reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

no takie dzieci rodzę,ciekawe jaki ten maluszek będzie ale z 3000 to ta pewno

ja mam właśnie próbkę na te pampersy z linku,to są takie z wycięciem na pępuszek i mam kupon na 30 % zniżki na zakup w realu
jak bedę przy okazji to może się na nie skuszę

reklama
hejka
a ja bylam rano u wampirków i pobrali krew, a potem pojechałam do pracy.. i siedzę przy biurku przez chwile :) O 11:30 dentysta i mam nadzieje wracam do domu!! Mąż z synkiem w domku siedzą, hehehehe ;)

hejka
a ja bylam rano u wampirków i pobrali krew, a potem pojechałam do pracy.. i siedzę przy biurku przez chwile :) O 11:30 dentysta i mam nadzieje wracam do domu!! Mąż z synkiem w domku siedzą, hehehehe ;)

oj dentysta nie lubię,ale tez trzeba się umówić na wizytę i poleczyć zęby bo już dziurki się pojawiły

dobra trzeba się w końcu zebrać i iść na to miasto,ale ta pogoda wcale nie zachęca brr

Ajako - ja używałam Pampersów. Huggies'y dostałam przy wypisie ze szpitala i Emilka miała na nie uczulenie. Ja długo używałam jedynek - Emilka miała 3 kg i 50 cm, więc nawet te jedynki w pierwszych dniach były na nią jakby za duże. Po chusteczkach Pampersa - Sensitive też miała uczulenie i najlepiej sprawdziły się chusteczki Cleanic. Huggies'ów używaliśmy jak już skończyła rok, wiec uczulenie miała tylko na początku. Także na pieluszki Pampersa bym stawiała, a resztę lepiej sprawdzić na dziecku kupując po jednej paczce. Ja tylko raz używałam pieluszek niemarkowych - jak chciałam żeby Emilka poczuła, że ma mokro i zaczęła korzystać z nocnika. Pieluszki były beznadziejne, a Emilce nie przeszkadzała mokra pielucha, wiec szybko z nich zrezygnowałam.

ale ponuro .

Mata remont będzie przeprowadzał mój mąż i może mój tata mu pomoże . Nie będziemy brać ekipy :no: i boję się że jak urlop mu sie skończy to będziemy bujać się z remontem do lata ...

Ajako
Borys w tamtym roku taki był , że sam siedział i nie bawił się z dziećmi ale po miesiącu albo dwóch się oswoił i rozbrykał :tak:
A pieluszki mogą być fajne , ile kosztuje taki zestaw z tym kuponem ??
ja lubiłam huggisy i bardzo mi happy odpowiadały :tak:Bardzo też chwaliłam sobie babydreama
Pochwal się szlafroczkiem

Tunia czuję się zaproszona na panieński , w zamian oferuje striptizerów :-D

Ostatnia edycja:
oj dentystę mam dziś, w poniedziałek i wtorek! i mam nadzieje we wtorek dostać pieczątkę że "uzębienie wyporządkowane":) dla mojej gin to bardzo ważne;)

Mata - to spory remont zaplanowaliście, oby zdążyć do marca :) I tak zazdroszczę Wam, że macie co remontować. My chcemy kupić większe mieszkanie, ale najpierw musimy sprzedać to, które mamy, a mieszkania teraz ciężko się sprzedają.
niestety spory, a liczyłam, że w środku zrobimy wszystko co zostało w tym roku, a na wiosne tylko docieplimy z zewnątrz nasze ściany a tu lipa... może na jesieni się uda docieplić... My mamy malutkie mieszkanie ok. 40m), dwa pokoje, więc żaden wypas, ale najważniejsze, że nasze i bezczynszowe :-p a o większej powierzchni myslimy (domek) ale to jak wrócę kiedyś do pracy :sorry2: póki co musimy nasze przestronne;-) mieszkanie uczynic bardziej funkcjonalnym...

