reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

lastpetunia- do Zabrza powiadasz???hmmm szkoda, ze nie moge łazic, bo bysmy mogly sie gdzies w parku umowic na zapoznanie, chociaz nieeee, bo pogoda ma sie spitolic hmm szkoda:-(
gdzie masz sis, jesli mozna spytac? tzn. w ktorym rejonie naszego pieknego miasta;-)

szkoda kochana ze nie mozesz łazic bo tak jak piszesz mogłbysmy sie spotkac :) moja siostra mieszka obok placu krakowskiego,swietego floriana, koło miejskiego zakładu kąpielowego a dokładnie na karłowicza :)
ja to w sumie aż tak zabrza nie znam chociaz moja siostra juz tam mieszka z 15 lat, wiem gdzie jest plac wolnosci, plac teatralny, wszystkie hipermarkety :p dom muzyki i tanca, stadion i pare innych miejsc :) ale tak szczerze to ja bym sie bała wyjsc gdzies na miasto po 22 w zabrzu, jakos nie wiem tak dziwnie na tych ulicach, rózne typy sie czaja itp :/ nawet o 20 juz z psem nie wyjde bo się boję i zawsze wysyłam M albo szwagier idzie z naszym yorkiem i ich labradorem :)))

I ja jestem za pierwsza fryzura i chyba wlasnie ta wybiore tez wole skromniejsza.
No to niech dziewczyny pisza czy im odpowiada wtorek jezeli tak to jestesmy umowione:)Z lechem, karmiatkiem, piccolo z tym kto co woli:)

he he to ja też się piszę jeśli można na ten e-panienski :) he he a może jeszcze lepiej rozmowa konferencyjna na skype? :p hardcore by był :)) to o której impreza sie zaczyna? :)

juz doczytałam wtorek start 21 :)))))
mi również sie podoba fryzura pierwsza ale to własnie zalezy jaka masz długosc włosów, bo krótsze bedzie cieżko tak je spiąć.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny mam jutro wizyte trzymajcie kciuki bo boje sie jak cholera:-(

czyżby następna panikara? Będzie wszystko dobrze i jutro po wizycie w skowronkach będziesz ;-)

Mata ja mam przeczucie że teraz się nie dowiem kto tam w środku mieszka . Będę kupować pewnie uniwersalne ubranka , choć na parę dziewczynkowych sobie pozwolę :-D Najwyżej komuś sprezentuje ;-)
Ja chciałam na wiosnę robić remont łazienki ale chyba za szybko się nie zdecyduję skoro tak to w praktyce wyglada :szok:

Ja późno sie dowiedziałam kto u mnie mieszka poprzednio (koło 30 tc), a i tak nie kupowałam nic typowo dla dziewczynki przed porodem (ubranek prawie żadnych, jedynie wózek, pościel i takie tam sprzęty). No ale dzięki temu na wypadek chłopca teraz, to nie bedzie skazany na róże i kwiatki :-p (chociaz mało takich cukierkowych rzeczy miałam)

A z remontem... u nas wszystko tak wolno idzie, bo robione jest wtedy, kiedy szwagier może pomóc - w tym tygodniu był w sumie z 3 godziny (nie licząc wczorajszego dnia, kiedy mocowali się z felernymi drzwiczkami do kabiny). Jak masz ekipę 2-3 osób, które znają się na rzeczy (a nie pierwszy raz cos robia) to max 2 tyg. i po robocie będzie :tak: Ja miałam tyle planów jeszcze, odmalowac wszystkie pomieszczenia, wymianę drzwi i grzejników, ale finansowo remont wyszedł 100% więcej niz zakładalismy, więc po łazience jedynie zrobimy korytarz i nasz pokój - reszta musi niestety poczekać do przyszłego roku... A teraz okaząło się, że nowy bojler trzeba będzie chyba kupic i znów min. 400zł pójdzie sobie :crazy:

lastpetunia ja sama mialam taki plan zeby kupowac pampersy jak beda gdzies w promocji, napewno sie nie zmarnuja:)

Tylko radzę patrzec na rozmiary, żeby niepotrzenie gromadzic duzo tych malutkich, bo można nie zużyć - bezpieczniej chyba w 2 i 3 inwestować ;-)tez mam taki plan żeby przed porodem zrobic zapas pieluszke i chusteczek, bo ida w tempie zastrzaszającym :tak:

A ja padam... zaraz kłade się z książeczką i mam nadzieje, że tym razem mała prześpi większośc nocy, bo ja ledwo funkcjonuje z niedospania... no i jeszcze ta nieszczęsna zgaga - zauważyłam że pojawia się wieczorem już od kilku dni :crazy:

