reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Amandla w jakim osrodku byliscie z Mania? bo my równiez w sieprniu wybieramy sie do zakopanego ale zawsze u takiej babkispaismy tzn wynajmuje pokoje ok 200m od krupówek wiec nie daleko :)) a w SPA to gdzie byliscie? tzn na basenie z Mania i w saunie bo my z checia równiez bysmy sie tam wybrały z Roksanka :))

co do mm na noc tak jak pisałam, mąła budzi sie raz w nocy na cyca wiec dobrze chociaz od 2 nocy sie jakos wysypiam :)))

uciekam bo juz maruda sie Roksi właczyła, milegi i słonecznrgo dnia zyczymy :)))

reklama
dzień doberek :-)

pinula no chciałoby się takiej pomocy na co dzień, ale nie łudzę się- co nie zmienia faktu, że bardzo doceniam ;-)

Wyspani (no Rafał jeszcze sobie drzemkę u mamy ucina), najedzeni - trzeba dzisiaj trochę podziałać w chałupie...

Aaa - a wczoraj już za mną dzwonili z nowego ośrodka w sprawie szczepienia... Może niesłusznie, ale odniosłam wrażenie, jakby mnie mieli za taką, co trzeba siłą zawlec do szczepienia :eek:, a mówiłam przecież, że mały po antybiotyku, to wolałabym go zaszczepić min. 3 tygodnie po, zamiast po dwóch :rolleyes2: Więc kłujemy się za tydzień :-(

hej
Kasiulka ja juz kiedys pisalam ze nie mam dobrych stosunkow z tesciowa--tylko jestem krytykowana,jak mala sie urodzila i plakala to oskarzala mnie ze nie mam mleka(karmie do dzis)musialam ciagle cos udowadniac.Teraz dzwonimy ale no jak mala spio bo mamy chwile wysylamy zdjecia etc i ona jest nie zadowolona tylko z pretensja czemu dzwonimy jak mala spi.Vilandra ma racje to jest takie monitorowanie nas.
pinula moge zapytac jak robilas ten manicure?bo w salonie on jest dosyc drogi:co trzeba miec by w domu zadzialac.
vilandra ale oni tego pilnuja dokladnie-to powodzenia w nadchodzacym tygodniu

Czekam na noc kiedy moje dziecko przespi w swoim wyrku o 2 mamy karmienie i jak juz zasypia przy cycu robie szybka akcje luzeczko i...oczy w 5zl i placz:( dzis obudzila sie o 4 i gadala pod uchem:) chyba do 6.
Moje dziecie zaczelo ostatnio bardzo duzo gadac i glosno sie smiac:) uwielbiam jej sluchac

Hej ;)

Wpadłam przelotem co by dać znać, że żyję.
Ostatnio czasu tyle co nic.
Lena ząbkuje i w ciągu dnia wymaga więcej uwagi. Noce też różnie, ostatnio budziła się co 5 min z płaczem i trzeba było ratować masowaniem dziąseł. W końcu skończyło się na ibum i dziecko zasnęło z ulgą... Jak tak patrzę jak się męczy to aż serce pęka.
Teraz siedzę z Małą całe dnie sama, bo M. na szkolenia. Wczoraj znowu na 3 dni wyjechał.
Za miesiąc ślub i wszystko na mojej głowie... W dodatku się wkurzam, bo termin potwierdzenia mija dziś a ze strony M. połowa osób znać nie dała... Chyba mam do wróżki zadzwonić żeby mi powiedziała kto będzie... Zawsze coś!

Staram się podczytywać forum ale kiepsko mi idzie, mam nadzieję że wkrótce wszystko się unormuje.

Trzymajcie się ciepło

Dzień dobry cześć i czołem :-D

Vill a no ja czytam ale nie piszę myślę cały czas jakby sobie to życie poukładać i brak mi koncepcji :-D
A co do popierdółek to fakt teg jej nie zabraknie :-D:-D Ostatnio otworzyli u nas nowy sklep z obuwiem dziecięcym i już czekam kiedy gwiazdeczce noga urośnie ahahaha bo mają o takie buty [video=youtube;z2lthhJyDYA]http://www.youtube.com/watch?v=z2lthhJyDYA[/video] myślałam że zemdleję jak je zobaczyłam :-D:-D:-D

No ale to tak już jest ja zawsze byłam taka gadżeciara teraz tylko wrócić do pracy żeby pieniążki na to wszystko były :-D

U mnie też Duszka ma ostatnio marudne dni , ciężko mi wyczaić kiedy jest śpiąca bo marudzi non stop :-p no chyba że jest na rękach albo się do niej gada albo masuje :sorry:
Zaczęła ostatnio bardziej "siadać " tzn jak ją odkładam to nie chce się położyć tylko trzyma głowę do góry :-D i podciąga się do siadu

