reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Siemanko:)
U mnie chorobowo było ja zapalenie krtani więc od razu z małą polecialam i Magda tylko zaczerwienione ale dostała antybiotyk i już jest lepiej jeszcze katarek lekki jest ale walczymy :)
Wogóle wczoraj była akcja pojechałam z moim i Magdą do teściów zostawiłam ich może na godzinke nooo póltorej góra wracam a wszyscy jakby stypa jakaś była, sobie pomyslałam że pewnie cos sie stało a Ci mi mówia że "Madzia tak strasznie płakała" "pewnie ją gardełko boli" zaraz teśc zza drzwi "nie to pewnie kolka" sobie mysle aaaaahaaaa jeszcze ciekawe z czym mój wyskoczy ale nic sie nie odezwał Madzia zaczeła znowu płakac i było "oho znowu tak płacze" wzięłam na ręce i co ...
cisza..... dziecko przestało płakac i szczęsliwe jak niewiem co. Oni to tak srają ogniem przy niej ehhhh trzeba troche dystansu do jej płaczu a nie zaraz milion chorób. Dziecko czasem może głowka bolec czy ząbki mogą isc przygryzie i płacze a nie od razu że chore;/ no tak mnie wkórzyli że mi sie już tam siedziec nie chciało a mojego opierdzieliłam w domu żeby przestali tak płakac nad nią ;/ dziecko czuje że sie ktoś denerwuje.

Po za tym Madzia upodobała sobie zupke jarzynową i nic innego tylko to hehe za 3 dni 4 miechy będą ale ten czas leci .... a czasem sobie siedze i sobie przypominam jak to sie rodziło i jak bolalo hehehe

U mnie w sumie stałych godzin spania nie ma budzi sie o 5,30 zje idzie spac do 8.00 wstaje ze 2-3 godzinki wariacji i 40 minut drzemki i tak na okrągło do wieczora o 20.30 - 21.00 kąpanie , przyciemniamy światlo , sciszamy telewizor jedzonko i z regóły zasypia przy butelce a jak nie to jeszcze pół godzinki i śpi. aaaa jak sie budzi o 5.30 to nic sie nie odzywam tylko przebieram mleko i spanie dalej tylko wazne żeby sie nie odzywac nic do niej nie zagadywac itp. bo sie rozbudzi.

Ale sie spisałam nooo to dziewczyny miłego popołudnia :)

reklama
A my dzis po pierwszym szczepieniu 5w1 i wstepnie heszcze jest ok:)
Pola w nocy trochę lepiej spała niż przedwczoraj ale ogolnie jest gorzej niż było tydzien temu np. Na szczeście Pola wazy rowno 7 kg i mierzy 64cm (a na wadze w domu ze mną wyszło tydzień temu że waży 7,5 i lekko się przeraziłam).
Przyszla tez dzis ta żyrafka Sophie dla Poli i w szoku byłam że to taka zwykła gumowa piszczałka dla psa! Ten sam dzwięk i materiał, wystarczyło kupic tego zdechłego kurczaka dla psa:) no cóż kasa wydana a Poli się podoba i gryzie żyrafę jak szalona:)

prawdą jest że Nan podobno ma duzo żelaza i matki narzekają na zatwardzenia

Oj ciężki dzień
Malego coś wyraźnie męczy tylko sama nie wiem co, myślałam,że to kupka bo wczoraj nie robił ale w końcu się udało a on dalej marudny. Ewidentnie ma dziś dzień przytulańca i " mamo nie opuszczaj mnie nawet na krok"
Teraz sobie śpi biedny bo wymęczony jest płaczem, a ja mu pomóc nie umiem

Chwaliłam się,że na wyjeździe mały cały tydzień spał świetnie od 23 do 6 no i na tym koniec
Wrociliśmy do Wawy i do starego rytmu nocki a nawet gorzej
Dziś spanie od 22 pobudka o 2, potem 3.30 potem o 5 potem o 7 i w końcu o 9 wstaliśmy
Ehh biedny smyku

