reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Pinula- a weź ten hybrydowy! Ja to zupelne antytalencie do tego jestem! Skórek za chiny nie umiem sobie robić.więc chodzę raz w miesiącu na manicure (ale odkąd jest Pola to ciężko mi więc byłam raz) i co sobie zrobię hybrydowy to już 2-3 dnia mi odpada jakaś część ( normalny trzyma się maks 2-6h:)). I kupilam juz specjalny zmywacz do hybrydy, matowię pierw kostką potem owijam mocno nasączone waciki w tym zmywaczu i jeszcze folią owijam! I ANI RAZU (nawet po 20min) nie udało mi się nawet milimetra zmyć! Nie kapuję tego dlaczego babie sie udaje a mi nie :) za kazdym razem go obgryzam lub zdrapuję wraz z moją płytką i niszczę całe paznokcie!

Ina ja nie lubię opasek na łysinie:) ale ta twoja opaska to superowa jest:) pięknie laseczka w niej wygląda :) fajna fakna:)

Atomowka wspołczuję maruda ale ja dziś też mam sama maruda z sobą! Nic mi się nie chce a nudzę się przez nic nie robienie:) nic nie posprzatalam, nic nie ugotowalam, nic nie pilam bo mi sie wstac nie chcialo:) no nic! Tylko na kanapie:) a biedny Bartek się ze mną wynudził jak bąk!

reklama
ahoj, my niedawno wróciliśmy z wojaży :)

generalnie było rewelacyjnie, Mania super się spisała zarówno w trakcie podróży jak i podczas całego pobytu, totalnie jesteśmy zachęceni do wyjazdów z nią:)

Z ciekawostek to Mania uczyła się pływania pod okiem pani instruktor i była zachwycona! po basenie chodziłyśmy do sauny dla dzieciaczków, gdzie było ok. 40 stopni, tak więc Mania doświadczyła pobytu w SPA w pełnej krasie:) pochodziliśmy po dolinkach, zaliczyliśmy Gubałówkę, szkocznie narciarskie, Morskie Oko i oczywiście kilkakrotnie Krupówki w dzikim tłumem ludzi.

a dla cioć z bb, fotka Mani prosto z basenu:)
Zobacz załącznik 483588

ja mam zamiar w sobote zadbac o siebie---czytajcie zrobic cos dla siebie -mala zostawie z mama i pojde do fryzjera-na paznokcie i przede wszwystkim na masaz lomi lomi-ocziwiscie nie wszystko na raz ale mam na to 4 tygodnie:)

Co do tej zyrafy jest droga i tak ja zachwalacie pokazlam mamie powiedzialm gdzie i jak mozna ja pomacac i co 90zl mama moja sie wstrzymala i dobrze bo na tej stronie jest chyba 59---hmm czemu to takie drogie.

Moja tesciowa zyczy sobie bysmy do niej co 3 dni dzwonili i pokazywali mala-jak dla mnie to absurd,powinni uszanowac to ze ich syn ma swoja rodzine i zupelnie nie mamy na to czasu.Juz wie ze w piatek lecimy i mamy tzn ja i dziecko mamy sie zameldowac i dzwonic i sie pokazywac--jade na urlop odpoczac zobaczyc sie z rodzicami a nie wydzwaniac do niej co za kobieta-juz widze jak sie wscieknie jak jej powiem ze chrzest bedzie w wawie a nie u niej i na rodzicow wybralismy moja siastrzenice i moje kolerzanki meza .

Mam ze brane wszystko co mam zabrac wydaje sie tego masa a walizka chyba tego nie pomiesci,smutno mi troche zostawiac m no i mam cykora na lotnisku z dzieckiem przez to ze lece sama--bede musiala sie rozsupac z chusty jak sie w nia omotac z powrotem gdzie poloze dziecko takie glupie pytania mnie nurtuja

Maria mi te paznokcie trzymały by się dłużej gdybym nie miała manii grzebania przy paznokciach. Jak coś odstaje to muszę podwadzić. Jak zrobię zadziora to gryze aż urwe jak nie mam cażkow. Jak złamie paznokcia i nie mam pilniczka to też jakąś masakrę z paznokcia uczynię zamiast go zostawić w spokoju. Zresztą długo długo walczyłam sama z sobą aby przestać obgryzać paznokcie. Tak reagowałam na stres i nie mogłam sobie z tym poradzić.
A tak przy hybrydzie mi sie chociaż nie łamią a po ściągnięcit nie są zniszczone.

amandla byliście w Zakopanem? My się wybiegamy do krakowa w jakąś niedzielę i do przemyśla też. Czyli w sumie nigdzie daleko.