co do pampersów my jedynek zuzyłysmy 2-3 opakowania (juz nie pamiętam na ile starczyło, ale szło czasem i po 10 pieluszek dziennie), potem chwilę 2 i dośc szybko na 3 juz bylismy i ich długo uzywałyśmy. Newborny mielismy pampesa, potem 2 tez, ale cenowo to dość drogo wychodziło, szczególnie jak pampersy kończyły się i nie było na nie promocji :sorry2: potem wypróbowałam huggiesy z elastycznymi zapięciami (z nadrukami z kubusiem) i nam przypasowały. Troche też rosmanowskich z dream baby mielismy, ale wcale taniej jak huggiesy nie wycodziły a rossman na drugim końcu miasta i po porostu nie opłacało nam się ekstra jeździć ;-)
wiem, że wiele osób używa pieluszek dada - ale jak dla mnie sa za grube i po pampersach i huggiesach (które są cienkie i mięciutkie) ciągle miałam wrażenie, że dziecko ma pełna pieluchę :sorry2: za to chusteczki z dady do dzisiaj kupujemy - sa tanie i dobre (ja nie wszystkie husteczki mogę miec, bo od niektórych zapaców boli mnie głowa...)

oj dentystę mam dziś, w poniedziałek i wtorek! i mam nadzieje we wtorek dostać pieczątkę że "uzębienie wyporządkowane":) dla mojej gin to bardzo ważne;)

o to widze maraton od razu :-D ja w przyszłym tygodniu tez musze iść, juz nic mi do gardła nie spywa, to chyba nie będę się krztusić jak mi dentysta przy zabkach będzie działał ;-)

Mata remont będzie przeprowadzał mój mąż i może mój tata mu pomoże . Nie będziemy brać ekipy :no: i boję się że jak urlop mu sie skończy to będziemy bujać się z remontem do lata ...

a duży remont czy tylko wymiana płytek i armatury? Bo u nas to było kucie do cegły i wszystko od nowa łącznie z futryną - sama demolka trwała tydzień, kolejny klejenie płyt g-k i obudowa rur na stelażach (każdy cm ważny bo mała łazienka), a potem urlop m się skończył no i się bujamy juz 7 tydzień :crazy:

a jeszcze co do uczulenia na pieluszki - czasem zdaża się felerna partia - Dobrusia z reguły nie miała uczuleń, przed ukońceniem roku ciągle juz huggiesy były w użyciu i czasem zdażały się paczki po których miała krostki na pupie po nocy.

Mata generalny remont . Chcemy wymienić wannę na kabinę , przełożyć grzejnik i piecyk gazowy , ubikację zrobić podwieszaną no i wymienić wszędzie pytki . Łazienka ma już ze trzydzieści lat i nie bardzo wiemy gdzie jest odpływ , i gdzie można będzie puścić wodę .
Myslimy żeby ewentualnie najpierw zrobić kibel ,a potem na jesień łazienkę .

A ja chcę sobie takie kupić pieluszki :D
PIELUSZKI WIELORAZOWE KOMPLETY - zestaw pieluszek wielorazowych bambino mio - bambino mio

reklama
co do pieluszek - też używaliśmy Pampers, ale potem używałam też Babydream z Rossmanna i Dada z Biedronki (te ostatnie teraz są naprawdę poównywalnie dobre jak i oryginalny Pampers). Huggies - dla mnie były porażką, sztywne i przeciekały.... Ale każda mama tak na prawdę musi sama wypróbować co jej odpowiada,bo co dziecko to inne dupsko i inne zapotrzebowanie... Na początek Pampers bo są dobre,ale też drogie (polecam też Huggies ale tylko ten mały rozmiar z bawerłną z wycieńciem na pempęk)
Ale kobiety co wy... już o Pieluchach?? hehe jeszcze pół roku do porodu:-D ze spokojem zdążycie jeszcze pomyśleć co dla Was i dla maluszków najlepsze:p
Zresztą powiem Wam że dla mnie w 1wszej jak i teraz w 2giej ciąży dręczące mnie pytanie to w co ubrać na wyjście ze szpitala haha - wiem paranoja ale tylko to mnie męczy, a tak naprawdę to dopiero w marcu się okaże co będzie potrzeba uszykować:-D:-D ja to jestem panikara nr 1:-D

Do góry