reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Witam was,

u mnie za oknem typowa szaro-bura jesienna słota brrr... mąż wczoraj dał popis i skończyli z kolegą docieplenie ściany, bardzo się cieszę bo na zimę nie będzie już takich strat ciepła, nie dość że ściana od północy to tylko cegła bo to taka część domku która powstała z 50lat temu....

wczoraj tak mnie dziewczyny natchnęły że i ja przejrzałam ubranka które dostałam od kuzynki, co prawda sporo było tego ale tylko część sobie zostawiłam, ucieszył mnie becik który tam znalazłam :-) w marcu myślę że może się jeszcze przydać :tak:
mam jeszcze dostać ubranka od kuzyna, szwagierki i od przyjaciółki więc sporo, przejrzę sobie je wszystkie i wtedy sama zacznę coś dokupować, a tak juz mnie korci bo do dziś jeszcze nic sama nie zakupiłam dla maleństwa. Zresztą sama stwierdziłam, że nie ma co tak szaleć bo wydatków czeka nas mnóstwo, szczególnie dla tych mam, które oczekują na swoje 1 dziecko i nie mają nic, a wózek, mebelki, kosmetyki i wiele tych drobiazgów pochłonie kasy...

no i od tego pisania o tych dentystach i mnie natchnęłyście żeby iść na kontrolę, przed ciążą miałam wszystko zaleczone ale to już od ostatniej wizyty rok minął
pójdę w przyszłym tygodniu po wypłacie, oby nic nie było nowego to poproszę o usunięcie kamienia i będzie git :-)
a w ciąży często osuwają się dziąsła stąd możemy odczuwać ból, Ewstra może u ciebie jest taki nerwoból po tym przelocie, ale myślę że nie ma co zwlekać i jak coś boli to lepiej iść z małym problemem niż czekać

Ostatnia edycja:
reklama
Ola temat pieluch , ubranek do szpitala pewnie będzie się nieraz przewijał :tak: ;-)
Ja chyba kombinezon zakupię , boję się że w połowie marca będzie jeszcze śnieg i zima pełną gębą :-D

Ewstra ja jestem zdecydowana na wilelorazówki . Moja siostra używała ale dopiero po roku . Poczytałam opinie i na początek chcę tetrę kilka muślinek i te wkłady z zestawu .
A potem chyba kieszonki , choć nie wiem jeszcze na 100 % Ale wolała bym raczej takie rozmiarowe niż one size bo są zgrabniejsze . A Ty zastanawiałaś się już nad pieluszkami ??

Mata ja nie tyle miałam doła przy Borysie co nie miałam na nic czasu bo cały czas był na rękach ale może jakoś dam radę z pieluchami , zresztą ręcznie ich prać nie będę a do prasowania mogę zaciągnąć męża :-)

Ola - z ubraniem dzieciaczka, to najlepiej zobaczymy jak będzie się zbliżał marzec. Dużo też zależy na kiedy która ma termin. Ja z Emilką miałam termin na 25-tego, a urodziła się 3-ciego kwietnia. Po dwóch tygodniach od jej urodzenia przyszły cieplutkie dni, a wiadomo, że do wózka jest kocyk i gondole mają jeszcze takie pokrowce, że po zapięciu w środku jest ciepło. Ja kombinezonu dla Emilki nie miałam, ale miałam ocieplany śpiworek do fotelika - taki z wycięciami na pasy bezpieczeństwa i tego używałam - również w wózku. Miałam też taką cieplejszą kurteczkę polarową, ale użyłam jej zaledwie kilka razy.
Mini - będę pełna podziwu, jeśli dasz radę z tymi wielorazowymi pieluszkami. Ja pamiętam, że przy Emilce i tak było ciągle mnóstwo prania - a to się ulało, a to coś przeciekło...

dziendobry dziewczyny ale mi sie pospalo dzis :-D
tunia- ja tez sie pisze na panienski :p a co do fryzurki to stawiam na pierwsza ;-)
kasiurek- ja odstawialam duphason w 13 tygodniu, i dalej czasem mnie pokuje, poboli w brzuchu... ale wydaje mi sie ze to macica sie rozciaga :) jedyne co minelo po odstawieniu duphasonu to bole glowy....

ivi- trzymam kciuki za wizyty u dentysty! taki maraton niezle... ja niecierpie dentysty gr....

ola- ja chyba tez zakupie kombinezonon dla dzidzi bo co zrobie jak bedzie zimno? bedzie bieganie w panice i kupowanie ...

co do pieluch to jam mam jakies kupony na dwie paczki hugissow i dwie paczki pampersow mysle, ze na poczatek sprobuje jednych i drugich i wtedy zadecyduje...do pieluch wielorazowych jakos niemam przekonania....

