reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Hej dziewczynki

Wróciłam wczoraj wieczorkiem od sis
Świetny wypad, najeździłam się na rowerze i koniach aż tyłek boli hihi
Aleks też zadowolony, pięknie tam spał
Nie wiem czy to powietrze? Ale o 23 zasypiał i aż do 6 kimał
Chyba jakiś skok na wyjeździe przeszliśmy bo zabawki go teraz bardzo interesują no i chłopak ciągnie się do siadu:)
A w zasadzie jak mu nózki tak żeby miał oparcie jakieś to sam siada, złości się więc jak go matka na leżąco niesie lub położy
Postaram się nadrobić zaległości ale to chyba dopiero jak P wróci z pracy

AAaa dziś będzie obiad z kurek własnoręcznie nazbieranych wczoraj z lasach :)

reklama
Kasiulka ją myślałam że i twój brat i sąsiadka to pediatrzy. Nie doczytałam.
Ewstra ja mogę dade polecić. Sa mile w dotyku i miękkie więc nigdzie makuszka nie uwieraloi
Mini ja bym się do ciebie chętnie zapisała na ten kurs gotowania ;-)
Borówki mixowałam na papke mieszałam z cukrem przekładałam do słoików. I parteryzowałam. Dziwiłam się od te słoiki strzeliły bo nie mogłam ich odkręcić ani ja ani mąż tak mocno trzymały.

Co do kupek to rozważałam kwestie zbyt gęstego mleka sprawdziliśmy to dając pół miarki mniej przy 90 ml ale nie pomogło.

Próbowałam mu dawać jabłka ale nie wpłynęło to na konsystencje kupy Tak samo jedzenie marchewki też nie zaobserwowałam. Wydaje mi się że próbowałam luz wszystkiego i właśnie obstawiam mleko bo zaczęło się to jak przeszlam całkiem na mm. Wcześniej mimo że moje mleko dostawał tylko raz dziennie

Mini co do wartosci odżywczych i przyswajalności to nie wiem, myślę że na podobnym poziomie. Ja właśnie gotuję dziś ziemniaka (no bo takiego słoja nie ma:)).

Co do pieluszek to Dady są dla mnie lepsze od pampersa, po pampersie pupa czerwona po Dadzie gładka, ale najładniejsza jest po rossmanie tyle ze po rossmanie jest spocona -jakas dziwota.

Co do odstawienia od piersi to ja od 4miesiaca u Bartka zwiekszalam ilość stałych posiłków a tym samym zmniejszałam ilość piersi.w ten sposób w 8 miesiacu została mi już tylko poranna piers ktora w 9 znikneła i bezbolesnie i ja i Bartek to przeszlismy.

Kasiulka przez tego twojego linka do wyprzedazy kupilam mnostwo rzeczy do iphona i crocsy:) dzięki:)

Vill jak ja bym chciala zeby Poli starczylo przytulenie do mnie:) ona musi miec cyca w buzi zeby spac!

A Pola mi się nocnie porządnie zepsuła, dziś w nocy zasnela o 22.30 i pobudka byla co 1,5 h i ssanie przez 10-15 min! Teraz o dziwo Bartek zasnął i chętnie poszlabym w jego ślady gdyby nie to że Pola zasypia na 5-10min i od nowa ssanie lub w wózku bujanie.

Atomowka no zazdroszczę cholera! I gratuluję milego weekendu. Ale ja juz jestem prawie prawie na grzbiecie konia:)

dziewczyny pomóżcie
ile trwa teraz macierzyński? myślałam że 22tyg czyli kończyłby mi się w tę środę ale teraz znalazłam info na necie że dla dzieci urodzonych w 2012 20tyg + urlop dodatkowy 4tyg tylko trzeba u pracodawcy złożyć wniosek tydzień przed zakończeniem tych 20:confused: i nie wiem co teraz? bo po macierzyńskim czeka mnie l4.. coś tam pisałam już w ciąży jakiś wniosek ale teraz nie pamiętam o ile to chodziło

dokladnie tak jak piszesz 20 tyg podstawowy i 4 tyg dodatkowy, o ktory trzeba wnioskowc 7 dni przed zakonczeniem podstawowego. Porozmawiaj z pracodawca moze cos zaradzicie.

no właśnie tak was pytam bo z pracodawcą jeśli się da to na pewno bo to szwagier już dzwoniłam do niego ale jest z dzieckiem u dentysty ale pamiętam że już mi coś takiego kazali podpisywać jak jeszcze w ciąży byłam mam nadzieję że to to

hej ho z wieczora :-)
Atomówka super wyjazd , lasu zazdroszczę a najbardziej tych kurek ... choć w tym roku risotto z kurkami już jadłam ... pycha !!!!

Pinula ja sama bym się chętnie na kurs zapisała :-D Bo ja i kuchnia nie bardzo się lubimy ... ale Borysek był wdzięcznym smakoszem i zjadał wszystko co przygotowałam i to z takim smakiem jakby tydzień nic nie jadł :-D:-D:-D
A jakie mleko dajesz Jasiowi ?? To rzeczywiście dziwne że na samym mleku dziecko ma zbite czarne kupki ....

renia ja ostatnio pisałam pismo o przedłużenie urlopu ale wpisywałam tam konkretne daty tzn od kiedy ....

Już wiem że do końca września jestem na macierzyńskim a potem trzeba będzie wrócić do pracy :-(

dziewczyny jak to jest u waszych dzieci ... mają jakiś stały rytm jedzenia i snu ?? Jak usypiacie je na noc a jak w ciągu dnia ?

aaaaa Pinula a te słoiki to od razu wyciągałaś z garnka z wrzątkiem czy zostawiałaś do ostygnięcia ??

reklama
Mini jak to do konca wrzesnia??? Nasze dzieci w tym samym wieku a mi kadrowa wyliczyla ze do 20 sierpnia mam macierzynski- te 20 tygodni + 4 tygodnie! A potem biore urlop wypoczynkowy. A ty liczysz do konca wrzesnia macierzynski?
Pole ucze stalych godzin wszystkiego i nic mi z tego nie wychodzi:(

Do góry