reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Hej

Juz mam po dziurki w nosie tego remontu na klatce :wściekła/y: w domu halas a i na spacer nie mozemy isc bo byśmy musieli wjechac z 1 na 9 pietro potem dzwigac wozek na 10 i druga klatka wyjsc a sama nie dam rady. Niby juz sie zwijaja na dzisiaj ale wszedzie pelno pylu, ehh trzeba bedzie wyjsc jak K wroci z pracy czyli kolo 18 :no:

kasiulka szkoda ze z tym konkursem tak wyszlo a tak wogole to nieładnie sie zachowali ale nie ten to inny no i witam Grzesia w klubie smakoszy stópek :-D:-D:-D

nefi nie zazdroszcze rannego a w zasadzie jakby nocnego lapania siuskow mam nadzieje ze wysilek sie oplacil i wyniki beda celujace :tak: trzymam kciukasy

vill ja tez chce jagodek takich z krzaczka wogole to marzy mi sie mieszkac kolo lasu

last, nusia fajnie ze chrzciny sie udaly my mamy za miesiac i troche sie boje jak to bedzie a tak przy temacie chrzcin kindzia ja tez nie mam pojecia ile sobie zycza za taka usluge wogole moim zdaniem chrzciny powinny byc za darmo :no:

atomowka ja tez dzisiaj od rana na "szmacie" jezdze i sama sie sobie dziwie bo zazwyczaj trzeba mnie zaganiac a dzisiaj tak samo z siebie, normalnie perfekcyjna pani domu ze mnie :-D:-D:-D

amanda super ze zapalenie juz mija

ewstra Adaś miał oczka grafitowo-granatowe a teraz mu sie robia piwne

Czy wasze dzieciaczki jak leza na brzuszku tez tak podnosza pupke do gory ze az klecza na kolankach ??? Adas dzisiaj caly czas tak robi i zastanawiam sie czy nie zrobi sobie krzywdy albo cos z kolankami mu sie nie stanie ?
A tak wogole to bym zapomniala Adaś dzisiaj pierwszy raz zobaczył sie w lustrze a tak sie cieszyl do siebe :-D:-D:-D cudaśny jest

reklama
moja siostra z małym na spacerku a ja wcinam ciastko francuskie:-) nadal mam taki katar ze szok, już wycieram nos husteczkami nawilzonymi, zeby go za bardzo nie otrzeć

Ewstra- dla mnie tez dziś już goraco, a następne dni mają być cieplejsze. Nie przywyklam do takiej pogody. My mamy kolor oczu taki sam, niebieski:-)

kindzia- my księdzu daliśmy 300 zł. Wyczytałam z męzem w necie ze ta kwota to max co można dac ksiedzu.

atomówka- ale kucharka z ciebie:-) podziwiam i ąz sliniotoku dostałam

villandra- uwazaj na jagódki z lasu. Żebys się nie zatrula. Trzeba je dokladnie umyć przed jedzeniem, bo zwierzeta cos zostawiaja na nich,

perelandra- mały podróznik z marcinka:-)

kasiulka- z tym konkursem mogli pomysleć i zwikeszyć pojemnośc skrzynki

Hej ja na chwilkę tak się uśmiałam Ewstra z twojego posta o pogodzie w UK :-D W sensie, ze od wczoraj jest taki upał, że po pol godzine na słoncu do teraz jestem czerwona jak pomidor :szok: Masakra jest a zapowiadaja ciąg najblizszych dni taki, maly juz w pampku tylko a ma byc jeszcze gorzej- masakraaaaaaaaa
Oby w PL bylo tak w sierpniu ja chce nad morze/jeziorkoo ;(

Co do sloiczkow- ok pol sloiczka malego, ale ciekawe ile zs tego londuje na sliniaku i dookola ;-) Kaszka pol porcji czyli na 65 ml wody i tylko raz zjadl wiekszosc, ostatnio pare lyzek i darl sie o cyca i spac..
Ja tam sie ciesze, ze juz konczy te 4 msc i mozna co innego łakomczuszkowi zapodac ;-) Pojutrze jabłuszko z gruszka zobaczymy czy zasmakuje, potem sloiczek mix warzywny :)

Uff padne zraaz z tego upalu chyba pojde z sasiadka sie pobujac na dwor, lepiej pod cien i chociaz troszke wiaterku w mieszkaniu powietrze stoi :baffled:

hej
Na wsi było superrr . Dusia grzeczna , w nocy budziła się tylko raz :tak:Borys się wybiegał i wyszalał ...

