reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

No wlasnie nei wiem.. ciezka decyzja..
Mam niby 11.pazdziernika ale to wyniki i usg co juz tu robie wiec to mogloby odpasc.
natomiast 2 listopada mam USG polowkowe wiec nie wiem jak to wyglada jak ominie sie cos takiego :/

Za to to , ze potrzeba teraz kasy nie da sie ukryc, przeprowadzka nad nami wisi- sam bedac tam ja tu wiecej odlozy taka prawda bo nawet ma wyzywienie w pracy.
Ale tutaj wlasnie nie wiem jak moje prowadzenie ciazy w uk bedzie wygladalo po takiej nie obecnosci no i niestety najwiekszy problem - my za**** za sobą tesknimy
placze.GIF

reklama
kłucie po bokach tak bardziej przy pachwinach to są normalne bo się macica powiększa i ścięgna które ją podtrzymują się rozciągają, mnie też to czasem łapie, ale już i z lekarzem się konsultowałam i sama wyłapałam że to chwilowe, przechodzi więc wszystko jest jak najbardziej ok :tak:

Mata hehe siatkę bułek zjeść :) wyszło mi ze 3 kg bułki tartej :-D ja bym w góry pojechała ale ja to mam daleko... ostatnio byłam pod koniec czerwca, nie wiedziałam jeszcze o ciąży ale spacerki widać jej dobrze zrobiły :tak: widziałam pary chodzące- kobiety w ciąży dość zaawansowanej, spacerowali sobie nad Morskie Oko, uważam że taki wyjazd dobrze by wam zrobił, sama wiesz że bez wspinaczek bo i z Dobrusią byś nie dała rady :) więc spacerki na świeżym powietrzu jak najbardziej w ciąży wskazane :tak:
a ja właśnie na śniadanko tosty wrąbałam :)

Ahoj kobitki;) zdrówka Wam przede wszystkim zyczę, bo czytam, że przeziębienie zbiera żniwo! Ja dzisiaj z samego rana podjechałam do pracy, załatwiłam wszystkie ważne sprawy i terminy, wstąpiłam po zakupy i już leżę sobie pod kocykiem i grzecznie prowadzę oszczędzający tryb życia:) Przyjdzie dziś do mnie pani umyć okna, więc już będę miała czyściutkie okna na zimę:) a teraz nastawiłam rosołek i knuję co robić dalej:D
edit: mnie też często kłuje w pachwinie lub w dole brzucha, ale myślę, że to nic poważnego:)

hej,
wczoraj M. byl taki słodki - rozczulił mnie na maksa pierwszy raz chyba taki słodziak - leżałam na kanapie i oglądalam film a on podwinał mi koszulke i przytulił sie do brzuszka, całakował go, głaskał, mówil coś po cichutku cały czas, potem leżal obok i gladzil wpatrzony w niego jakby tam coś faktycznie widział i tak z 15 minut aż mi się śmiac chciało bo mnie tymi pocałunkami łaskotał ale powstrzymywałam sie bo to było takie kochane takie jego 15 minut z dzidziusiem

Ale daląm popis.. :baffled:
Wczoraj tesciowie przywiezli mnie do siebie ;)
Mialam straszna ochote na rosół ( mowilam Wam wroce do PL beda same zupy! Juz w domu zrobilam garnek dla wojska barszczu :-D ) , wiec tesciowa wylozyla mi porcje rosolowa i zoladki ( mmoje zyczenie ) .
No i ide do kuchni zabrac sie za gotowanie.. wyjelam miecho z worka i..wylecialam z kuchni :( Alez mnie odrzucil widok plus zapach ( normalny swiezego miesa! :/ ) .. No i krecilam sie w korytarzu nie moglam wejsc do kuchni..
Dobrze, ze tesc do 13 w domu poszlam do salonu i mowie "mam problem , nie dam rady z tym miesem :-D ".
Poszedl je obmyc i wstawic a ja zaczelam sie ubierac z dresa by wyjsc do sklepu (mialam pewne zachcianki na sniadakowe kanapki ;-) ) i weszlam na chwile do ckuchni zobaczylam znowu krwiste żoładki i ledwo do kibelka zdarzylam :-( Dobrze, ze tylko kawa..
No ale ej nie wiele takich akcji bylo w I trymestrze a tu taki psikus :baffled:

Ide cos zjesc, masakra..

no Angel nieźle.... ale wiem o co chodzi, może nie z efektem wymiotów, ale mnie odkąd w ciąży jestem zapach swojskich wędlin, kiełbasy odrzuca, czasem aż lodówki nie mogę otworzyć, ale mój mąż się w tym lubuje więc kupuję... sama kiedyś też zajadałam ale nie teraz brrrrr

dziendobry dziewczyny :)
widac, ze poniedzialek bo ruch od rana...
ja polecialam rano do sklepu - drogerii- po olejek na roztepy, witaminki, mydelko itp
teraz sie polozylam i ogladam jakis film... pogoda sliczna u nas, ale sunia wciaz kuleje wiec chyba nici ze spaceru....
z tymi klociami to ja tez mam je czasem, lub czuje jakbym miala lekkie zakwasy...
a co do kopytek to tez bym pojadla bardzo chetnie... ale niemam wystarczajaco duzo ziemniakow w domu... chyba zrobie w srode ...

Angel - na pocieszenie - ja też tak mam czasami - rzadko bo rzadko,ale się zdarza....
A ja po weselu,po poprawinach - wsio się udało super:) ubawiliśmy się na weselichu, wczoraj Jagódka potańcowała hehe

Wieczorem - mam wizytę:) Mężusia mam w domu,więc popodglądamy sobie razem dzidzię:) z Jagodą to prawie na każde usg chodził, a teraz pewnie pierwszy i ostatni będzie:eek: ale się cieszę,że sobie razem popatrzymy na naszego drugiego dziecia!

hej kochane witam popołudniowo, a równiez od rana latam załatwiam a takiego mam lenia ze np juz od miesiaca ide zrobic zdjecia do dowodu i prawka zeby złozyc papiery o wymiane danych :/ i do tej pory nie byłam załatwic tego bo mi sie nie chce, niby daleko nie mam ale mam takiego lenia ze hej :/ wole przed tv sie połozyc i przelezec pól nia :) ale dzisiaj musiałam isc męzowi do ZUSu o załatwienie zaswiadczenia i naszczescie załatwiłam a jutro mam juz w planach isc wymienic dokumenty :)

w ogóle nie mogłam spac w nocy, nogi mnie bolały, miejsca znalezc sobie nie mgołam, z boku na bok sie przekrecałam, na plecach tez zle było poprostu masakra jakas i jeszcze 3 razy chodziłam zrobic siku ale poleciało po kropelce i koniec :/

z tymi kłóciami to ja tez tak czasami mam, pokłuje pokłuje i przestanie nie wiem od czego to moze byc,

a teraz to bym zjadła ze sklepu obok bloku andruty, sa takie pyszne jak domowe ale własnie nie chce mi sie nawet tych 10m isc do sklepu masakra jakas :/ jeszcze dodatkowo dzisiaj mnie wszystko wkurza bo kazdy mysli ze chyba na pieniadzach spie i kazdemu do okoła bede wszystko kupować za nic czego nie zrobili nawet :/ eehhh głowa jeszcze przez te nerwy mnie rozbolała :/

ok kochane życzę miłego popołudnia :)) ide sie skoncu jakos ogarnac.

reklama
Do góry