reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
aina te nektary z babydreama nie są dosładzane , jedyny minus to że nie ze świeżych soków a z zagęszczonego soku owocowego ...
Jakie warzywka dajesz na drugie śniadanko ??? Fajny pomysł , może od Ciebie odgapie :-)

Nefi
nie możesz zasnąć bo jesteś przemęczona ... Trochę błędne koło ale oby było coraz lepiej !!!

ajako u nas największą furorę robią maleńkie klocki lego które Duszka jak tylko jest w pokoju Borysa próbuje zdobyć ... Dziś nawet udało jej się poraczkować (poczworakować ) w ich stronę :-D Chyba muszą ją częściej tam zabierać to w dwa dni się nauczy raczkować :-D:-D:-D
A jak teraz Julka z wzrostem i wagą ??

CDN ...

ahoj kobitki,
ale naprodukowałyście postów, super, wreszcie coś się tutaj dzieje!
Kasiulka Grześ rewelacyjnie się rozwija, jestem pełna podziwu dla jego umiejętności, zwłaszcza, że w domu mam leniuszka:) a jak podajesz Grzesiowi winogrona? Mania deserki też wpyla, muszę jej zrobić deser z Twojego przepisu:) a Mania wpyla pięknie sama banana obranego zgodnie z wytycznymi BLW:D

aina ja piorę w płynach dla dzieci Mani ciuchy i zabawki pluszowe i pewnie będę prała póki jest mała ( nie wiem jak długo może do 2 roku życia, nie myślałam o tym), ajna moja paispisóła ma bliźniaki, które skończyły już 6 mies, ale nadal karmi je piersią ( oczywiście główny posiłek to mm i słoiki, a cyc tylko tak o dla smaku:)

nefi oj nie zazdroszczę Ci tego usypiania, ale dobrze, że odpuściłaś domowe krzątaniny na rzecz dziecka, ja też ostatnio coraz częściej odpuszczam, nie daję rady pracując w stresującym zawodzie, zajmować się dzieckiem, domem i wszystkim innym, na szczęście mam mądrego męża, który pomaga pomimo, ze sam ma zapier... w pracy taki, ze hej, nie wiem jak to będzie z drugim dzieckiem, ale skoro tylu ludzi sobie daje radę to my też pewnie sobie damy:) a wzrostem małej nie przejmuj się, każde dziecko rośnie w swoim tempie, moja z kolei od 2 miesięcy waży 7,5 kg i ani drgnie:D, aleja myślę, że taka jej uroda:)

ajako u nas numer jeden zabawką są telefony komórkowe, laptop i kable, jakiś mały technik rośnie:D do komórki Mania potrafi przepełzać cały pokój jak na poligonie:D a cała sterta zabawek 6+ leży pod ścianą i czeka na lepsze czasy...

moje dziecko uwielbia żółtko:D dzisiaj wciągnęła prawie całe na sucho:D wypiła po tym chyba butlę wody:D pewnie jej żelaza brakuje, bo wciąga takie rzeczy:)

no i już nie pamiętam co miałam której z Was odpisać:)

a tu Mania z latającym bananem:)

Ostatnia edycja:
Amandla, dziękuje za miłe słowa. Winogrona obieramy ze skórki i wyciągam pestki jak są, i tak dajemy po ćwiartce/polówce jednego gronka. A Ty jak dajesz banana, bo ja trochę gniotę widelcem. A widzę, że Mania ma całego. Śliczna jest

Kasiulka a do tego miksu owocowego gotujesz jabłka ?? Ja czasami podaje gotowaną śliwkę albo nektarynkę , banana też wcina :tak: Winogrona też lubi ale boję się jej dawać ze względu na skórki ...

Tunia Gratulujemy postępów :-)

Aina ale się wietrzycie ... super ! Kiedyś czytałam wywiad z pediatrą która twierdziła że na godzinkę to z dzieckiem się nie opłaca wychodzić :-D I że minimum trzy godziny dziennie powinno się spacerować a w ciepły dzień to najlepiej nie wracać do domu :-) Widzę że Tobie niewiele brakuje :-D

Kasiulka Normalnie Grześ wymiata a jaki zafascynowany trawą , słodki eklerek z niego :-)

Amandla Mania z bananem superowa . Długaśne już ma włosy , niedługo chyba spineczki zakupisz :-)
U nas też dziś było BLW ...chciałam zająć Duszkę przy ubieraniu i dałam jej krem w kartonowym pudełeczku ... Przy odbiorze okazało się że troszki brakuje :sorry:

Mini spineczki zakupione, ale rzadko w użyciu, bo ciągle spadają:D takie kremy teraz robią, że pewnie sama bym zjadła jakbym cały kartonik w łapy dostała;D

Kasiulka
no właśnie tak myślałam, że w ten sposób podajesz winogrona, spróbuję jutro dac Mani jak znajdę jakieś ładne w sklepie i napiszę jak wyszła próba:) Banana podaję w ten sposób, myję go dokładnie i polewam wrzątkiem skórkę , kroję na dwie części i ok 3-4 cm skórki odkrawam zostawiając jej górę do jedzenia o tak jak na fotce poniżej, wtedy wygodnie jej trzymać owoc i wcina górę i tylko odkrawam jej skórkę jak do niej dojdzie
aha banan powinien być bardzo dojrzały i miękki

Ostatnia edycja:
mini nie gotuje owoców, daje świeże, ciutke traktuje je blenderem, ale nie robie papki. Jest sporo grudek.
amandla zdjęcia z dzisiaj Mani boskie, na wszystkich roześmiana od ucha do ucha

nio Kasiulka nie mogę narzekać, mam bardzo pogodne dziecko, micha jej się cieszy non stop:D ale Twój Grześ też wygląda na pogodnego chłopaka;D

reklama
witam ale fajowe te wasze dzieciaczki ;-)sliczne ;-) a jak bananka zajada ;-)

obiecalam ze powroce i jestem ;-)
ogolnie spi ale wczoraj ciezkoz spaniem bylo ciekawe ile pospi..
przy okazji niewiem jakie wasze dzieciaczki rozmiary nosza ale moze cos wam wpadnie w oko Poznań N.K-Brześniowska dla dziewczynki 56-74 | Facebook tanio koszulki po 2 zl bodziaki z krotkim 3 zl z dlugim 3-4 pajace kolo4-8zl sukienki po 5zl ;-)

Do góry