reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

dzień dobry,

My nie śpimy juz od 4.20 _ była akcja łapania sików do badania. O dziwo udało się. Jak próbowalismy wczesniej to nam nie szło za bardzo, poniewaz np. udawało nam się trafić kupę itd. Dziecko chyba poczuło wagę sytuacji, że mamusia i tatus muszą wiedzieć co się dzieje i sie postarała. Także udało się i to w pojemniczek, a nie w woreczek jestem cała szczęśliwa. :-D
Teraz mam tylko nadzieję, że jeszcze zaśnie i będę mogła sie połozyć. Chcę dać też od razu mocz na posiew i mam nadzieje, że się wyjasnie co jest grane. Miałam ją szczepić w tym tygodniu, ale póki co odpuszczę i poczekam co nam tam wyjdzie.

last no moje gratulacje :tak:. widac dziecko przejete było całe. moja się w kościele darła, ale to był slub jej cioci, a nie chrzciny, więc się nie liczy :-D

vill no właśnie u mnie by tak było, że dziecko musiałoby zostawać z obcą osoba,( poniewaz ja nie mam nikogo do kogo mam zaufanie i moznaby było zostawić Natalke) i jeszcze do tego, albo nie zarobię nic, albo tyle co kot napłakał. byłaby to praca dla posiadania pracy. u nas z praca nie jest łatwo, ja do tego juz jestem prawie 35 latka i martwie się jak to będzie. no nic się zobaczy.
co do świętego spokoju to zapomnij, jeszcze M mnie zgotował i mam ochote zrobic mu cięzkie kuku. fakt wiem, że drażliwa jestem bo się zadreczam wszystkim ostatnio, ale mógłby wykazać odrobine empatii i chociaz sie mnie nie czepiać.

Kasiulka
ja tez mam zyrafkę (od wczoraj) i własnie się zastanawiam czy ja Małej dawać.
co do prztulania to właśnie Mała tez zaczyna się wtulac i się czasem już wstydzi innych. Mozna paść takie to urocze :-D:-D:-D

Amandla ano karotenik robi swoje. dzis spróbuję jej dac ziemniaczki z dynia, może jej popasuje.

Angel ja własnie kupiłam kleik ryżowy, póki co bezsmakowy. Z kaszkami czekam bo sa tylko smaki owocowe. moja gwiazda jest na mleku dla alergików i musze te bezmleczne wynalazki kupowiać.
ewstra witaj w PL

Właśnie mam pytanko czy któraś z Was uzywa mleka hipka HA????? Mnie własnie cena zwaliła z nóg, a mam zacząc małej mieszac to dla alergików z HA i nie wiem co wybrać.:baffled:

reklama
witam
nefi to super akcje mialas:)no i godzina powalajaca
lasta fajnie ze impreza ci sie udala
nusia mloda tez lepiej spi --spi w lozeczku sama a u nas o 2 zawsze laduje w naszym
angel to juz lada moment bedzie w pl super, wow tyle juz dajesz malemu a ile ci zjada sloiczka?

Mamamija dziewczyny jaki upal umieram a to ranek dopiero -o 7 poszlam na badania i juz umieralam -no niestety takiej pogody nie doswiadczymy na wyspach.My jak na razie spedzamy czas na spacerach i zakupach(jest masa przecen)
Musze kupic kostium kapielowy i ide z mala na basen moze jeszcze w tym tygodniu.W sroda ide do proboszcza mam nadzieje ze wszysctko pojdzie pomyslnie.My mamy pierwsza probe marchewkowa za soba 100% soku bylo plucie ale pozniej jak dalam jej2/1 to wypila ze smakiem:) mama moja dala jej polizac ziemniaczka ugotowanego i mina powalajaca .Cos jeszcze mialam ale zapomnial wiec do pozniej

hej

Ewstra jakie gorąco, przyjemna pogoda :-):-D, upały to chyba znowu zaczną nam się w tym tygodniu. Super, że miło spędzacie czas. A gdzie na basen idziesz? Mi rehabilitanka poleciła na ksprzaka i na płockiej
Nefi gratuluje pomyślnej porannej akcji. Nefi ja nie wiem jak z tym mleczkiem jest dokładnie, ale moja przyjaciółka ma alergika i oni jakoś na receptę kupowali za połowę ceny.
Co do żyrafki, troszkę mi namieszał w głowie artykuł i nie wiem co myśleć. Grześ ją uwielbia i to wiem na pewno. Zastanawiam się czy artykuł jest na 100% wiarygodny (nie wiem czy pamiętacie o tej akcji wody żywiec w TVN style... ) na tą chwilę myślę sobie że nie będzie gryzł jej tak dużo jak do tej pory, ale też z niej nie zrezygnuje.

