reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Angel, aż ja sama sprawdziłam dokąd sięga mi macica i wydaje mi sie że prawie do pępka (koniec 15tc). A sprawdziłam to macając się po brzuchu i aż do pępka jest taki twardszy jakby, a powyżej to już bardziej czuję taką galaretkę z tłuszczu bardziej miękką. Nie wiem czy tak się sprawdza, ale tak mi się zdaje:)

reklama
Angel - nie martw się, ja też nigdy nie wiedziałam gdzie jest to słynne dno macicy ;) teraz wiem że jest ponad pępkiem bo dzidzia - jak leżę - mnie kopie wyraźnie w pępek i ponad, ale gdzie jest konkretnie - nie mam pojęcia i nie myślę nawet o tym:D po co?:D
a brzuch miękki jest duuuuużo lepszy niż twardy ;) generalnie to mit że w ciąży brzuch jest twardy. Twardnieje jak są skurcze jakieś, a normalnie jest mięciutki przecież :)

jak walka z kotem?:D

Mata a co chcesz kupować ?? Do łazienki czy w ogóle do domu ???

Ivi gratulację dla synka :tak: zupka pewnie była pyszna więc miał motywację :-)
Ja od dłuższego czasu robię bez ulepszaczy tzn odkąd Borysek zaczął jeść z nami :tak:
Dużo smaku daje lubczyk , liśc laurowy i ziele angielskie
Pochwal się swoimi patentami :tak:
dziś u mnie była pomidorowa . Borysek zajadał i pochwalił że przepyszna mi zupa wyszła :-D

Angel ja sobie też nie bardzo umiem wyczuć , ale ja chyba mam bardziej w środku bo puki co nie mam jeszcze brzuszka :sorry2:

Tunia
na panieński musisz przygotować swoje zdjęcie w sukience ;-)

ivi mimo tego, ze zlosnica to teraz drze sie i ledwo trzymajac sie na lapach wspina mi sie na fotel wiec musze ja miec na kolanach lub brzuchu i taaak mi nie wygodnie :-p

A jak lezala mi na brzuchu to pyknelo mi z tej strony brzucha cos dwa razy :szok:

co do twardoisci-sie nie znam, nie mialam do czynienia z wieloma ciezarnymi ..ale mpsiapsiole wymacalam po brzuchu w 7 msc sporo i twardy taki byl , nie wiem no :-p
ja czuje taka twardsza jakby powloke na calej dlugosci brzucha do polowy dlugosci biedzy pepkiem a mostkiem.

własnie zdałam sobie sprawę jaki ze mnie się potwór zrobił wstrętny w Stanie Błogosławionym.

Ukochany po cięzkim tygodniu pracy chce sobie odsapnąc w męskim gronie, a ja gotowa miec o to pretensje i żal... mamma mia!

Może to dlatego, że sama chętnie bym wyszła na jakiegos drinusia, albo zimne piwko i pogawędziła do rana w towarzystwie? hmm..

Nadwrażliwa sie zrobiłam i zaczyna mnie to doprowadzać do szaleństwa.
Coraz częściej płacz przeplata się ze złością...

Czy to do jasnej-ciasnej normalny stan? dalej tak pójdzie to mnie Pan zostawi (żarcik;p), albo pojde do psychologa na jakieś konsultacje.

Musze sobie znaleźć jakies zajęcie na dziś, ale pomysłów brak.

Ehh, ehh...

manta hehehe witaj w klubie!
zawsze męza wrecz namawialam, idz z kumplami chociaz na chwile- bo ten moj kochany domator odrazu po pracy strzalka do domu ;)
A teraz nie dosc, ze jestem w innym kraju, w ciazy to napisal mi ze idzie na piwo a mnie nie opanowana furia naszla- naprawde nie wiem czemu ;((
Chyba racja, ze troszenke brakuje takiego luzu, zimnego piwka czy drineczka z lodem . wypadu do knajmy czy chociazby beztrosko spedzonej nocy przed filmami ze szklaneczka..
A teraz dupa :-p

Ivi gratki dla synka! Czas najwyższy żeby zaczął jeść sam - fakt - sprzątania masa, ale radośc malucha ogromna ;-) ja bez przypraw w proszku, zup i sosów obywam się z powowdzeniem od 3 lat i dobrze mi z tym :-p za to coraz więcej ziół poznaję - kiedys przede wszystkim oregano, bazylia i prowansalskei, a teraz uwielbiam tymianek (w zupie pomidorowej i spaghetti - mniam).

Mini do domu sporo rzeczy będzie trzeba kupić - wszystko do łazienki (całkiem inny wystrój, a te co mieliśmy to takie badziewiaste, aby były :zawstydzona/y:). Poza tym do wieszaki i ramki na zdjęcia, materiał na zasłonięcie wnęki, gdzie kiedyś będzie szafa - póki co szkoda kasy, więc z zasłona się pobujamy ;-) Minimum 3 zegarki (nie mamy żadnego), nowy chlebak, półki do kuchni i do pokoju, do małej regał i półka... oj będzie tego sporo...

Kobitki humorki to norma, niestety, a jak jeszcze ktos charakterny :sorry2:

oj tak to jest dziewczyny - my teraz jak pies ogrodnika, a poszłoby się z kumpelą na piwko, albo martini...
ivi ja też tylko sól, pieprz i ewentualnie jakieś zioła (uwielbiam oregano) bez kostek i żółtych mieszanek obywam się już od bardzo dawna

No mój domatorem nie jest z natury, ale jest ze mna, jest przy mnie...
Po pracy tez wraca od razu do domku..

Nie wiem co mnie napadło dziś. ;o
Może za bardzo lubię spędzać z nim czas? hehe:-))

chłop raz na miesiąc chce iść z kolegami posiedzieć, a ja bliska awantury.

Przeprosiłam ładnie i wygoniłam do kolegów.
Ale drineczek za mną chodzi, oj chodzi...
Na pocieszenie Mój Pan wypije za mnie ;)) phi! żartowniś.

Będę się objadała dziś z tej "rozpaczy".

reklama
Do góry