reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Mini55 - no teraz to już ok:p w ciąży z Jagodą gdyby nie drak miesiączki i rosnący brzuch to nie wiedziałabym że jestem w ciąży. Ta zaczęła się troszku inaczej (wymioty) ale już jest oki:) wsio super:) no poza tym że już nie śpię w nocy prawie wcale(matko a gdzie do końca ciąży?:eek:). No i jeszcze zdarzy mi się "oddać" jedzonko jak coś nie tak zjem,albo za szybko ale nie ma co narzekać;-) są babki co całą ciążę wymiotują,leżą,biorą jakieś tablety i w ogóle mają przerąbane i co dzień drżą o życie maleństw,a ja tu troszku wymiotów i mało spania - jakoś przeżyję hehe

reklama
Moja dwulatka już grzecznie śpi. Ale nie śpi w dzień w ogóle.

Współczuję bardzo wszystkim z mdłościami i wymiotami - ja ani w pierwszej ciąży ani teraz w ogóle nie miałam takich dolegliwości. Za to zwłaszcza na początku ciąży byłam wiecznie głodna, jadłam z sześć razy dziennie plus w nocy wycieczka do lodówki po jogurcik czy jakieś coś, jeśli się obudziłam. Na razie mam 5,5 kg na plusie. W pierwszej ciąży przytyłam 13 kg.

W piątek jedziemy z mężem na wycieczkę do Pragi, więc nie zajrzę do Was, ale postaram się wpadać w miarę możliwości. Pozdrowienia!

Ale sie tu dzialo tunia23 pozazdroscic takiej imprezy :) Ja po pracy jestem taka padnieta ...ze o 9 juz spie-ja chce weekend.No i nie jestem zadowolona z wizyty z polozna,nawet moj M byl w szoku,nawet zmienil zdanie i lecimy w grudniu do pl:)Zaczelam sie nawet zastanawiac nad porodem w pl,ale moze nie ma co panikowac i jeszcze poczekam....

13 kilo :szok: chciałabym tylko tyle przytyć
jak na razie to tylko z Klaudia 15 a tak ponad 20

kurka narzekamy na naszą służbe zdrowia,ale opieka nad ciężarnymi jest lepsza niż w UK dajcie spkój wizyta co 4 tygodnie to długo nam się wydaje a 3 razy w ciągu ciąży to już paranoja

Ostatnia edycja:
Mini55 - ale moje ciśnienie zawsze książkowe,albo i lepsze:-) a szybkie bicie serca to było niby przez nadczynność tarczycy (miałam kilkakrotne KTG i nic złego nie wykazało poza za szybkim pulsem),ale wiem że i teraz są dni że serducho mi wali jak oszalałe bo mam ciśnieniomierz co pokazuje tętno. A nie śpię nie wiem czemu. W 1wszej ciąży nie spałam dopiero dobrze po połowie ciąży,a teraz już jakiś czas ciepię na bezsenność. Nie idzie usnąć i już, nie da się ułożyć,wsio przeszkadza no i wszystko słyszę (ale to akurat moja przypadłość od zawsze - w nocy mucha pierła a ja słyszałam:-D)

Ola często ciąża wywala to, co w naszym organizmie może w przyszłości szwankować. Jednoczesnie bardzo często ciąża "leczy" różne choroby i wygląda na to, że w Twoim przypadku wyleczyła problemy z tarczycą :tak:

Bylismy z mała u lekrza, bo znów zagorączkowała i kaszel okropny - zapalenie gardła i krtani, osłuchowo na szczęście czysta, ale i tak biedna męczy sie z potwornym kaszlem... No i panie doktor potwierdziła nasze przypuszczenia, że 6 wychodzą :sorry: W aptece wydałam na leki 100zł :confused2: oby chociaż pomogły... Do niedzieli siedzimy w domku i sie kurujemy. Jakby tego było mało, ja mam to samo co Dobrusia, tylko w lżejszej formie... ehhh. Spadam do łóżka, bo dzis kolejna cieżka nocka będzie...

dobrywieczor laski:tak:juz pewnie wszystkie spicie...
tunia wybacz nieobecnosc na wczorajszym wieczorku ale o 19 padlam i wstalam dzis o 14:eek: niewiem jakies przesilenie czy co? ale widze, ze imprezka byla udana - dobre 2h zajelo mi nadrabianie was :happy:

ja kiepski humorek dzis mam, moze jutro lepiej bedzie....
mata zycze zdrowka dla ciebie i malej:sorry:
a wam laski zycze spokojnej przespanej nocy;-)

reklama
ja jak zwykle nocna porą siedzę
tunia impreza była I klasa, do tego stopnia że odpadałam bez pożegnania :-p
mata mam nadzieję ,że Dobrusia szybko wróci do zdrowia, i że Ty się nie rozłożysz na dobre;
co do masy solnej , to ja bardzo lubię lepić różne stworki, mój mąż nawet wczoraj stwierdził, że jak mi się nudzi i nie mam co ze sobą zrobić w ciąży to mi kupi 10 kg mąki i 10 kg soli żebym mogła zacząć lepić, a potem on to będzie sprzedawał... w ciągu ostatnich dwóch lat robiliśmy na Święta szopki ze sklejki z figurkami z masy solnej w środku :-)

Wczoraj zauważyłam, że zaczęły mi się robić rozstępy na samym dole brzucha - chyba jestem pierwsza wśród marcówek, a miałam nadzieję że mnie to ominie :no: chyba trzeba bardziej intensywnie się smarować:eek:
Co do wymiotów to moja znajoma jest w 12 tc i schudła już 12 kg przez to że ciągle wymiotuje, nawet nic nie jedząc; była w szpitalu, trochę ją podratowali kroplówkami ale nie mogą jej w żaden sposób pomóc :-(

Wszystkim chorowitkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia

Ostatnia edycja:
Do góry