reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Ja chyba wolałabym nie zauważyć takiej zmiany u siebie, bo sama siebie zaczynam tym denerwować...

Chyba to mnie najbardziej do szału doprowadza, hehe.
Przeżyyyyyyje...
Mój Pan chyba tyż.:eek:

reklama
ja sól, pieprz czarny, ziołowy i mnóstwo zielonego (seler, por i pietruszka). to w zupach. Oczywiście liść laurowy i ziele angielskie do niektórych zup (np ogórkowej, pomidorówki czy kapuśniaka, bo te "wielowarzywne" - np kalafiorowa muszą być "lżejsze";) ).
A zawsze na kostkach gotowałam (z czystej wygody) albo chociaż doprawiałam vegetą.
zioła prowansalskie uwielbiam. i oregano - szczególnie w spagetti własnie :)
A tymianek i cytrynka to do zapiekanego pstrąga z piekarnika :)
Manta - nie dziwię się humorkom :) ale najważniejsze że widzisz że widzisz że coś jest nie teges i rozmawiacie o tym z M :) A Ty sobie Karmi strzel na pociechę ;)

hej dziewczynki:) mój małzon wybył wlaśnie na meeting z kolegami, a ja byczę się na kanapie;) dzisiaj rano po śniadaniu pierwszy raz poczułam takie fajne pukanie od środka;D myślę, że to dzidzi, bo takiego wrażenia nie miałam nigdy wcześniej:D muszę nadrobić czytelnicze zaległości na forum, bo nie zaglądałam do Was chyba dwa dni.
Pojechaliśmy dziś z mężem pooglądać łóżeczka i znaleźliśmy śliczne łózio dla dziecka, które oczywiście kupimy pewnie tuż przed rozwiązaniem, bo póki co nie mam odwagi robić takich zakupów:)

ivi - karmi nigdy mi nie smakowało , fuj, fuj:-) murzynka ekspresowego sobie zrobiłam - właśnie sie piecze. aa co!

Amandla - my mamy to samo z tą odwagą, a raczej brakiem odwagi. Poczekamy do samego końca. Ja mam o tyle fajnie, ze tata pracuje w hurtowni z artykułami dziecięcymi więc nie będę musiała jeździc tu i tam, by oglądać, a i taniuśko dostaniemy:-))) Ja to nawet nie mam odwagi rozgladac się jeszcze za takimi rzeczami ;p

Manta - ja nauczyłam się pić karmi jak karmiłam Tymka, a mój maż z przyjacielem w weekendy testowali nowe drinki ;) oni wódeczka, a ja karmi :D tylko potem musiałam co chwile wkładki laktacyjne zmieniać bo mnie zalewało... ;) (karmi wzmaga laktacje bo zawiera słód jęczmienny)

Ivi zapodaj przepis na pstrąga z piekarnika :tak: Mam ochotę popróbować rybki :-)

Jakie są najlepsze morskie rybki ?? Polecicie coś ??:rolleyes2:

Manta
to polecam "leszka" :-)

Mata niezłą masz listę zakupów :-) maż przeżył jak zobaczył ??:-D

Ivi nie wiedziałam że słód jęczmienny wzmaga laktację ... Ja raz próbowałam na laktację ale wygazowane ... Nie dało się tego wypić :baffled:

dziewczyny ja też się nie rozglądam za takimi zakupami, chociaż ostatnio patrzyłam na allegro w jakiej cenie są komody z przewijakiem - ale to tak z czystej ciekawości
kuzyn mojego męża kupił ubranka i inne rzeczy jak mu się syn urodził - czekały na niego w sklepie spakowane i jak dostał cynk z porodówki, że ma syna to poszedł i kupiła (a właściwie zapłacił za to co zona wcześniej wybrała i było spakowane w reklamówki ;-))

Perelandra - takei "dogadanie" się w sklepie wydaje mi się fajne, jeśli nie chce się kupować wcześniej., Zdaje się że większe hurtownie taką "ofertę" mają? idziesz sobie kiedy chcesz do sklepu z listą, oni zapisują co wybrałaś a potem tatuś tylko jedzie, płaci i odbiera:)już po fakcie, czyli po szczęśliwym porodzie :)

reklama
dziewczyny ja też się nie rozglądam za takimi zakupami, chociaż ostatnio patrzyłam na allegro w jakiej cenie są komody z przewijakiem - ale to tak z czystej ciekawości
kuzyn mojego męża kupił ubranka i inne rzeczy jak mu się syn urodził - czekały na niego w sklepie spakowane i jak dostał cynk z porodówki, że ma syna to poszedł i kupiła (a właściwie zapłacił za to co zona wcześniej wybrała i było spakowane w reklamówki ;-))

He, ja bym tak nie wytrzymała . Musiałam mieć wszystko przygotowane i poustawiane przed porodem :tak: Zresztą taką frajdę mi to sprawiało że nie wyobrażam sobie pozbywać się tej przyjemności ...

Do góry