reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Mata - my mieszkamy na 35-ciu metrach - jeden pokój przedzielony meblościanką. We czwórkę będzie nam ciasno. Jak tylko uda nam się sprzedać to mieszkanie, to kupujemy większe, ale na początku będziemy chyba mieszkać u moich rodziców - też w jednym pokoju, dopóki mieszkania nie wybudują (jeśli będzie w budowie) i dopóki go nie urządzimy. Perspektywy wiec są, ale musi się znaleźć kupiec.

Moja siostra też zachwalała te Rosmanowe pieluchy, ale u noworodka wolę stosować sprawdzone, jak będzie starsze i cenowo będzie się opłacać, to je wypróbuję.

reklama
Ola - ja przy wyjściu ze szpitala byłam zaskoczona, że po porodzie musiałam jeszcze jakiś czas nosić ciążowe spodnie - jakoś wcześniej wydawało mi się, że brzuch od razu po porodzie się zmniejsza.

Czołem!

lastepetunia- to Twoja sis mieszka w centrum, to kawalek ode mnie, bo ja od strony Gliwic, niby to jeszcze centrum, ale przed samym Maciejowem, szkodaaaa kurde, ale moze jak mi sie poprawi, a Ty znowu przyjedziesz to sie uda, aaaaa i jakbys byla chetna to ja zapraszam zawsze do siebie w swoje skromniutkie progi, na jakas herbatke.
ahaaaa na wybory nie idziecie jak bedziecie na wyjezdzie???

no i leje! a moje dziecko od rana w spiewajacym humorze, chyba sie wczoraj wyspala za wszystkie czasy hhehe.

tez bym kupila troche pamperow na zapas, ale z husteczkami nie ryzykuje, to sie okaze po porodzie, jak wrazliwa dupcia bedzie:-)
a jakie mialyscie te najmniejsze 1 ?? bo ja juz nie pamietam, chyba huugisy (czy jak to sie pisze:zawstydzona/y:) i nie wiem sama jakie kupic.

Dziękuję za zaproszenie napewno jeszcze przed rozwiązaniem skorzystam, bo do siostry jeźdżę co jakiś czas :)
a z tymi miastami to nawet nie wiadomo kiedy gdzie sie jest w danym miescie :p moja siostra pracuje w gliwicach i czasami jade z nia do pracy na chwile jak ma wolne i nim się obejżę to juz sa Gliwice a nie wiadomo kiedy Zabrze minęliśmy :p

na wybory może jeszczę zdążymy u siebie w miescie bo do 21 są a napewno gdzieś po obiedzie w niedzielę bedziemy chcieli wyjechac, mamy ok 3,5 h jazdy (niecałe 250km) więc moze jeszcze zdazymy zagłosować :)

co do pampersów to akurat kupiłam rozm 2 bo 1 nie było w promocji ale 2 sa od 3-6kg wiec beda ok :) i firmy Pampers. Ale moja koleżanka mi np. poleca Rossmanowe pampersy nie są dorgie a podobno dobre :) jak urodzi sie dzidza to bede miała zamiar wypróbowac bo wiadomo cena moga sie różnic co jest na plus a jakosc prawie taka sama może byc :) a wiadomo pampersy beda szły jak woda wiec nawet na nich mozna troszke przy oszczędzić jak komuś nie przeszkadza że marka inna.

Mini- oooo dzieki za pocieszenie z moją gapą, mam nadzieje, ze tak jak Twoj synus sie rozbryka w koncu jakos...ja wiem, ze to niewychowawcze, ale ja sama jej mowie, ze ma isc do przedszkola sie wyszalec, pozniej sie jej pytam czy szalala, twierdzi, ze tak, ale nie wiem co to oznacza w jej mniemaniu, bo tak jak mowilam, czesto ja zastaje jak tak sobie siedzi jak sierotka:confused:
a szlafroczek dopiero bede lukac na all., bo mialam teraz rozmowe z kumpela przez skypa.

Doris- my teraz mieszkamy w takim malym domku po moich rodzicach i modle sie, zebysmy przynajmniej z rok mogli tu jeszcze pomieszkac, bo my swoje wlasne mieszkanko tez mamy takie wielkie jak Wy- cale 34 m, masakra, nie wyobrazam sobie,zebysmy musieli tam isc mieszkac cala nasza 4 .

spodobaly mi sie te huggisy z wycieciem na pepuszek, takich 3 lata temu na pewno nie bylo, musze je kupic i wyprobowac, ale nie wiem ile kosztuja itd

aha laski jak ja Wam zazdroszcze tych dentystow, tez bym bardzo chciala pojsc, bo mam co leczyc, ale kasy na takie wydatki nie ma kurde!!

