reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Angel, aż ja sama sprawdziłam dokąd sięga mi macica i wydaje mi sie że prawie do pępka (koniec 15tc). A sprawdziłam to macając się po brzuchu i aż do pępka jest taki twardszy jakby, a powyżej to już bardziej czuję taką galaretkę z tłuszczu bardziej miękką. Nie wiem czy tak się sprawdza, ale tak mi się zdaje:)

reklama
Angel - nie martw się, ja też nigdy nie wiedziałam gdzie jest to słynne dno macicy ;) teraz wiem że jest ponad pępkiem bo dzidzia - jak leżę - mnie kopie wyraźnie w pępek i ponad, ale gdzie jest konkretnie - nie mam pojęcia i nie myślę nawet o tym:D po co?:D
a brzuch miękki jest duuuuużo lepszy niż twardy ;) generalnie to mit że w ciąży brzuch jest twardy. Twardnieje jak są skurcze jakieś, a normalnie jest mięciutki przecież :)

jak walka z kotem?:D

Mata a co chcesz kupować ?? Do łazienki czy w ogóle do domu ???

Ivi gratulację dla synka :tak: zupka pewnie była pyszna więc miał motywację :-)
Ja od dłuższego czasu robię bez ulepszaczy tzn odkąd Borysek zaczął jeść z nami :tak:
Dużo smaku daje lubczyk , liśc laurowy i ziele angielskie
Pochwal się swoimi patentami :tak:
dziś u mnie była pomidorowa . Borysek zajadał i pochwalił że przepyszna mi zupa wyszła :-D

Angel ja sobie też nie bardzo umiem wyczuć , ale ja chyba mam bardziej w środku bo puki co nie mam jeszcze brzuszka :sorry2:

Tunia
na panieński musisz przygotować swoje zdjęcie w sukience ;-)

ivi mimo tego, ze zlosnica to teraz drze sie i ledwo trzymajac sie na lapach wspina mi sie na fotel wiec musze ja miec na kolanach lub brzuchu i taaak mi nie wygodnie :-p

A jak lezala mi na brzuchu to pyknelo mi z tej strony brzucha cos dwa razy :szok:

co do twardoisci-sie nie znam, nie mialam do czynienia z wieloma ciezarnymi ..ale mpsiapsiole wymacalam po brzuchu w 7 msc sporo i twardy taki byl , nie wiem no :-p
ja czuje taka twardsza jakby powloke na calej dlugosci brzucha do polowy dlugosci biedzy pepkiem a mostkiem.

własnie zdałam sobie sprawę jaki ze mnie się potwór zrobił wstrętny w Stanie Błogosławionym.

Ukochany po cięzkim tygodniu pracy chce sobie odsapnąc w męskim gronie, a ja gotowa miec o to pretensje i żal... mamma mia!

Może to dlatego, że sama chętnie bym wyszła na jakiegos drinusia, albo zimne piwko i pogawędziła do rana w towarzystwie? hmm..

Nadwrażliwa sie zrobiłam i zaczyna mnie to doprowadzać do szaleństwa.
Coraz częściej płacz przeplata się ze złością...

Czy to do jasnej-ciasnej normalny stan? dalej tak pójdzie to mnie Pan zostawi (żarcik;p), albo pojde do psychologa na jakieś konsultacje.

Musze sobie znaleźć jakies zajęcie na dziś, ale pomysłów brak.

Ehh, ehh...

manta hehehe witaj w klubie!
zawsze męza wrecz namawialam, idz z kumplami chociaz na chwile- bo ten moj kochany domator odrazu po pracy strzalka do domu ;)
A teraz nie dosc, ze jestem w innym kraju, w ciazy to napisal mi ze idzie na piwo a mnie nie opanowana furia naszla- naprawde nie wiem czemu ;((
Chyba racja, ze troszenke brakuje takiego luzu, zimnego piwka czy drineczka z lodem . wypadu do knajmy czy chociazby beztrosko spedzonej nocy przed filmami ze szklaneczka..
A teraz dupa :-p

Ivi gratki dla synka! Czas najwyższy żeby zaczął jeść sam - fakt - sprzątania masa, ale radośc malucha ogromna ;-) ja bez przypraw w proszku, zup i sosów obywam się z powowdzeniem od 3 lat i dobrze mi z tym :-p za to coraz więcej ziół poznaję - kiedys przede wszystkim oregano, bazylia i prowansalskei, a teraz uwielbiam tymianek (w zupie pomidorowej i spaghetti - mniam).

Mini do domu sporo rzeczy będzie trzeba kupić - wszystko do łazienki (całkiem inny wystrój, a te co mieliśmy to takie badziewiaste, aby były :zawstydzona/y:). Poza tym do wieszaki i ramki na zdjęcia, materiał na zasłonięcie wnęki, gdzie kiedyś będzie szafa - póki co szkoda kasy, więc z zasłona się pobujamy ;-) Minimum 3 zegarki (nie mamy żadnego), nowy chlebak, półki do kuchni i do pokoju, do małej regał i półka... oj będzie tego sporo...

Kobitki humorki to norma, niestety, a jak jeszcze ktos charakterny :sorry2:

oj tak to jest dziewczyny - my teraz jak pies ogrodnika, a poszłoby się z kumpelą na piwko, albo martini...
ivi ja też tylko sól, pieprz i ewentualnie jakieś zioła (uwielbiam oregano) bez kostek i żółtych mieszanek obywam się już od bardzo dawna

No mój domatorem nie jest z natury, ale jest ze mna, jest przy mnie...
Po pracy tez wraca od razu do domku..

Nie wiem co mnie napadło dziś. ;o
Może za bardzo lubię spędzać z nim czas? hehe:-))

chłop raz na miesiąc chce iść z kolegami posiedzieć, a ja bliska awantury.

Przeprosiłam ładnie i wygoniłam do kolegów.
Ale drineczek za mną chodzi, oj chodzi...
Na pocieszenie Mój Pan wypije za mnie ;)) phi! żartowniś.

Będę się objadała dziś z tej "rozpaczy".

reklama
Do góry