Amandla
uśmiałam się z tego zdjęcia Mani na leżaku ... prawdziwa z niej kobieta i ten szlafrok :-D:-D:-D

Inamorate Hania śliczna jak zawsze :tak:

Maruusia współczuje tych przygotowań zwłaszcza teraz jak Lenka ząbkuje :-(

hejka

Inna ja też taka gażdżeciara i zzazdrszczam Ci że masz komu tak kupować, dla małych facetów nie ma fajnych gażdżetów niestety
Vill no to powodzenia na szczepieniu. U mnie w przychodni mają w nosie chyba te terminy bo do mnie nikt jescze nie dzwonił a my nieszczepieni wcale hihi
Maruusia wspólczuję ząbkowania, ale pociesze Cię że każda z Nas to czeka
Amandla super wyjazd, no i super,że córunia też lubi podróże. Mój niestety ostatnio nawet w samochodzie jęczy
Ewstra poradzisz sobie na lotnisku nic się nie bój.
Pinula fajowe pazurki. Ja mam tak samo nie przestanę dopóki nie urwę, nie wyrównam zębami. Głupie to ale odzwyczaić się nie umiem, Kiedyś miałam bardzo słabe pazury ale jakoś od czasu ciąży zrobiły się twarde
Kasiulka super,że Grześ już zdrowy, i obby tak dalej
Monika pochwalisz się wybraną suknią? Mam nadzieję,że tak :)

A u Nas marzudzenia cd. Nie wiem po co,dlaczego i na co ?
Jak piszę Vill wiem kochana,że te Nasze maluchy to jeszcze maluchy i kochają być blisko człowieka
Ja to rozumiem i staram się być przy Nim jak najwięcej no ale czasami się nie da. Jeść muszę, korzystać z WC musze a i czasmai sobie chciałabym powiedzieć bez niego na fotelu
No ale nie narzekam i tak duzo udaje mi się robić, no i mam nadzieję,że niedługo marudki znikną

Aaaaa miałam się pochwalić, niedługo mam urodziny i dostałam od P kasę żebym się obkupiła w jakiś ciuszki czy co tam chce i karnet na masaże
Alle się cieszę
Zawsze mu tyłek trułam,żebym mnie masował, a on tego robić nie lubi więc teraz zajmie się mną specjalista :):):)

Amandla w jakim osrodku byliscie z Mania? bo my równiez w sieprniu wybieramy sie do zakopanego ale zawsze u takiej babkispaismy tzn wynajmuje pokoje ok 200m od krupówek wiec nie daleko :)) a w SPA to gdzie byliscie? tzn na basenie z Mania i w saunie bo my z checia równiez bysmy sie tam wybrały z Roksanka :))

petunia my bylismy tutaj: Luksusowy Hotel Grand Nosalowy Dwór Zakopane, ale basen i sauny są chyba tylko dla gości hotelu, to jest jakieś 4 km od krupówek, ale jak jest brzydka pogoda nie trzeba nawet wychodzić z hotelu bo wszystko jest na miejscu;)
Jeśli chcesz to na PM dam Ci numer tel. do tej instruktorki, bardzo fajna dziewczyna po rehabilitacji, wiem, że spoza hotelu przychodzili ludzie z dzieciaczkami do niej na naukę, pół godziny 40 zł kosztuje, ale nie wiem ile w grupie bo my indywidualnie braliśmy lekcje.Tu jest info
http://www.nosalowy-dwor.eu/hotel/dla_rodziny/nid/3558

My osobiście za krupówkami nie przepadamy z uwagi na dzikie tłumy i meeeega chińszczyznę, ale polecam super knajpkę Dobra Kasza Nasza na Krupówkach, gdzie w menu królują różnorodne kasze z dodatkami, pycha!

nie wiem czy manicure hybrydowy to to samo co żelowy, ale jesli tak to polecam go serdecznie, ja zawsze robię sobie na nogach żelowy i trzyma się pięknie kilka tygodni, dla mnie rewelacja!

Maruusia to dzwoń po ludziach i pytaj, jak sami są na tyle niewychowani, że nie poinformowali o przybyciu! Jeszcze Ci tego brakuje na głowie, ale trzymam kciuki żeby wszystko się udało!

