reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Witam!

Moj syn jak mialm rok i 8 mieisecy pojechal z babcia (moja mama) na prawie miesiac nad morze -ahh tesknilam ale po 2 tygodnaich pojechalam juz do niego ale z nim tam bylam - dla wczesniaka jod jest zbawienny wiec chcac nie chac puscic musialam

Podziwiam, że az tyle wytrzymałaś bez malucha. Dla mnie będzie bardzo trudne jak pojade rodzić (mam nadzieje, że będzie narturalny poród i 3 dobie nas wypiszą :sorry2:). Oboje z M nie zostawilismy małej nawet u babci na jedna noc...

co do nospy ja bym nie była taka optymistką - wszystko zależy od dziecka, od tego czy nie ma predyspozyci genetycznych... to tak jak ze skutkami ubocznymi leków - 1000 osób nic nie czuje, a jedna tak. Bądź z komplikacjami poszczepiennymi - wiele dzieci nie ma żadnych komplikacji, ale zdarzają się równiez takie, którym komplikacje wychodzą w ciągu kilku lat po szczepieniu...

Tak jak mówią, ze doralgan i oxytoxyna nie maja większego wplywu na dziecko - a Dobrusia po porodzie długo była niespokojna i nawet neurlolog stwierdził, że to wina wspomaganego i cięzkiego porodu :dry:

Ivi zdrówka dla męża!

Perelandra pogadaj z ginem co on proponuje - w szpitalu na zgage dają ciężarówkom jakiś syrop/płyn w wyglądzie przypominającym mleko - ponoć działa rewelacyjnie i jak byłam na patologii to wszytskie zgagowe dziewczyny o niego prosiły :tak:

Ja małą odstawiłam do przedszkola, zaraz pranie wstawię - muszę stroje wyprać, bo juz mocno ubrudzone, a dziś ostatni ładny dzień ma byc u nas... pomysłu na obiad nie mam, chyba jakąś zupinę zrobie i już...

miłego dzionka!

reklama
witam sie umnie zrobila sie jesienna pogoda :( zimno leje ponoro a wczoraj mialam jeszcze 24 stopnie piekne sloneczko a dzisiaj asz sie wstac niechce :( Kasiurek ale nikt tutaj nie stresuje sie luzna rozmowa byla ja wogole najchetniej nieprzyjmowala bym zadnych lekow ze wzgledu na dzidzie ale jak musze to musze rozne sa opinie dzieci po nospowych a ja wole dmuchac na zimno

hej
Oddałam krew . Trzymajcie kciuki żeby cytomegalia wyszła dobrze :-(.

Przyznam że nie słyszałam o dzieciach ponospowych :szok: Moja koleżanka całą ciąże brała nospę ale z jej dzidzią było wszystko ok .
Mnie na skurcze i w tej i w poprzedniej ciąży kazali zajadać magnez

Zaraz zrobię sobie kawkę .. śniadanko już na mnie czeka :-) Mąż mi zrobił :-D

witam dziewczynki, wpadlam sie przywitac i biedgne do dentysty na przeglad grrrrrr nierrrrpie dentysty ! prosze o tzrzymanie kciukow, zebym jakiejs masakry tam nie miala...
dopozniej laseczki :*

tunia zdrowka zycze :) odpoczywaj jak najwiecej ja tez lerze ale tylko dlatego ze jak polaze zaduzo to mnie zaczynaja tak plecy razem z noga bolec ze MASAKRA ehhh a tu trzeba w domu posprzatac :(

tunia - zdrówka!
Perelandra - podobno jak męczy zgaga w ciąży to dziecko urodzi się z długimi włoskami:) (znajome które miały zgagę w ciąży twierdzą że to prawda:)

a ja po wizycie ale to już na odpowiednim wątku.

Bozienka - to rwa....też miałam...i jeszcze na początku tej ciąży mnie męczyło ale uważałam na siebie i było oki.
ratuj się jak możesz (w ciąży możesz brać na to paracetamol a jak już nie wytrzymasz to pyralginę - przynajmniej ja tylko to mogłam - zalecenia od lekarza) bo teraz to ani masażu,ani rozgrzewania,ani konkretnych leków.... Najlepiej od razu dzwoń do gina i się pytaj jak się możesz ratować! Kochana ja miałam rwe i to jest masakra jak CI się to rozwinie to będziesz leżeć i się zwijać....

Abi gratuluje dzieczynki :)

Powiem Wam ze wlasnie sie na grype zaszczepiłam.
Wcozraj pojechalismy z M. na kolacje do knajpki - super miejsce taka goralska chata troche na poczatek zawsze podaja razowiec ze smalcem do tego ogoraski koszone i twarozek pycha.

Zamowilam sobie rydze w smietanie na pczatek, potem mialam ochote na barszczyk z koldunami ale Pan powiedzial ze kołduny sie skonczyly wiec zamowilam nalesniki.
A teraz kolejnosc mojego jedzenia, kanapka z twarozkiem i kiszonym ogorem, rydze, kanapka ze smalcem i 2 alesniki z bita smietana i owocami, M, jak patrzyl na mnie jak polknelem ogorka ze smalce a zaraz po tym nalesnika ze smietana to powiedzial ze widac ze ja ciezarna bo on by takiem mieszanki chyba nie przejadl - ale ja wciagnelam wsyztsko bylo mniam mniam pycha!!! Maleństwu tez smakowalo bo mi dalo kopniaka :)

reklama
wpadłam się przywitać, bo korzystam i dziś jeszcze z pięknej pogody zapowiadają jej zmianę brrrr nie lubię jesieni kiedy pada

pranie schnie zaraz wstawiam drugą pralkę

rosołek się już gotuje narobiłyście mi wczoraj smaka a dziś takie piękne mięsko wołowe dostałam na targu że od razu pomyślałam ROSÓŁ!!! kopytka jeszcze są bo przerobiłam wczoraj ponad 2kg ziemniaków :-) do tego zrobię taki a`la strogonoff pieczareczki dziś też były piękne i świeżutkie

dziś mojego M poczęstowałam miksturą czosnkowo-miodowo-cytynową ale się wykrzywił... ciekawe czy będzie chciał to jeszcze pić a dziś rano słyszałam jak nosem pociąga....

miłego dnia dziewczyny do później!

Do góry