Wczoraj mój brat opowiadał mi, że kiedyś wyszedł artykuł o szkodliwości szczepień, napisał to lekarz do bardzo prestiżowego pisma medycznego, obiegło to cały świat. Okazuje się, że facet nie zrobił żadnych badań naukowych!!!!. Generalnie afera w świecie medycznym (i nie tylko) na całego...
Nefi, Vill sytuacja z pracą identyczna :baffled:

A ja wkurzyłam troszkę się z konkursem Loveli, zdjęcia można wysyłać było do wczoraj. A okazuje się, że mieli zapełnioną skrzynkę i maile nie dochodziły, trochę to nie poważne. Bo i zdjęcie trzeba było zrobić i załączniki powypełniać :baffled:

Kasiulka no ja na mleko dla alergików tez mam receptę, ale mam zacząć je mieszać z mlekiem HA (czyli dla dzieci zagrożonych alergią), a na to nie mam recepty. mam zaczac stopniowo wpropwadzac tak 1 miarka HA i 4 dla alergików no wlasnie nie wiem jakie mleko HA wybrac. myslalam o hipku, ale cena :szok: . chociaz juz widzialam je w dwoch marketach i roznica w cenie to 10 zeta.
co do zyrafki to masz racje. nie wiadomo na ile to jest prawda. ciekawe co by bylo gdyby tak dokladnie wszystkie zabawki przebadali.

ewstra no to gratuluje pierwszej marchewki. ja dzis zobacze dynie z ziemniaczkami. :-D

cześć
śniadanko zjedzone, kawka prawie wypita, Marcinku właśnie kontynuuje pierwszą drzemkę :-) a ja siedzę z resztką kawy, czytam i słucham radyjka
Moje dziecko jest naprawdę święte - wczoraj byliśmy w Częstochowie, a potem w Katowicach...zrobiliśmy jakieś 600 km w sumie, a on nawet nie zapłakał i siedział dzielnie w foteliku... ja bym na pewno nie wytrzymała długo w tej pozycji... poza tym przespał całą noc i wstaliśmy o 8:30 :-)

jutro znów jedziemy do Prokocimia,tym razem neurolog - już mi zaczęło brakować tych wyjazdów, bo nie byliśmy prawie 2 miesiące
ja wracam do pracy, bo nasz sklep nie przynosi zysków więc ja zarabiam na rodzinę, a z Marcinku zostaje babcia więc mamy naprawdę super, ale jak sobie pomyślę, że nie będę przy wielu ważnych wydarzeniach w życiu mojego synka, to mi się płakać chce :-(
Angel ciesz się z wyjazdu i nie nastawiaj na chorowanie, to ma być czas spędzony na odpoczynku
nefi zastanawiam się jak łapaliście te siuśki, gratuluję :-D
last cieszę się, że wszytko się udało :-)
Kasiulka właśnie też się zastanawiałam na ile ten żyrafowy artykuł jest wiarygodny... w Polsce nikt na ten temat nic nie mówił...dlatego byłam ciekawa co Wy o tym sądzicie, no ale jak już mówiłam uznałam że nie jest to rzecz niezbędna

miłego poniedziałku :-)

Hejka

Ewstra witaj w Polsce no i ciesz się świetną pogodą
Angel wow ale Dorianek już dużo smaków poznał. Właśnie też jestem ciekawa ile takiego słoiczka Ci zjada?
No i fajnie,że już niebawem z PL będziecie
Last super,że mała taka grzeczna była
Pere zazdroszczę że Marcinek tak fajnie znosi jazdę autem. Nasz niestety kiedyś się cieszył teraz po jakimś czasie zaczyna marudzić