To że podawany jest lek nie znaczy że ciąża jest zagrożona . Lek podawany jest moim zdaniem często bezpodstawnie, bez uprzednich badań poziomu hormonów . A jeśli kobieta ma plamienia nie musi oznaczać że jej ciąża jest zagrożona .
Któraś z dziewczyn pisała że Luteina albo Dupaston w Anglii został wycofany bo badania nie potwierdziły jego skuteczności . Zresztą odsetek poronień w innych krajach jest taki jak w Polsce mimo że nie podtrzymuje się tam ciąż ( no chyba że badania potwierdzą taką potrzebę ) co nasuwa wnioski że u nas nadużywa się tych leków i za często uznaje się ciąże za zagrożoną - tak na wszelki wypadek

Anula kociaki przesłodkie :-D

sorki ale dla mnie ginekolog kotry przepisuje duphaston ot tak nie jest lekarzem i tyle, ja zanim mialam podany mialam serie badan w tym hormonalnych i wiem ze ja akurat ciaze zagrozona mam cytaj w spzitlau zdiagnozowano poronienie zagrazajace . Co do reszty dziewczyn nie wiem co mialy ale ogolnie jak czytalam rozne medyczne pisma (w rodzinie kupa lekarzy) to duphaston stosuje sie w dwoch przypadkach w przypadku zaniku miesiaczki, i w przypadku zagrozonej ciazy (w tym jak sa tzw poronienia cykliczne nawykowe gdzie nie sa znane przyczyny)

iv i ja tez bede musiala kupic czekolade zjesc i polozyc sie i czekac na ruvhy jak nie bede miala ich na dniach bo poki co raz czulam ruchy i tyle ;/

kurde ja mam od czasu do czasu mdlosci-ktoras tez ma jeszcze??( wcesniej mdlosci nie bylo teraz co jakis czas)

dziewczyny kotre odstawialy duphaston - powiedzcie mi czy nadal co was kluje,ciagnie itd czy juz takich dolegliwosci nie macie ??

Ostatnia edycja:
ajako co do szlafroka to zależy jak jest w szpitalu,ja miałam ten gruby i nie nosiłam go w ogóle bo było mi za ciepło,ale ten cieńszy na pewno wystarczy

Mata ja juz bym przyniosła z piwnicy wszystkie kartony i worki,ale jeszcze troszke poczekam,może po następnej wizycie

Tunia trzymamy kciuki,pierwsza fryzurka jest super

lastpetunia pewnie,ze sie nie zmarnują tylko tak jak Mata pisze tych malutkich lepiej nie za dużo

atomówka
fajna sytuacja,czasami zdarzy się że ludzie mają serce,ja jak ide na miasto to wracam do domu i już nie mam siły na nic

lina super pomysł,ja się piszę :-)

Kasiurek te kłucia i ciągnięcia to normalna rzecz,wszystko w środku się rozciąga,co do mdłości to i mnie czasami dopadaja

ja dzisiaj na miasto muszę iść,ale strasznie się nie chce,pogoda okropna,wieje strasznie

Witam z rana.

Kasiurek co do duphastonu nie znam przypadków, żeby lekarz przepisał to tylko dlatego, że ktoś jest w ciąży - chyba, że były wczesniej poronienia, problemy z zajściem w ciążę bądź już w ciąży pojawiły się plamienia, dziwne bóle itp. To że jakis lekarz przpeisuje duphaston jak witaminy to musza być naprawde sporadyczne przypadki. A to, że jesli sa jakiekolwiek przesłanki do tego, zeby podac lek i wtedy przepisuje, bez robienia badań hormonalnych to chyba nie takie złe podejście - przeciez jesli jest ciąża zagrożona to każda godzina może byc ważna...

Dobrusia w przedszkolu, a ja zasiadam sobie z kawusią i relaksik - w końcu mała lepiej spała i nie jestem taka spiąca
wink2.gif
dzis juz zimno i szaro na dworze, w nocy deszcz popadał... no i to byłoby chyba tyle słonecznej jesieni :sorry2:

Miłego dnia!

Ajako - ja jestem z Marcówek 2008, ale Emilka urodziła się 3-ciego kwietnia. Pamiętam, że pogoda wtedy nie była za ładna, cieplutko zaczęło się robić dopiero dwa tygodnie później, ale w szpitalu było ciepło. Miałam koszulkę z krótkim rękawem i nie przypominam sobie, żebym marzła, a jestem mega zmarźlak i w czasie ciąży też marzłam, a większość kobiet odczuwa gorąco. Nie wiem jak u Was w mieście, ale u nas dosyć długo jest sezon grzewczy, a okna na pewno były pozamykane wtedy. Zawsze możesz wziąć taki cienki szlafroczek, a jak będzie zimno, to mąż Ci przywiezie cieplejszy z domu. I tak zawsze się okazuje, że czegoś brakuje i trzeba dowieźć.
Tunia - ja też jestem za pierwszą fryzurą
Mata - to spory remont zaplanowaliście, oby zdążyć do marca :) I tak zazdroszczę Wam, że macie co remontować. My chcemy kupić większe mieszkanie, ale najpierw musimy sprzedać to, które mamy, a mieszkania teraz ciężko się sprzedają.

