reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

hej ja tylko na chwilę, bo jakoś ostatnio nie mam czasu czytać...postaram się nadrobić conieco
może wprowadzę trochę zamieszania ale chodzi o to, że chciałam kupić Marcinku Żyrafkę Sophie - szwagierka mieszka we Francji i miała sprawdzić co i jak no i zrobić małemu prezent ;-).Odpowiedziała mi, że nie kupi, bo wg najnowszych badań Sophie jest toksyczna :crazy:... wysłała linka do artykułu ale ja po francusku nie bardzo... jak ktoś zna to może poczytać
Sophie la girafe serait cancérogène - Le Point

tyle,że te normy badali w tym roku, może wcześniejsze są ok

reklama
pewnie dlatego, że właśnie moja sis kupiła Zoske Małej :crazy: *&^%#@$^&(())(&^%$$$ :crazy:
aczkolwiek ja pa fransuski nie mówięęęęęę.

Witam

Noc jakby lepsze dziś troszkę, pospaliśmy oczywiście z przerwami do 11 a teraz mały siedzi w bujaczku i szaleje, piszczy, krzyczy, tupie haha taki radosny chłopak. Mam nadzieję,że cały dzień taki będzie bo mamy zamiar się niebawem wybrać do mojej przyjaciółki na ploteczki hihi

AA miałam wczoraj wieczorem napisać Wam, jak sobie jeździłam na rowerku wieczorkiem to mijałam taki kanałek, wąski, raczej nie za czysty i wiecie co widziałam ? Dwa bobry! No w szoku byłam że w takim miejscu, w środku metropolii w jakimś brudnym kanałku takie zwierzaki

Nefi no właśnie u mnie raczej nie zasypia po takim ryku
Vill jak on ma taki ryk to bardzo często nic go nie jest w stanie uspokoić tylko butla, nawet cycem pluje
Też myślałam,że to zęby ale jak mówie u Nas to już dłuższy czas trwa więc chyba nie

Nefi nie szczepiłam dlatego bo:
szczepionki 6w1 i 5w1 od razu odrzuciłam bo ta za duża dawka połączonych chorób, i chemii za jednym razem dla takiego malucha, a te standardowe to jednak sporo wkłuć. Po drugie spędziłam dużo czasu na czytaniu i rozmowach i jak dotarłam do skladu szczepionek to się przeraziłam np środek trujący szczury. No i po trzecie nie zauważyłam w swoim środkowisku ani nie znalazłam jednoznacznych badań,że szczepionki faktycznie działają. Bardzo często mimo iż dziecko szczepione choruje i to wcale nie przechodząc lekko choroby. Z drugiej strony często dzieci nieszczepione nie chorują, Wg mnie to loteria i wiele innych czynników a nie szczepionka wpływa na to czy dziecko zachoruje czy nie. Dlatego wg mnie nie warto męczyć dziecko jeżeli jest tyle wątpliwości co do faktycznego działania szczepionek.

Swoją drogą zawsze mnie to zastanawiało. Dlaczego wszyscy krzyczą żeby przy maluchu nie używać perfum np, czy też stosować komsetyki z jednej serii żeby dziecko nie miła styczności z ogromem chemii a z drugiej radośnie pakują ogrom świństwa do krwi

Madziorka nie nie jak pisałam to nie zmęczenie, na zmęczenie ma inny płacz

atomówka mnie wczoraj pediatra pocieszyła, że dziąsła rozpulchnione, ale zeby to mogą wyjść za dwa dni, albo za dwa miesiące, więc może to zęby. moja własnie butle teraz uwielbia i ja memloli jak oszalała, ale lepiej idź do lekarza. serio znajdź takiego co akceptuje "nie szczepienie" i będziesz mieć problem z głowy.

atomówka u nas też bobry i borsuki (Stobrawski Park Krajobrazowy) - pod moim nosem dosłownie buszują, a żadnego dotąd osobiście nie widziałam :rofl2:

Bąbel się wyspał, a mi czas obiad szykować...