Ajako - różne artykuły czytałam i było napisane, że rozwój społeczny dzieci zaczyna się w wieku 3-ech lat, a Twoja dopiero co skończyła 3. Moja Emilka - zawsze zadziwiająca nas swoją śmiałością i ciągotami do zabawy z dziećmi, na początku przedszkola też się z nikim nie bawiła. Na zebraniu też rodzice zaniepokojeni pytali się dlaczego ich dzieci się bawią same, a przedszkolanka powiedziała, że w tym wieku to normalne, a jeśli jeszcze dziecko jest nieśmiałe, to trudniej mu się przełamać.

Olavip najbezpieczniej chyba a wyjście przygotowac ciążowej rzeczy (ja wracałam w tym w czym przyjechałam) - ewentualnie pasek dorzucic jakby brzuszek całkiem znikł (każdej to zyczę, ja sie nawet nie łudze że tak będzie :zawstydzona/y:)

Mini fajne te wielorazowe, ponoć wcale nie są tak uciązliwe jak mogłoby się wydawać no i juz na przestrzeniu kilku miesięcy widac oszczędności, ale ja wolę nie ryzykowac, poprzednio miałam taka deprechę, że zmycie naczyń po obiedzie to było nie lada wyzwanie, a co dopiero pranie co chwile pieluch :baffled:

Doris fanie, że macie perspektywy - jak kupiec się znajdzie, to wieksze mieszkanie załatwiacie :tak: u nas takich perspektyw brak (no może jak wróce do pracy, ale to i tak najpierw 2-3lata będe pracowac na spłate kredytu za to mieszkanie :sorry2:) i myślec o większym lokum będziemy mogli gdzieś za 5-6 lat dopiero... jak znów jakas fasolka nie wyskoczy :-p ale wtedy mamy plan B (zamiana pokojów - tzn. maluchy do dużego my do mniejszego) i też damy radę - kiedyś w kuchni i pokoju całe wielopokoleniwe rodziny mieszkały, a gdzie jest miłśc, to nie stoi na przeszkodzie brak miejsca ;-)

Mata - dokładnie też tak myślę - ja też nie szukam na gwałt mieszkania byle jakiego - właściwie w tej chwili moglibyśmy kupić dwupokojowe, ale wolę poczekać na sprzedaż i kupić trzy pokoje. A jeśli przyjdzie nam mieszkać w jednym pokoju we czwórkę to też damy radę - już nawet mam plan jak wszystko poustawiać jak będzie taka potrzeba. Jak byłam mała, to mieszkaliśmy u dziadków w 6 osób w dwóch pokojach i jakoś się żyło.

Ola - ja przy wyjściu ze szpitala byłam zaskoczona, że po porodzie musiałam jeszcze jakiś czas nosić ciążowe spodnie - jakoś wcześniej wydawało mi się, że brzuch od razu po porodzie się zmniejsza.

haha że ja będę jeszcze w ciążowych to wiem - po Jagodzie jeszcze dobre pół miesiąca jak nie miesiąc w kieckach ciążowych śmigałam...
Chodziło mi o maleństwo hehe przepraszam nie napisałam może wyraźnie,że o maleństwo chodzi hihi

hej dziewczyny w ten hmm sloneczny dzien
Ja dzis mam wielki plan kupna spodni:) mam nadzieje ze cos znajde. Martwi mnie moj zab, bedac w pl bylam u denstysty i wszystko ok ,ale jak wracalam bylo tak wysokie cisnienie w samolocie czaszka pekala doslownie i bolaly mnie zeby -jeden boli mnie do dzis takie uczucie jak bym miala cos miedzy zebami ...no ale boje sie isc tu do dentysty hmm.

Co do pieluszek to jestem zdecydowana na wielorazowe jak Mini55 tylko zastanawiam sie czy otulaczale i tetra ew wklady bambusowe czy pieluszki z kieszonka , w sumie ogladalam wszystkie mozliwe i moze warto zrobic mix .
Mini55 a ty juz jestes zdecydowana? i jesli wybierasz otulacze to co do nich:tetra, muslina czy wklady np bambusowe czy formowanki? Moja znajoma kupila te z kieszonka one size i jej dzieciotka sie w nich topi 2,5 kg miala teraz ma z 3,5 i nadal sa luzne, w sumie otulacze te milo tez sa chyba od 3 kg.

reklama
Doris - Kochana my też mieszkamy w 1pokoju. W 4 będzie ciasno,ale damy rade!
My mamy plan przeprowadzki na 2013rok,na lato, mam nadzieję,będziemy się wprowadzać do naszego domu,chociaż są tacy którzy twierdzą że za rok na gwiazdkę już będziemy mieszkać, ale to jeszcze wszystko w praniu wyjdzie:)

Do góry