Sorka,że tylko o sobie ale póki śpi lecę zrobić obiad

Dzień dobry nic Wam nie napiszę, bo mi weny twórczej brak chcę lataaaaaaaaaaaaaaa:-D:-D:-D
Moja córa za to wiosenna :-D:-D:-DZobacz załącznik 483533

Matko jak ja lubie takie gówienka czapki opaski itd itp :-D
aaaaaaa
Maria28 no tak to taka zwykła gumową piszczała i mój psiak ją uwielbia :-D:-D:-D kiedyś zabrał Hanuli nie wiedziałam że to takie drogie i mu oddałam a niech ma:-D:-D:-D

Kasiulka Ewstra dziękuję za mile słowa dotyczące szczepienia.
Jaś był bardzo dzielny i mimo 3 igieł prawie wcale nie płakał. Byłam z niego dumna. Teraz trochę marudzi ale nie wiem czy przez szczepienie czy przez to że jest zmęczony bo wcale nie spał w dzień.

Kasiulka Mam nadzieję że Grzes już się całkiem dobrze czuje. :-D

lastpetunia życzę udanego tygodnia z siostra i mam nadzieję że będziesz się wysypiać dzięki temu że podasz mm na noc.

mini Maria może i dość że to od mleka i zawartego w nim żelaza. Ale lekarz odradził zmianę mleka. Do tego dzisiaj kupy są super. Rano była kupa idealna i po południu była jeszcze jedną mała. Jednak systematyczne podawanie ciepłej wody przed jedzeniem szczególnie po nocnej przerwie w jedzeniu to u nas najskuteczniejszy sposób.

kadza mój Jaś przechodzi teraz etap gaworzenia przez krzyk. Piszczy krzyczy i wcale nie oznacza to u niego niezadowolenia. Jednak jak tak robi u teściowej to od razu jest gadka że czemu mu nie zmienię pieluszki na pewno krzyczy bo ma mokro. Albo jak mogę spokojnie siedzieć jak on tak krzyczy. Na co ją jej spokojnie odpowiadam że znam swoje dziecko i wiem kiedy się bawi a kiedy jest mu źle.

Mój jaś waży 7.2 kg a wzrostu na 73 cm.

inamorate. jaką śliczna ją twoja córcia. Jeszcze trochę i będziesz musiała kawalerów odganiać. Sama bym Jasia do niej podsyłała na randki,. Miałabym piękna synowa. Tylko daleko trocha....

dobry wieczór

last bawcie się dobrze przez ten tydzień i wykorzystajcie go maksymalnie
kadza kurde normalne, że dziecko płacze.. może teściowie już o tym zapomnieli
maria tak Sophie to zwykły gryzak-pisczałka, ale dzieci ją uwielbiają i nie mam pojęcia dlaczego
atomówka dużo siły dla Ciebie na dzisiaj, może jutro będzie już lepiej
ina śliczna wiosenna Hanusia
pinula brawo dla Jasia, ale z niego wysoki chłopaczek :), taaak teksty o mokrej pieluszce to taki standardzik, chyba nasi rodzice nie zrozumieją, że teraz pieluszki już nie są takie mokre ja za naszych czasów i dziecko to inaczej odczuwa

u nas już całkiem dobrze, przepędziliśmy to świństwo :-)

Kasiulka to bardzo dobrze ze choróbsko poszło w sina dal.
U nas Jas już spi. Ja tymczasem ide pod prysznic i bede sobie robic paznokcie. Ostatnio robie sobie sama manicire hybrydowy i podoba mi sie ta forma. Na pewno sie jeszcze dzisiaj odezwe. Chocby po to aby powiedzieć Dobranoc ;-)

atomowka nie martw sie moj Kuba od 3 dni taki jest i tez nie wiem jak mu pomoc bo napewno to nie brzuch jeczy i jeczy i tak w kolko na 5 mnut nie moge go zostawic....

reklama
DSC_0220.jpg
Kasiulkana twoje życzenie wklejam zdjęcie. Najlepsze jest to że będą mi sie trzymać te pazurki 1.5 tygodnia mimo że w domu robię wszystko zaczynając od obierania ziemniaków przez szorowanie toalety czy umywalki.

Teraz czekam na 22 i biorę się za prasowanie Jasiowych wdzianek :-D

Do góry