Atomówka to super prezent! Ja też lubię takie prezenty:D

Mini Mania też się rwie do siadania, w leżaczku, w foteliku czy na kolanach tylko patrzy żeby się zgiąc i usiąść:)

Ostatnia edycja:
dzień zapowiadał się groźnie, a tymczasem jest superowy. Dzisiaj wpadłam na pomysł, żeby wziąć udział w konkursie loveli jest do niedzieli. Jak uda się strzelić jakieś fajne foto to wyślemy, a co!

maruusia ooo to Ty niedługo panna młoda, zatem czekam na zdjęcia w sukni ślubnej, fajowo. Ja bym mogła co tydzień wychodzić za mąż :-). A co do potwierdzenia przybycia ludzie w PL jeszcze nie wiedzą, że to tak istotne.. mają chyba w pamięci wesela w remizie i czy było 150 osób czy 158 to nie robiło totalnie różnicy. Także zostaje Wam obdzwanianie gości
ina, ale Hanula będzie wylansowana
mini gratuluje postępów i siły Duszce, małej ślicznej kruszynce
atomówka mi się wydaje, że to przez pogodę, szaro, zimni i wieje, a jak wieje to wiadomo że ciśnienie się zmienia, więc może jest na to wrażliwy. Aha i uważam, że masz super postawę! w macierzyństwie nie można zatracić siebie, a o to tak łatwo. Prezent od P. genialny!
amandla fajowy hotelik, wszystkim takiego relaksu potrzeba. Choć ja jestem fanką morza i piasku :-)

reklama
Hej
Czytać czytałam na bierząco, ale męża miałam tyle w domku,że za pisanie ciężko było się zabrać ;)
Wczoraj drugie szczepienie było.. Nerwa miałam strasznego, tymczasem już na wejsciu pielęgniarka mowi " oj w takie dorodne nóżki to nawet malec nie poczuje" - i faktycznie nawet sie nie zorientował kiedy dwa razy sie wkuła :-D Obyło sie tez bez goraczki i marudzenia, ot jakby cała sytuacja nie miała miejsca. UFF

Ewstra powodzenia, dasz rade na lotnisku, ale podziwiam, ze na 2 miechy jak rozumiem sama bez m??? Wogole wszystkie kolezanki tu co mam to tez na 2 miechy leca do PL jakas magiczna liczba ;) Ja bym bez m juz tyle nie wytrzymala. Bylam sama to bylam tyle w PL ale z malym, bez meza?? Zeby go nie widzial dwa miesiace? oj nawet nie moge sobie tego wyobrazic :( A chcialabym byc w domku tez jak najdluzej.. Zycie jest takie nie sprawiedliwe ehh

Wlasnie wydalismy 3 razy tyle na przyspieszony paszort a tu lipa z urlopem bo nagle milion sie osob zwalnia, drugie milion ma akurat w tym czasie urlopy :wściekła/y: wrrr

MArusia duzo wytrwalosci z przygotowaniami, ja bym drugi raz sie nie zdecydowala hehehe najgorsze byly koscielne formalnosci takie to troszke smiechu warte, kiedys przychodzilo sie "z ulicy" pobrac i nic wiecej sie ni liczylo..

Amandla piekna wycieczka, chetnie bysmy odwiedzili Zakopane ale z 2 tyg urlopu jak bedziemy nie da rady przez cala polskie sie tam tarabanic:(

Kasiulka super, ze Grzesiu juz sie dobrze czuje, nie ma nic gorszego jak taki bobas sie meczy:( Tfu tfu na cale szczescie jeszcze to nas omija, nawet nie umiem sobie wyobrazic by mi dziubek cierpiał:( ( tylko błagam skoro napisalam na forum niech mi sie teraz tu nic nie dzieje!).

Vill a twoj m kapie malego ?? U nas to rytuał taty i synka i swietnie sie przy tym bawia, kiedy jakis czas temu płakał mały w kąpieli :-) Sama kapie juz jak musze, nie chce im odbierac tych chwil ;)

Atomowka ale prezent tez bym taki chciala :)) Co do marudzenia sa takie dni i co zrobic :( A moze skok teraz na tym wykresie to ma byc 5 tygodniowy i moze czasem o sobie daje znac?;/

Aha od 2 dni nie bylo kupy wiec za dnia postanowilam podac mu przed kolejnym karmieniem wode do picia. O dziwio wypil chetnie 60 ml, nie wiem czy to moze nowa butla sie spodobala czy co? A po chwili jak nie zasadzil.. najgorsze, ze siedzial w swoim BEŻOWYM bujaczku i pielucha takiej kupsztalowej objetosci nie podołała :crazy::laugh2: Ale material fajny to sie spłukało bez problemu.
No i zjadl po tym i spi juz prawie 2 godziny :szok: Ja sie pytam kto w nocy bedzie spal ..Chociaz sen nie jest za super bo cos stukne i sie wierci wiec siedze po cichu hehe
Tak wiec ciekawa jestem czy to ta woda czy zbieg okolicznosci, jutro tez sprobujemy!

Aaa no i u nas juz nie ma opcji "pol lezenia" na rekach- chce siedziec i koniec ;) Na lezaczku sam sie podciaga i steka i denerwuje, ze nie moze usiasc, dlatego chce na rece bo na kolanach siedzi, łobuz maly.

No i po marchewce pozytywnie, dzis bez bo z ta kupa nie wiedzialam jak bedzie od jutra dalej ruszamy :-) A potem jabluszko i tak dalej..

I tyle zapamietalam, ehh..
Miłego wieczorku:)

Do góry