Ewstra takie właśnie są teściowe ;-) ale się nie przejmuj i nie denerwuj ;-)

Ją tymczasem poprasowałam i czekam na męża aż się wykapie. Bo mimo że nic nie robi poza siedzeniem na kanapie to nie ma czasu wziąć prysznica o ludzkiej porze. ;-)
Miłej nocy dobranoc :-*

ahoj Amandla no Mania superowska, widać że źle jej nie było :-)
Ewstra może nie wczułam się w sytuację, ale uważam że to bardzo miło ze strony teściowej że Tosie chce tak często oglądać. ja swoim teściom prawie codziennie wysyłam filmiki z Grzesiem. Wiem, że dla nich to duża radość, a nie mogą mieć go na co dzień. Może u Was inna sytuacja... Na lotnisku na pewno wszystko będzie dobrze, dobrze że lot krótki

Cześć dziewczyny ja tam wieczorkiem :-)Nie mam kiedy nadrobić ostatnio i mnie wcale prawie nie ma albo kuzynka przyjeżdża do mnie i jest parę dni.Albo mama heh już w poniedziałek będzie i jedziemy nad morze na parę dni.I szukam sobie intensywnie sukni ślubnej :-)
Wszystkie dzieciaczki cudowne zdjęcia na fb i w galerii :-)Same słodziaki udały nam się lutowo marcowe dzieciaczki i kwietniowe:-) Zmykam spać i wybaczcie że nie zaglądam ale jak będę miała trochę luzu to się poprawie

Witamy nocnie -a co!
Bobas śpi, a ja dołączę do niego za chwilę.

Mamy za sobą dzień pełen wrażeń - zasłużyliśmy na porządny wypoczynek.
Spotkanie udane, zakupy również. Po powrocie do domu zastałam M... robiącego naleśniki (a ponoć gotować nie umie ;-)). Więc mieliśmy obiadek (ależ miło mi było), a i honory kąpieli M dziś uczynił - jak słyszałam, całkiem nieźle się panowie bawili :-)

last myślę, że to jedno dokarmianie mm to całkiem rozsądna opcja - nie można w koncu zapominać, że mama również ma potrzeby. A wypoczęta będziesz szczęśliwa, a szczęśliwa mama to jedyny sposób na szczęśliwe dziecko ;-)

K&M bidulko uważaj lepiej na siebie. Jeśli małemu leżaczek teraz nie odpowiada, wcale nie znaczy, że nie polubi go za jakiś czas - do wszytskiego trzeba przywyknąć ;-)

kadza no to ładny jazz w rodzinie - żeby przy najmniejszym płaczu od razu tuzin chorób wymyślać :no: a nie wpaść na najbardziej oczywisty powód pod słońcem - że tęskni za najważniejszą osobą na Ziemi czyli mamą...

Maria uśmiałam się z tego zdechłego kurczaka :-D NAjważniejsze, że Pola zadowolona ;-):-) Może teraz, zajeta nową "koleżanką" da Co choć odrobinę wytchnąć

atomówka nasze maluchy nadalmają co jakiś czas taki dzień "przytulania i nie-odkładania" - w końcu to nadal maluszki jeszcze

O! ina a już się zaczynałam zastanawiać, gdzie żeś się podziała...:-) Śliczna gwiazdeczka - oj, jak lubisz te duperelki do włosów, to bedzie Hanula miała bajecznie kolorowe dzieciństwo - jak prawdziwa księżniczka czyli dokładnie to, o czym marzą dziewczynki ;-)

pinula Rafał podobnie wyraża swoją radośc - i tez mi dzisaj mama mówi, że marudzić zaczyna, a ja jej, że wręcz przeciwnie ;-);-) No i ładną wagę ma Jasiek :tak: A pazurki fiu fiu! Ładne. I prasowanie - ja dziś też chciałam, ale przekładam na jutro. Swoją drogą, ponoć JUTRO to najbardziej zajęty dzień w roku :-D

Kasiulka
super, że katarki poszły precz - tak trzymać!