Angel i jak Dorianek po kaszce ?? lepiej śpi ?? Nie martw się tym że większość ląduje na śliniaczku za parę dni się nauczy ładnie połykać :tak:

Madzorka to super że Adaś taki wygimnastykowany , a Ty zamiast się martwić to się ciesz :-) tak dziecko przygotowuje się do raczkowania :-D

Kasiulka
pochwal się zdjęciami na konkurs :tak:

Amandla super że zdecydowałaś się na BLW , mnie się też coraz bardziej podoba ta idea ale nie wiem jak to jest z mlekiem modyfikowanym :sorry2: Bo idea jest taka że do roku pokarm matki wystarcza a inne jedzenie to zabawa - no ale czy MM też spełnia tą rolę ?? W najnowszym "Dziecku" jest artykuł o BLW (nie czytałąm jeszcze )

Kindzia jak miksujesz zupkę to nie zostają Ci kawałki warzyw ??? Bo ja rozdrabniam blenderem ale zostają mi kawałki marchewki i muszę przecierać przez sitko ... Może to przez to że nie dodaję wody ?? :rolleyes2:

dzieki własnie zastanawiam sie ile sie daje
my mamy chrzciny na 12 sierpnia
bedzie z 60 osob, strasznie duzo wyszło.

mini nie zostaja, tez w blenderze miksuje.
ja gotuje te zupki z mała iloscia wody i jak mam marchewke to dłuzej,
zeby miekka w miare była. grudek nie mamy.

Madziorek no no ten Twój synus to serio niexle wygimnastykowany :-D. tylko patrzeć jak się za raczkowanie weźmie.

vill no widzisz, jak to jest z tym sikaniem. ja powiem szczerze, że się zdziwiłam, że rano tak dobrze posżło bo próby były tragiczne. byłam i posikana i w kupie. uroki bycia mamą :-D:-D:-D

pere no cóż nie było łatwe to łapanie, ale się udało. po prostu tetra pod gloą pupe, ja Nati butelka w dzioba, a M czaił się z pojemnikiem :-D:-D:-D:-D:-D. tylko wczesniej jej porządnie pupe powycierałam. no i bakterii nie ma !!!!!!
za to co innego jest, a ja nie wiem o co chodzi. czekam jeszcze na posiew, chociaż jak tutaj bakcyle nie wyszły to nie wiem czy posiew cos pokaże, no i mykam znowu do pediatry.

Kasiulka no to w takim razie kciuki zacisniete, żebyście zostali gwiazdami Lovelli. :tak:

a ja jestem śnięta. cos mam wrazenie, że nie w formie.

Angel może jakis watek o powrocie do formy po ciązy założymy???? z polecanymi zabiegami, ćwiczeniami i mazidłami ????

Oki miłego wieczorku, ja mykam się troche porelaksować.

hej

Amandla super że zdecydowałaś się na BLW , mnie się też coraz bardziej podoba ta idea ale nie wiem jak to jest z mlekiem modyfikowanym :sorry2: Bo idea jest taka że do roku pokarm matki wystarcza a inne jedzenie to zabawa - no ale czy MM też spełnia tą rolę ?? W najnowszym "Dziecku" jest artykuł o BLW (nie czytałąm jeszcze )

Mini, z tego co pamiętam z butelką też się da, dzisiaj pożyczyłam książkę koleżance więc nie pamiętam szczegółów, ale jak mi odda to Ci napiszę co i jak zalecają, a w tym artykule w Dziecku nic ciekawego i merytorycznego nie jest napisane, więc możesz nie czytać;D
może tutaj coś znajdziesz tak na szybko:) bardzo wiele dobrych rad zupełnie innych niż w książce, np. o podawaniu marchewki, jabłka i banana, którymi wbrew temu co piszą w książce dziecko sobie nie radzi tak łatwo! Baby Led Weaning - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
Ja póki co Mani daję słoiczki, które wcina jak najęta, ale jak tylko siądzie sama to damy do łapy jedzonko, więc ja takie pól BLW będę na początku uprawiała;D

Ostatnia edycja:
madziorka współczuje remontu i kurzu na klatce, oby jak najwcześniej skończyli. Mój Grześ też tak podnosi wysoko dupkę. A zabawa przy lusterku jest superowa, nas już cieszy ze 2 miesiące :-)
nusia zdrówka, w końcu przyjechałaś tu żeby się cieszyć, a nie chorować
kindzia a Ty pytasz ile dla księdza? My daliśmy 400 zł
angel superowo, że doczekałaś się momento kiedy możesz spokojnie urozmaić dietę Doriankowi, zatem smacznego i na zdrowie
mini dobrze, że odpoczęliście porządny relaks się należy!
amandla, mini podoba mi się to BLW, myślę że w dużej mierze też je wprowadzimy.

Dziewczyny przedłużyli konkurs do dzisiaj. A zdjęcia wysłałam 2: Zobacz załącznik 485015Zobacz załącznik 485016

reklama
ile dajecie/dawałyście ksiedzu za chrzest??????????????????

my daliśmy co łaska czyli 50zł :p dla mnie jest to wystarczająco bo wszystko powinno być przecież za darmo a księża jeszcze łaskę ci robią że zrobią chrzest czy udzielą sakramentu ślubu a jak im malo to niech zakladaja cenniki i kasy fiskalne i niech sie rozliczaja a nie.

Ostatnia edycja:
Do góry