reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

mój mąż wczoraj w sklepie zawriował na punkcie nosidełka babybjorn, nie mam pojęcia czy te wszelkie nosidełka są dobre dla dzieci, bo gdzieś kiedyś mi się obiło o uszy, że niekoniecznie to jest dla dziecka zalecane, ale on się uparł, że koniecznie takie musi miec:D
Babybjorn to chyba z tych niepolecanych "wisiadeł" czyli nosideł, w których dziecko jest w złej pozycji. Ale pewna nie jestem, więc lepiej doczytać.
Ja się już zdecydowałam na chustę.

A co do zakupów to... mi się zwyczajnie nie chce:szok:. Może to dziwne, ale zupełnie mnie nie ciągnie do kompletowania wyprawki. Chociaż wczoraj oglądałam pieluchy tetrowe na allegro, chyba sobie w Polsce takie kupię, bo tutaj nie widziałam takich kolorowych i we wzorki:-D.

reklama
dobrywieczor marcowki ;-)
ja dzis posprzatalam chatke, pranko zrobione i rosolek ugotowany :-)

ivi- coz za przyplyw energii moze sie podzielisz? ... '
kamiledi Ty chyba tez nie masz co narzekać na brak energii skoro tyle dziś zdziałałaś... ja tam całą tę energię marnuję, bo mam prowadzić wypoczynkowy tryb życia
tricia mnie też się właściwie nie chce... z resztą prawie nie wychodzę z domu, a na allegro to nie to samo

O patrzcie akurat tesciowa wrocila od kolezanki ( mloda dziewczyna ;-) ) z całym kartonem ciuszkow dla małego :szok: A ja nie mialam zandej rodziny iz najomych by cos dostac i myslalam ze wszystko od 0 bede kupowac.. A tu kilkanascie bodziaczkow malych, kilkadziesiat pajacykow, ramperow czy jak to sie tam jeszcze zwie.. rozne rozmiary od 52 do 68 naprawde ciuszkow do domku na pierwsze chwile mam juz od groma :-) Zamiast kupowac bodziakow i takich podstawowych bede mogla kupic jakiej bajeranckie dżiny co mi sie tak podobaja na spacerek :-D No i wiekszosc niebieska wiec juz wyjscia nie ma :rofl2:

Mnie podobnie jak tricie nie ciagnie do zakupow jakos - wydaje mi sie ze duuuzo czasu do tego dnia bedzie ;] wiem ze musze kupic jakis takie cienszy polarowy lub "miskowy"kombinezon i pare nowych body z dlugim rekawkiem i tyle a jeszcze rozek i pare pieluch tetrowych reszte-wydaje mi sie ze mam, bede sprawdzac po 34 tc. Jeydnie osbie kupilam kosuzle do spzitala, bo po pierwsyzm porodzie mam takie dla babc w kratke rozmiar 5xl -maz kupywal na gwalt haha ,wiec chcac nie chcac na porodowce wzbudzalam sensacje haha ;]

Ja wlasnie siedze z farba na glowie, jescze czeka mnie regulacja brwi i calej reszty ale to chyba na jutro zostawie ;]
pomylam ,posprzatalam pranie powiesilam i brzuch dal sie we znaki wiec reszte olalam i tak uwazam ze sukcesem bylo wyprasowanie 7 automatow . Teraz chyba bede co dwa prania prasowac zebym zas godzine przy zelasku nie siedziala !

no właśnie Amandla, ja sama jestem po 3 poronieniach :-( więc się nie spieszę z niczym... chociaż wierzę, że tym razem będzie dobrze

wiem e pewnie juz pisalas ale w kotrych tygodniach mialas te poronienia ? no i ja wierze ze terazbedzie wszytsko dobrze ;]

dziewcyzny - czy wszytskie maja wilcze apetyty ?czy ktoras je normialnie tzn tak jak przed ciaza, moe ciutke wiecej ?

Bo ja w pierwszje ciazy na tym etapie mialam plus 10 kilo teraz plus 4 ....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja mam mega apetyt, wolę się nie ważyć;D żeby się nie stresować, zacznę się ważyć później;D
Angel gratuluje łupów;D

kamilaedi ale w uk to nie za duży problem, ciuszki dla dzieci są w przyzwoitych cenach i dobrej jakości... sama wysyłałam znajomym ubranka do pl... ja zaczęłam już kompletować powoli i kupować na przecenach :-) zaczęłam od butelek...

Nie no nie spodziewałam się wiec naprawde mi fajnie teraz :-)
A ja wlasnie nie mam az takiego apetytu..jem bardziej regularnie wiec moze to sie odbije na wadze..ale zeby jakos extra jesc to nie..

a co do cen w uk pewnie, ale zamiast teraz kupowac masy bodow i spichow takich do domu co wiekszosc czasu sie dziecko przebiera to mozna juz kase przeznaczyc na fajniejszy ciuch czy potrzebny gadżet :-)

Butelki to heeen jeszcze poczekaja ;-)

kamilaedi ale w uk to nie za duży problem, ciuszki dla dzieci są w przyzwoitych cenach i dobrej jakości... sama wysyłałam znajomym ubranka do pl... ja zaczęłam już kompletować powoli i kupować na przecenach :-) zaczęłam od butelek...

ta to fakt, ze jest nienajgorzej z cenami tu, ale mimo wszystko wozek,lozeczko, ciuszki itd itd itd a u nas wszystko z jednej pensji, bo ja nie pracuje :-) takze czekamy do usg i zaczynam powoli kupowac ;-)

reklama
kamila powiem Ci, ze ja mebelki bede z polski ciagnac ;-)
Bo te akurat maja swoja cene w UK.
ja chce na poczatek kolyske a ona 70-90 funtow z materacykiem - nie zawsze.
W PL na allegro od producenta przepiekne nowiutkie , z materacykiem, kolderka, podiusia, poszewkami, ochraniaczami w slicznych kolorkach, baldachimkiem no cudenko- za 350 zł!

Do góry