Amandla
Fanka BB :)
witam wieczornie, ostatnio dużo czytam na temat Baby Led Weaning. BLW, jak w skrócie określane jest baby-led weaning, to intuicyjna, bezpieczna i prosta metoda rozszerzania diety, która pozwala odkryć radość ze wspólnych posiłków z dzieckiem, nawet tym najmłodszym. Polega na tym, że rozszerzając dietę niemowlaka zamiast zmiksowanych papek podajemy mu stopniowo normalne pokarmy, np. gotowane brokuły, marchewki, mięso i najlepiej prosto do małej łapki.
Bardzo podoba mi się ta idea i prawdę mówiąc pewnie intuicyjnie w pewnym okresie życia mojej niuni bym to wprowadzała nie wiedząc nawet jak się to nazywa, aczkolwiek nie sądzę bym zaczęła w 6 miesiącu życia, bo mimo wszystko wątpie by Mania do tego czasu stabilnie siedziała. Aczkolwiek myślę, że moje dziecko ma ciągoty w stronę samodzielności bo od kilku dni jedzenie jej wchodzi głównie wtedy gdy sama steruje łyżeczką (trzymaną oczywiście przeze mnie.
Słyszałyście coś na temat tej metody i macie jakieś opinie?
Bardzo podoba mi się ta idea i prawdę mówiąc pewnie intuicyjnie w pewnym okresie życia mojej niuni bym to wprowadzała nie wiedząc nawet jak się to nazywa, aczkolwiek nie sądzę bym zaczęła w 6 miesiącu życia, bo mimo wszystko wątpie by Mania do tego czasu stabilnie siedziała. Aczkolwiek myślę, że moje dziecko ma ciągoty w stronę samodzielności bo od kilku dni jedzenie jej wchodzi głównie wtedy gdy sama steruje łyżeczką (trzymaną oczywiście przeze mnie.
Słyszałyście coś na temat tej metody i macie jakieś opinie?