Helołł

ja jak zawsze w piątkowym superowym nastroju :-):-). Za nami kolejna rehab. chyba Grzesiowi się podoba, bo cały czas się śmieje.

nefi oo no to dzisiaj masz długi dzień... a konkurs "zostań twarzą loveli", bez publicznego głosowania wyznaczone jest jury
madziorka przyłączamy się dzisiaj do elitarnego grona pożeraczy stóp :-) i mniej zacnego grona osób które mają remont za ścianą :baffled:
vill gratuluje przespanej nocy! i życzę już aby wszystkie tak wyglądały
atomówka miłego relaksu na plotkach

a moje dziecko ma jakiś dzień śpiocha...tylko je i śpi.. aktywność maks godzina i znów drzemka... a ze ja z tych znerwicowanych szukających dziury w całym mamusiek..bo po przejściach:-( martwię się czy to normalne ze 15 tyg maluch tyle śpi... chyba ze to przejściowe. no i ulewać trochę mocniej znów zaczął :( ale przybiera na wadze z tego co widzę...co bb ciotki na to?

helena ja bym sie nie martwila na twoim miejscu poprostu potzrebuje wiecej snu ja juz nawet nie licze ile moj spi czasem to az sie boje co on bedzie robil w nocy po tylu godzinach spania w dzien :tak: ile ma twoje dziecko bo nie pamietam a nie masz suwaczka i sorka za skleroze ale plci tez sobie nie przypomne

tak ze sie nie martw bedzie dobrze co do ulewania moj juz przestal ale zdazaja mu sie takie dni ze uleje

mój chłopak dziś dokładnie 15 tygodni:) urodzony w wielki piątek :) no po południu już więcej się bawił i mniej ulewał, widocznie to przejściowe...zobaczymy jak z usypianiem po 19 będzie

reklama
hej ja tylko na chwilę, bo jakoś ostatnio nie mam czasu czytać...postaram się nadrobić conieco
może wprowadzę trochę zamieszania ale chodzi o to, że chciałam kupić Marcinku Żyrafkę Sophie - szwagierka mieszka we Francji i miała sprawdzić co i jak no i zrobić małemu prezent ;-).Odpowiedziała mi, że nie kupi, bo wg najnowszych badań Sophie jest toksyczna :crazy:... wysłała linka do artykułu ale ja po francusku nie bardzo... jak ktoś zna to może poczytać
Sophie la girafe serait cancérogène - Le Point

tyle,że te normy badali w tym roku, może wcześniejsze są ok

A mnie cos takiego tak strasznie denerwuje... zaczyna byc jakas paranoja wszystkiego..
Czy kazda zabawka ktora sie kupi dziecku jest po testach toksykologicznych?? Kazdy gryzak? Jakbym sie teraz miala zastanawiac czy kazdy z Doriana gryzakow jest ok to bym dostala chyba swira, bo to zwykle zabawki a Sophie wkoncu od zawsze rekomendowana jako ta zdrowa!
A to dopiero poczatek zawalenia naszyych domow wszelkiego rodzaju zabawkami... I to wszystko bedzie trafialo do buziakow, a jak nie to bedzie dotykane raczkami ktore trafia do buzi.. Przeciez nie streylizuje sie zabawek kilka razy dziennie bo moglo miec kontakt z podloga, stolem na ktorym wszesniej polozylo sie torbe co lezala na ziemi w autobusie???
Ja wogole przestaje cos takiego czytac bo to nie ma sensu..

Wczoraj wieczor to byla jakas masakra szkoda gadac..budzis mi sie z krzykiem zasnal po 23 wkoncu ehh

Dzis po wizycie u health visitor ( tak operujemy tym zwrotem a moze nie wiecie kto to..otoz w uk jest deficyt lekarzy ciezko z problemem dostac wizyte i zeby uniknac miliona matek z miliardem pytan odnosnie karmienia dzieci to po to wlasnie sa HV - wszystko co dotyczy karmienia piersia, rozszerzenia diety itp to do nich:) ) mamy pelne przyzwolenie na podawanie stalego jedzenia chociaz tu po 6 msc sie rekomenduje. Mamy zaczac od kleiku, warzywek, owocow..no problemo..banany, jakblka , avocado.. dodac do kleikow..zupki warzywne itp ;) Jedynie gluten po 6 msc.

No i placz ehh to do pozniej moze..

Do góry