby ma po mnie - ja tez szybko ząbkowałam i miałam stałe (w 4 klasie bylismy na kontroli z klasą u dentysty - ja miałam juz 32 zęby - z zębami mądrości już, a koleżanka miała jakieś 22 zęby w tym jeszcze mleczaki :sorry:)

zazdroszcze porannego ruchu w rześkim powietrzu - my sie kisimy w domku... ale w weekend chcę m wyrwać na zakupy, zoaczymy co z tego wyjdzie :sorry:

witam ja już też od rana na nogach

dzisiaj leniu****e w domku nigdzie nie wychodzę pada cały czas

Mata
naszej też szybko ząbki wychodziły i szybko miała już wszystkie mleczaki,u naszej też coś tam z 6 się dzieje, idą ale bardzo pomału

co do rozstępów to ja mam je wszędzie bardzo szybko przybierałam na wadze i brzuch w bardzo szybkim tempie mi rósł

reklama
Mata to rzeczywiście szybko . Borys raczej z tych późniejszych pierwsze ząbki miał chyba w 8 albo 9 miesiacu ...
No ale mi też późno szły mnie stałe trójki wyszły jak miałam 17-18 lat :zawstydzona/y:

Byłam u dentysty , Pani stomatolog przeglądnęła i wyprosiła mnie z gabinetu :szok: Okazało się że sekretarka umówiła mnie tylko na przegląd ...
No nic ,dobrze że mam bliziutko.... w poniedziałek umówiłam się już na pełną robotę :-D

Do góry