A u mnie dzień się zaczął bardzo fajnie
Chyba jak zobaczyłam rano to słoneczko to mi dużo energii dodało:-):-)
Wysprzątałam całe mieszkanko już łącznie z trzepaniem dywanów i szorowaniem kranów aby znowu błyszczały a mały spał sobie w tym czasie
Teraz mały siedzi w bujaczku czekam aż się trochę zmęczy zabawą i idziemy na zakupy
Dziś na obiedzie będzie siostrzenica i będe robiła domowego kababa
A na wieczór mam ambitny plan zrobienia domowych bułeczek, żeby na jutro były świeżutkie i ciepłe ( na noc zrobię ciasto a rano wstawię do piekarnika) i jakaś swojej roboty pastę do tego, nie wiem może z jajek?
Uwielbiam gotować serio !

Ja w tym tyg niestety od 11 do 21 sama w domu ale w nast tydz P ma znowu poranną zmianę więc nie jest źle

Aha no i w środę ide do pediatry w ramach tej wizyty prywatnej którą wygrałam może w końcu trafię na kogoś kompetentnego i się dowiem kilku rzeczy które mnie interesują
Miłego dnia dziewczynki

nefi gratuluje udanej łapanki - u nas dzisiaj było baaaardzo skromnie; jak facet mi zawsze sika na potęgę i mnie obsikuje aż miło, tak dzisiaj oczywiście szanowny pan olał sprawę -szkoda, że nie dosłownie - i matka czekała i czekała i niewiele się doczekała...
Ach ci faceci - mój wczoraj tez jak małe dziecko; chciał sobie ułatwić ustawianie kanałów tv, to tak se ułatwił, że tuner popsuty. No i oczywiście obraza na cały świat :confused2::rolleyes2::confused:

Ewstra no to się nazywa w końcu urlop ;-)

Kasiulka no szkoda z tą lovelą - co jak co, ale powinni przewidzieć, że skrzynka musi być pooooojemna :crazy:

Pere większość maluchów chyba lubi podróże, no ale już tak przespana nocka to do pozazdroszczenia :-p:rofl2:

atomówka ale smaki robisz takimi domowymi łakociami - ja się musze wziąć za placek ze śliwkami, bo kupiłam panu M śliwki, a pan M orzekł, że za miękkie i może je co najwyżej w placku zjeść. A ja sama się śliwek tykać boję, choć nie wiem czy słusznie.
Na razie, wzorem Amandly próbuje trochę sera żółtego, w sobotę sos na śmietanie - i póki co też dobrze jest.

My dziś byliśmy na spacerku w lesie, mama jagódek z krzaczka pojadła, a teraz maluch śpi, a ja musiałabym się zająć nową partią prania, ale mi się nieee chceeee i siedzę tu
sorry2.gif

kasiulka na wyspach chlodno o takiej pogodzie moge zapomniec -klimat jest inny (zmienila mi sie cieplota ciala)od tego zimna i teraz zdycham serio-na basen wybieram sie na potocka.Swoja droga ,ktoregos dnia mozna sie spotkac jak bedzie okazja
atomowka ale cie wzielo na gotowanie
villandra zazdroszcze jagodek krzaczkowych-co prawda moja mama zatrula sie kupila na bazarku ale widocznie las byl pryskany czy moze jakies pole w niedalekiej odleglosci i przeszlo na nie wiec uwazaj

my po spacerku odpoczywamy czekamy na bacie i dalej lecimy.zmienil sie kolor oczu waszym pociecha czy jest taki sam jak po urodzeniu

Ostatnia edycja:
reklama
pere superowo Marcinek Wam pospał, nasz Grześ jak nie jest śpiący to w samochodzie nie uśnie
atomówka weź mi tu na chomiczówkę podrzuć parę obiadków
vill Ty za to narobiłaś smaka tymi jagódkami. lovela sie zreflektowała i przedłużyła o dzisiaj konkurs
ewstra daj znać jak będziesz szła na basen, choć ja nadal sie zastanawiam i myślę żeby poczekać do końca 6 mca. Kolor oczu już się u nas zmienił. Są brązowe
kindzia my jako goście dawaliśmy 200
kolejna rehab. za nami :-), jeszcze 6 razy

Ostatnia edycja:
Do góry