reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

w 4 klasie bylismy na kontroli z klasą u dentysty - ja miałam juz 32 zęby - z zębami mądrości już, a koleżanka miała jakieś 22 zęby w tym jeszcze mleczaki :sorry:
ale że w 4 klasie podstawówki? rany ja mam 23 lata i 2 tygodnie temu miałam problem z jedną ósemką, przebijała się przez dziąsło i tak spuchło i bolało kilka dni, że musiałam paracetamol brać bo nie dało się wytrzymać, dentysta powiedział że tyle może zrobić co naciąć chirurgicznie, przeszło na szczęście na razie ale niestety w ciąży i takie chece miałam

reklama
Mata - do głowy mi by nie przyszło, że już mogą wychodzić zęby stałe. Emilka też miała bardzo szybko wszystkie ząbki mleczne. Muszę jej pozaglądać do buzi.
Mini - porażka z tym dentystą. Ja bym się nieźle wkurzyła.

Widze, że jesteście tak samo zaskoczone tymi zębami jak i ja ;-) szóstki wychodzą najczęściej koło 5-6 roku życia, ale zdarza się, że szybciej (czasem u 2 latków) - nie jest to częste, ale też nie jakaś anomalia ;-)
co do moich ósemek... to w tej 4 klasie wszystkie sie przebiły, ale jedna z racji tego, że nad nią się kieszonka zrobiła to wystaje tak do połowy tylko ;-) no i moge obalić mit, że ósemki sie szybko psują - moje juz tyle lat i tylko na jednej ostatnio się kropka próchnicy zrobiła - będę ją likwidowac niedługo (jak wyzdrowieje, bo ciągle cos sie pałęta :crazy:)

Mini no to sie przeszłaś do dentysty :sorry: zazdroszczę, że Borys późno ząbkował, pewnie jeszcze wychodziło mi po kilka zębów na raz, co? U nas dobrze wzdęcia się nie skończyły, a mała juz przed 3 miesiącem marudna się zrobiła - potem ząbki w odstępie miesiąca, potem co 2 tygodnie jeden... no i marudzenie na całego non stop :confused2:

Ja juz po obiedzie, małej zrobiłam trochę masy solnej - jak będzie marudzić to jej dam - będzie miała zajęcie :-p ja póki co relaks z szydełkiem, a potem... sie zobaczy;-)

hej laski, ja juz dzisiaj troche lepiej sie czuje niz wczoraj ale choróbsko dalej trzyma przwaznie kaszel dusi :/ wziełam sie troche za sprzatanie, ale juz sie zmeczyłam i koncze na dzisiaj :) wskakuje do łóżeczka wygrzewać sie dalej :) aaa u mnie dzisiaj rano nie obeszło się bez kibelka, pierwszy raz tak nagle dobrze ze zdążayłam a wydaje mi sie ze wymiotowałam przez to ze chora jestem :((( ehhhh, miłego popołudnia życzę mamuśki :)

cześć dziewczyny
nie mogłam spać w nocy, przewracałam się z boku na bok... za to teraz jak zwykle śpioch do oporu:zawstydzona/y:
jak tak mówicie to zaczynam się zastanawiać czy to faktycznie rozstępy... ale co innego - takie małe czerwone cóś bardzo nisko na brzuchu, może ze 3 sztuki... wyżej smaruję się balsamem i oliwką, a tam nisko jakoś chyba nie dojechałam i dlatego... skóra mi się naciąga, brzuch mam spory, to pewnie dlatego
mata z masy solnej figurki :-), a szopka drewno siano
Doris zdjęcie mam ale chyba z przed 2 lat jak dopiero trenowaliśmy te szopki ;-)
szopka 1.jpg szopka 3.jpg
na tych zdjęciach akurat są te mniej dokładnie wykonane

u nas znów pięknie słoneczko świeci; trzeba iść na spacerek

jakie śliczne szopki.
Nas wcięło na parę dni. Bezsenne noce - odsypianie w dzień. Straszny tydzień.
Życzę udanego popołudnia mamuśki.

Perelandra - śliczne szopki i super pomysł, muszę wykombinować trochę czasu i może też coś uda nam się sklecić... Ja smaruję cały brzuch oraz boki - tak samo robiłam w pierwszej ciąży i wtedy obyło się bez rozstępów. Rozstępy podobno wyglądają na początku jak czerwone ryski, zadrapania.

ciesze się, że się podobają; drewno mamy od kolegi stolarza, siano od siostry ze wsi, a masę solną z biedronki ;-):-D
co do rozstępów, to ja na początku myślałam, że mi się odbiły szwy albo kokardki z bielizny ale potem t nie znikło i nawet moja mama stwierdziła, że to jednak rozstępy muszą być :baffled:

reklama
cześć kobietki

Perelandra śliczne szopki gratuluje talentu :tak: co do rozstępów to i ja zauważyłam na udzie i na pupie mi się robią już :crazy: ehhh ale ja to się spodziewałam może nie tak szybko, ale po mamie, która ma skłonności je odziedziczyłam...

ja obiadek już mam gotowy dziś zupka porowa z biała kiełbaską przepis był w gazetce z biedronki pyszna jest :-) ale bałam się że może być jednak niewypał i zrobiłam jeszcze pieczonego kurczaczka do tego jeszcze frytki idę zaraz robić, kilka ziemniaków i mnnniam palce lizać :-D

dziewczynki ale wy chorujecie, co jest :-( dużo zdrówka wam życzę!!!

co do bezseności nocnych coś o tym wiem i też ubolewam nad nieprzespanymi nocami widać taki nasz urok... dobrze mi sie za to dziś spało ale musiałam wstać i iść do laboratorium ale nie zdążyłam hehe, rano jak nigdy po przebudzeniu mi się nie chciało siusiu w końcu zrobiłam i poszłam ale... że mam obciążenie glukozą to pani mnie na jutro zaprosiła, na szczęście mam blisko to zrobiłam sobie spacer (oczywiście mocz został żeby jutro nie było powtórki ;-))

lecę te ziemniaki obrać i pokroić do usłyszenia później miłego popołudnia życzę

Do góry