Amandla super super super - jak się czyta relację z Waszych wojaży, to aż ciężko w miejscu usiedzieć :-) Fantastycznie, że tak fajnie się wszytsko udało - oby więcej takich wypadów. A basenu mega zazdroszczę - my mamy definitywny szlaban na wodę, a tak bardzo chciałam.... No ale co się odwlecze, to nie uciecze ;-)
A Marysia śliczna i widać, że po SPA - pełen relaks :-D

Ewstra głowa do góry - ze wszystkim świetnie sobie poradzisz - i na lotnisku i z teściową; lot będzie przyjemny, a potem spokojny odpoczynek u rodziców - teściowej bym powiedziała, że jak chce widywać wnuczkę codziennie (czy tam prawie codziennie), to trzeba było być bliżej niej - w koncu żyjecie w prawdziwym świecie, a nie w Internecie czy jakimś live show, żeby spędzać pół życia przed kamerą - i musi to uszanować, nawet jeśli to niezbyt po jej myśli.
Oczywiście każdy kij ma dwa końce i Kasiulka trochę racji też ma, ale co innego wysąłć coś w wolnej chwili, a co innego żyć w przymusie "odmeldowania się na kontroli"...

pinula Maria ja mam z pazurami tak samo jak pinula pisze - spokoju nie dam, póki nie poleje się krew; ale kuzynka poleciła mi takie cudo i mam po tym mega fajne i moce pazurki - wystarczy pomalować.
Drogie, ale skuteczne i wydajne. Do tego zmywacz z tej samej serii. Są też już dostępne kolorowe, no i inne rodzaje, ale moim zdaniem (i doświadczeniem) ta dokładnie najlepsza

Micro Cell 2000 REPAIR 12ml odzywka +lakier GRATIS (2483851891) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

monika fajnie, że miło spędzasz czas - w koncu to najważniejsze

Na koniec jeszcze życzę spokoju wszystkim maluchom po szczepieniach - oby przeszło łagodnie i bez niepokojących objawów.

Jeśli chodzi o powrót do pracy - cóż, nie można wrócić do czegoś, czego się nie ma ;-) Więc mam zamiar być z Rafałem jak nadłużej będzie to tylko możliwe, ale life is brutal i co fakt, to fakt - pieniądze z nieba nie lecą i najpewniej od nowego roku będziemy pracować nad znalezieniem pracy :-(...

Do jutra

monika udanego urlopu, aaa i chwal się (przynajmniej na zamkniętym) sukniami
vill dobry relaks nie jest zły, fajnie że spędziłaś miło czas i jeszcze obiadek miałaś...ajjj. Tekst "nie można wrócić do czegoś, czego się nie ma" jest idealny :-):-):-)

u nas noc słaba, nie wiem kiedy ostatnio taka była, chyba za czasów noworodka. 4 razy wstawałam go karmić :baffled:. Przy czym zwykle karmie go raz ok.5 rano. Teraz sobie drzemie a ja jem śniadanko, ale aż drżę co mnie dzisiaj czeka

reklama
[a] Vill [/b] to ci M zrobił miłe powitanie. Oczy cześciej co nie ;-)

Moje dziecko znowu pobiło rekord. Jadło wczoraj o 18.30 zasneło przed 20. Tymczasem ją dzis budzę się o 8 a Jaś dalej śpi. Dopiero po chwili się obudził. Także ponad 13 godzinną przerwą nocną w karmieniu. Wow. On luz zjadł więc jeśćw idę ją jeść. ;-)

Do góry