reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

hej u nas smoczka tez nie ma a jedziemy na mm troszke ciumkała w pierwszych miesiącach teraz nie chce az ją "cofie" jak próbuje jej dac :)
Znacie jakis dobry lek na kaszel ? bo dzisiaj to musze sie wyniesc z pokoju zeby Madzi w nocy nie obudzic ehhhh...
Moja to o 20.30 kąpanie no dzisiaj opóźnienie bo mój do teściów zabrał , jedzonko i w sumie sama zasypia na bujaczku z wibracjami :)

reklama
Oj super dziewczyny że poniektóre wasze maluchy też same nie zasypiają:) to mi bardzo humor poprawia że jednak to nie calkiem moja wina tylko takie są poprostu dzieci:)
Jagoda to ja te same metody stosowałam:)

A nie wiedzialam ze dzieci na mm tez mogą nie chcieć smoka:) moja też się dławi i ma odruch wymiotny:(

Maria28 Nati wieczorem tez z butlą w buzi zasypia. Także sie nie martw. Maluchy potrzebuja przytulania, a mamusia jest najwazniejsza w końcu nie.?:tak:
Co do smoczków to czasem mozna popróbować z róznymi kształtami smoczka. CZasem maluchom podobno jedne pasuja, a inne nie. Niby przy karmieniu piersia sie te proste smoki poleca. Nati własnie taki ssie, ale na poczatku to nie bardzo wiedziała co z nim począć. :-DCzasem mozna zacząć od smoczka dla wczesniaczków, one sa takie maleńkie.

Melduje że żyje ale zaczęłam praktyki i nie mogę się ogarnąć! Ale właśnie mam zamiar was poczytać. Jak przeczytam to odpisze ;-) jak nie zapomnę co miałam napisać :-)

Podejrzewam że będzie mały elaborat ponieważ utknęłam na stronie 1983 czyli daleko ;-)

Vill ja robie tak rano jak ty. Otwieram okno odpowiedzi w drugiej karcie . Więc czytam i pisze równocześnie.
A propos kuponów to u nas są rzadko. A jak są to są wyjątkowo brzydkie. Zielone czarne i łzy wyciskają, swoim zapachem. Próbowałam już wszystkiego żeby temu zaradzić ale nic nie pomaga :|

Moja głowa do niczego. Przełączyjam okno i luz nie pamiętam co miałam pisać. Eh

Ok. Już wiem. U mnie z tymi słoiczkami to jest jak że wcale się nimi nie zapycha. Zje pół słoika a za 15 minut głodny. Pewnie nie pisałam ale zaczęliśmy jeść marchewke :-) w związku z tym mam pytanie. Macie sprawdzony sposób na plamy z marchewki? Bo mój Jaś brudzi, się wybitnie:-)

A propos wesela to ją bawiłam się super. Jaś trochę pospał. Zatańczył kaczuszki u mamy na rękach i poszedł do domu. Ogólnie był gwiazda imprezy tuż po parze młodych. W domu nie chciał zjeść od wujka więc pojechał mój mąż do domu i nie wrócił. Miał przy okazji uśpić jasia a tymczasem sam zasnął. Więc przyjechałam do domu ją położyłam jasia spać wzięłam pryszni c i pojechałam spowrotem na imprezę. Wytańczyłam wszystkich facetów i tych młodych i tych starszych. W między czasie przebudził się mój mąż marnotrawny ;-) z parkietu zeszłam jako ostatnia o 5 rano. I nawet mnie nogi nie bolały nawet mimo tego że rano spadłam że schodów. Uszkodziłam sobie kostkę. Nie bolała mnie w sumspuchła jak bania. Ale i tak było super.

Dobra idę spać. Jutro muszę wstać i zrobić pierogi. Resztę doczytam jutro.

Miłej nocy

Przepraszam za epopeje ;-)ie wcale ale

Dobra pierogi zrobione można będzie spokojnie iść na praktyki. Chodzę od poniedziałku. Przez pierwsze 3 dni wogóle nie mogłam się ogarnąć. 8 godzin poza domem to tak jak bym do pracy wróciła. Trzeba rano wstać posprzątać ugotować. Później do 18 mnie nie ma jak wracam to zaraz trzeba jasia kąpać.

Mój synek od wczoraj wkłada sobie nóżki do buzi ;-) taki z niego spryciarz ;-)

Maria u nas ta blizna po szczepionce już dawno ładnie wygojona. Może idź z tym do lekarza bo mnie położna bardzo uczulała aby to obserwować.

Przeczytałam kolejne strony ale w sumie nie wiem co napisać idę więc zrobić jakąś fryzurę bo za 40 minut wychodzę z domu.

Miłego dnia wszystkim;-)

Ostatnia edycja:
dzień dobry :-)

pinula
no to ładną masz dziewczyno kondycję! super że wesele udane
mój smoczka nie chce żadnego miałam lovi, avent, campol i mothercare. teraz kupiłam gryzak TT TOMMEE TIPPEE -Gryzak dziąsełko 2 szt_NOWOŚĆ_0%BPA (2459705508) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tak samo reaguje jak na smoczki

u nas noc jak zawsze bardzo dobra, karmienie o 5, ale jak wstawałam z łóżka to mi tak noga zdrętwiała, że się przewróciłam, wstałam i znowu bym się przewróciła, na szczęście mąż mnie złapał

Pinula co ty całą noc te pierogi robiłaś?? Ja nawet pojęcia nie mam jak się robi:)
Zresztą teraz to ledwo sobie kanapkę przy Poli robię a co dopiero wyjść z domu na 8 h ! A nawet 1 h :) kurde jak ona złapie kiedyś butle to ja ucieknę chyba też na pół dnia:)

reklama
Ostatnia edycja:
Do góry