reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Ah Tunia ja tez biorę Euthyrox już do końca życia:) i po 6tyg od ciąży miałam zbadać TSH i ft4 i iść do endo ale jeszcze nie dałam rady i sobie sama zmniejszyłam nieco dawkę i czekam aż się zbiorę:)

reklama
u nas południowa drzemka, ale widzę efekty przedwczorajszego (ostatniego w tym roku!!!) szczepienia. Zawsze 2 dni później jest trochę marudny. Może nie jakoś bardzo, ale to niepogodny i radosny Grzegorz

nefi nasz najbardziej ze wszystkiego kocha swoje rączki i żyrafkę sophie. No to masz urwanie głowy z tymi lekarzami, na pewno pozytywnie załatwisz sprawę, no ale... niestety musisz się ochodzić
mini dla mnie to i tak cud, że jakoś funkcjonujesz 3-4 pobudki plus dwójka dzieci do ogarnięcia. Jesteś na maksa wytrwała!
ajako rozśmieszyło mnie, jak napisałaś że synio rozpłakał się na te Marokanki. Dobrze, że wpadliście w stary rytm
vill konik na biegunach to ekstra sprawa, ja kupiłam swojej chrześnicy na chrzest, ma prawie 3 latka i nadal się na nim bawi.
A co do mojego upadku, to pewnie masz rację, ja zawsze miałam problemy z Mg mimo, że kawy nie tykam, a czekoladę jem w nadmiarze :-D
kindzia ekstra masz z tą kobitką! a Hanusia ma taką śliczniutką główeczke

nefi masz rację to chyba od tych zmian hormonalnych bo trochę czuję się tak jak na początku okresu :-pCzyli zmęczona , rozdrażniona i niewyspana .
Nawet jak w nocy nie budzę się za często to i tak rano nie mogę się zwlec z łóżka ...

Kindzia ale masz fajnie z tą babiczką :-) Zazdroszczę , zwłaszcza tego pieczonego chleba :tak:
O której Hanulka zasypia " na noc" ??

Ajako he he rasista Ci rośnie :-p:-D:-D:-D Fajnie że się Igi aklimatyzuje :tak:
Duszka niby na "formule" ale ja nie wierzę że nocne budzenie się dzieci to kwestia głodu :sorry: Owszem Dusia je czasami w nocy ale czasami budzi się i pogłaskana albo zatkana smokiem zasypia .... czasami zdarza się tak że idę zrobić mleko a jak wracam to już śpi :-)
Gdyby Borysław jako niemowlak budził się z powodu głodu to musiałabym mu robić jeść co pół godziny ;-)

Kasiulka , ajako bardzo miło mi się zrobiło , dzięki ... ale te trzy - cztery pobudki to czasami tylko pięciominutowe są , jak Duszkę targa "zły sen" .

No i też się pochwalę tym że Duszka już sięga nogą do buzi :-D parę razy jej się udało possać palucha ... dla mnie to nowość bo Borys tego nie robił :tak:

Ostatnia edycja:
A my się nieco zdrzemnęliśmy... Do pionu (dosłownie) postawił mnie wrzask mojego dziecka. Ponad kwadrans masowania na 1000 sposobów, zmiany pozycji, jego próby pociągnięcia cyca - wszystko na nic :no: W końcu ulał?zwymiotował? (niedużo treści, ale mocno nadtrawionej), zakrztusił się tym i juz miałąm dość - dałam czopek i nawet pięć minut nie minęło jak posła kupa a dzieć szczęśliwy. No i co ja mam z tymi jego kupami począć???

villandra ja bym na Twoim miejscu nie dawała czopków , no chyba że nie było by kupy pięć dni :tak:
a skoro ulał to pewnie bolał go żołądek a nie jelita dokuczały ...

Borys poszedł z tatą zasiać szczypiorek :-D Ogląda taką bajkę Pan Warzywko..... i jak już zrobił mi kompostownik z wszystkich kołder to zgodził się wyjść na spacer , ale dopiero jak mu pokazałam nasionka :-D:-D

współczuję wszystkim dzieciaczkom które przechodzą szczepienia i mamusiom też

nusia
u nas lekarze w Prokocimiu i położna i nasz pediatra kazali odciągać siusiaka podczas kąpieli, tyle ile się da :tak: delikatnie oczywiście i myć
lastpetunia mnie też w jednym szpitalu źle dziecko zmierzyli - niby 52 cm (o ile dobrze pamiętam), a w drugim przy przyjęciu zaraz po urodzeniu okazało się, że 47 cm... już wolę się trzymać wersji z Prokocimia, bo u nas to masakra jakaś. Gratuluję osiągnięć Roksance
Maria ja też nie robiłam krzywej cukrowej, nawet nie wiedziałam, że trzeba :confused2:
nefi faktycznie vill jest serialowa, a ja też wybieram Heroesów ;-)
natka witaj :tak:
tyle nadrobiłam i lecę
mój Marcinku posiadł nową umiejętność - zjadania stopy :-D

hej
Przeczytalam ponad 20 stron uff.Co do jedzenia to my tylko cycusia i czasem mm sobie podjadamy-ale u babci pokosztuejmy wszystkiego:).W ostatnim tyg byla u mnie kolerzanka z liceum-bylo super zlapalam wiatr w zagle jednym slowem czuje ze zyje.Znalazlam sukienke w rozmiacha slonia uff mam nadzieje ze w pl jeszcze cos bedzie dla mnie .Dokladnie za tydzien bedziemy juz lecialy:) troche sie boje jak to bedzie z mloda w samolocie i jak z mlekiem rozwiazac problem bo tylko 100ml moge zabrac ze soba (moze uda mi sie cycusia dac) jedziemy na cale dwa miesiace a ja juz mysle czy by do swiat nie posiedziec(mam depresje z powodu deszczu i wilgoci)Zapisana jestem po lekarzach i Tosia tez pediatra neurolog zobaczymy co powiedza .

Perelandra słodkie są takie dzieciaki ze stopą w buzi :-)

ewstra możesz wziąć więcej niż 100 ml , jak masz małe dziecko to spokojnie Ci pozwolą :tak: Ja w tamtym roku dla Borysa wniosłam butelkę wody półlitrową :tak: Tylko wiesz że mm po godzinie jest do wylania ?? Najlepiej odciągnij swojego na podróż .. takie mleczko można nawet w temperaturze pokojowej spokojnie podawać i do 12 h bez lodówki wytrzymuje ... w upały pewnie dużo krócej

Ewstra nie wiem czym lecisz ale ja lecę easyJet-em i tam w warunkach piszę że możesz zabrać tyle jedzenie ile potrzebujesz... mlek, herbata, sok, jedzenie... tylko mogą cię poprosić żebyś spróbowała... sprawdź sobie dobrze...

reklama
Hej na szybko..
Te angielskie mleka mozna 2 h mieć;)Ewstra skąd lecisz? Ja mam nadzieje, ze na lotnisku luton w bootsie bedzie to gotowe mleko SMA co dajemy. Jak nie w butli odmierzone sypkie i w samolocie czy jeszcze na lotnisku sie zrobi..

Paszport przyspieszony zalatwiony bedzie 2 sierpnia, teraz tylko pytanie czy m dostanie urlop tak szybko.

Maly wazy 8,4 kg :)

Do góry