U nas dzisiaj buro, ponuro i pada. Tylko Emilka się z tego ucieszyła, bo w końcu mogła założyć kalosze. Nareszcie zaczęli grzać, więc przynajmniej rano, jak się obudziłam, to w domu było ciepło.

Czołem!

lastepetunia- to Twoja sis mieszka w centrum, to kawalek ode mnie, bo ja od strony Gliwic, niby to jeszcze centrum, ale przed samym Maciejowem, szkodaaaa kurde, ale moze jak mi sie poprawi, a Ty znowu przyjedziesz to sie uda, aaaaa i jakbys byla chetna to ja zapraszam zawsze do siebie w swoje skromniutkie progi, na jakas herbatke.
ahaaaa na wybory nie idziecie jak bedziecie na wyjezdzie???

no i leje! a moje dziecko od rana w spiewajacym humorze, chyba sie wczoraj wyspala za wszystkie czasy hhehe.

tez bym kupila troche pamperow na zapas, ale z husteczkami nie ryzykuje, to sie okaze po porodzie, jak wrazliwa dupcia bedzie:-)
a jakie mialyscie te najmniejsze 1 ?? bo ja juz nie pamietam, chyba huugisy (czy jak to sie pisze:zawstydzona/y:) i nie wiem sama jakie kupic.

Mini- moja corcia daje mi odpoczywac, jest bardzo grzeczna, chyba az za... pani w przedszkolu tez mowi, ze Jula jest spokojna, lubi sobie przyjsc usciasc kolo pani, zeby sobie pogadac:-D musza ja tak troszke namawiac, zeby poszla sie bawic do dzieci:szok:
i tak czasem jak przyjde to ja tak zastaje, piesek-przytulak pod pacha i siedzi kolo pani i przyglada sie dzieciom, cos tam sobie czasem zamienia slowko i tak siedzi, bo mowi, ze ; ceka na mamusie:szok:
momenty tez ma:tak:, oczywiscie, jak kazde dziecko, tak jak wczoraj np, ze zajelam jej miejsce (jej??? miejsce:baffled:) na kanapie zrobila awanture, ryk i wsciek niesamowity, po czym poszla do swojego pokoju, polozyla sie na lozku i zasnela.

ps. Doris- moja tez cala szczesliwa, ze zalozyla kalosze i kurtke za kaptulkiem, chciala jeszcze zabrac parasol, ale do auta....:-D wezme jej jak bede szla po nia:-D
ps. 2 ide na allegro szukac cienkiego szlafroczka:tak:

Ostatnia edycja:
Kasiurek ja odstawiałam duphaston w niedzielę - kończyłam 18 tc i jest wszystko ok :) Nie mam żadnych bóli, plamień, nic mnie nie ciągnie - ale ja ogólnie całą ciążę mam mało bolącą - kilka dni tylko kuło a ogólnie bez bóli... Żeby nie zasłabnięcia i mdłości (ciągle się pojawiają!!!!!!!) nie wiedziałabym, że jestem w ciąży :)

co do pampersów to u mnie sprawdziły się właśnie firmy pampersa,bo na inne miały dzieciaczki uczulenia,u Agnieszki mogłam zmienic na babydream wiadomo różnica cenowa i dobre były,co do rozmiaru to 1 na początek wystarczą,ja uzywałam przez pierwsze 2 miesiące potem musiałam przejść na 2 bo były już za małe były,ale moje dzieci z duża wagą się urodziły Bartosz 4500,Klaudia 3550 i Aga 4100,więc wszystko zalezy od wagi maluszka

reklama
wow Miska- ale duzeeeee dzieci rodzisz!!!
Pieluszki.PL
a co powiecie o tych?
to chyba jakas nowosc, ja takich na bank nie mialam.
ja pamietam, ze bardzo, bardzo dlugo uzywalam oryginalow pampera i huggisow na zmiane, a pozniej dopiero chyba jak Jula miala ponad rok grubo to zaczailam jakie biedronkowe Dada sa cudowne i zmienilismy w koncu!
teraz pewnie wczesniej je zastosuje, tu juz troche zaoszczedze, tylko boje sie o mleko, zeby tylko udalo sie karmic plisssss

Ostatnia edycja:
Do góry