Witam Dziewczyny, ale tu ruch od rana!

Tunia, fryzura numer jeden no i e-panieński wtorek oj bedzie się działo :-D
Olavip, trzymam kciuki za domek, jak myśmy się przeprowadzali z 50m2 to normalnie szok i na początku starczała nam kuchnia+sypialnia+łazienka i zastanawialiśmy się po co nam taki dom, a teraz jest super, choć przy domu roboty sporo, ale ta cisza i własna zieleń wynagradza wszystko
Kasiurek, ja jeszcze na duphastonie pobiorę do 18tygodnia bo akurat mam wizyte u gin, biorę jeszcze witaminki ale no-spę już odstawiłam i jakoś jest ok, kłucia te w boku ustały, i chyba najem się czekolady choć mnie nie ciągnie aby zobaczyć czy mały coś tam się porusza, choć ostatnio mam wrażenie, że mnie łaskocze wieczorem od środko po brzuszku
Mini, poganiaj aby skończyli i dopilnuj, ja teraz musiałam leżeć plackiem i nie dałam rady stać i pilnować i właśnie mija 3ci tydzień jak teść robił podłogę w garażu z żywicy i niestety wszystko do bani, teraz już zerwane i jestem w punkcie zero i 3 tyg w plecy, plus doszło na nowo malowanie ścian, i szczerze powiem, że wolę wziąść obcego gościa fachowca zapłacić i mieć dobrze i na czas skończone, a tak wszystkie manele z garażu mokną na dzisiejszym deszczu, a mąż łaciną klnie, że hej, więc trzymam za Twój rodzinny remont kciuki

A teraz z innej beczki - z nudów zaplanowałam robić sama do bożego narodzenia na choinke filcowe serduszka, tylko gdzie ja filc kupię chyba w jakiejś pasmanterii? A macie jakieś pomysły na choinkowe stroiki?wiem, że jeszcze wcześnie, ale jakoś mnie naszło:-)
sercaXXL.jpg

zapraszam do licytacji ramki cyfrowej. Umożliwia ona oglądanie zdjęć, filmów oraz słuchanie muzyki - idealna do pokoju maluszka i nie tylko:

Ramka cyfrowa LG PF391 (1863182145) - Aukcje internetowe Allegro

prosze tu nie spamowac

dziewczyny masakra jakaś czekam na kasę z ZUS, już powinnam mieć chyba pieniądze za sierpień... dostałam na konto jakieś grosze bo jeszcze kilka dni z tych 33 u pracodawcy mi się zaliczyło, a teraz jestem bez grosza ile można czekać (niby ustawa mówi o 30 dniach) ale już chyba minęło, nie wiem czy dzwonić i się upominać bo jeszcze coś zaczną mnie nachodzić.... nie wiem co robić. Pytałam szefa ale on nic nie wiedział, miał dać znać tym księgowym co się zajmują naszymi sprawami pracowniczymi ale tez nie mam odpowiedzi.... dupa blada :wściekła/y:
ktoś też jest lub był w takiej sytuacji jak ja?

Aadka super wyglądają jeszcze suszone pomarańcze powieszone na choince jeśli chcesz mieć taką z własnych stroików to jest tego troszkę i super wygląda, ja w tym roku tez się przymierzam takie cuda porobić to się podzielimy pomysłami :-)

Ostatnia edycja:
u nas piernikowo.
Piernikowe ozdoby na choinke, piernikowa chatka..
uwielbiam jak pachnie pierniczkami.

Fajne jest też wspolne malowanie bombek... na wielkanoc jajka, na Boże Narodzenie bombki:-)))

podobają mi sie pierniczkowe maluteńkie koszyczki do, ktorych wkladam kilka ślicznych czekoladek.

ja się jeszcze w sumie nie zastanawiałam nad ozdobami...
za miesiąc, półtora będzie moja pora na to...wtedy zaczynamy tworzyć cudeńka.

Lubię malować na biało szyszki, ktore ląduja na choince i gałązki, ktore świetnie wyglądają w podłużnym wazonie.

suszone cytrusy - oczywiście zawsze..

lubię też zapach goździków ponabijanych w pomarańcze.

http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-zrobic-japonska-ozdobe-na-choinke
super wygladają takie "bombki" na choince :-)))

Ostatnia edycja:
reklama
Anula, jak coś doszperam w necie to oczywiście wrzucam :)
a pomarańcze suszone super pomysl, tylko jak je suszyć w piekarniku ?
Manta, szyszki fajny pomysł - muszę śmignąć na spacerek do lasu co go mam pod nosem i pozbierać ładne okazy, dzięki!

Do góry